自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有冇人可以聽吓我講野呀**我好唔開心呀

點解我既細佬咁ka....我阿媽得一個仔....咁我細佬結左婚就同媽咪一齊住......我覺得一齊住冇所謂呀....不過帶黎好多嘛煩囉......大家都有小朋友....我同我家姐通常星期六或星期日都會番媽咪到陪吓媽咪同食飯,咁D小朋友入到婆婆到都會玩吓野ka 啦......又話唔準玩依樣又話唔準玩過樣......又話邊個玩"難"表妹D玩具呢就要叫自己阿媽買番黎.....咁d小朋友點玩得開心喱........而佢個女成日都要人就佢,一唔就佢就 呱呱嘈.....跟住佢老豆又鬧我同我家姐個仔....又唔會諗吓自己個女岩唔岩先鬧人喎.......所以我家姐已經番小左媽咪到lu.....因為唔想個仔成日比人鬧.....但係o個個都係我地自己屋企黎ka.....點解都會番我咁唔開心ka.......

妳地可唔可以話比我知呀......或者有咩解決方法呀......我真係唔想一家攪到咁唔開心吖 :-( :-(

子爵府

Re: 有冇人可以聽吓我講野呀**我好唔開心呀

我真係好唔開心呀....妳地可否回應吓我嘛 :cry:

子爵府

純綷路人

通常返媽咪到都係一家人食飯連爸爸同細妹都係起到架.....所以我同家姐每次都唔出聲囉......同時我地唔會起媽媽面前鬧交架.....

子爵府

roccomami

我都有教仔仔咁做......其實d玩具好多都係我同家姐拎入去嫁.....表妹見到人地玩邊樣佢就要邊樣......唔比佢就呱呱嘈....咁我細佬又鬧

子爵府

wendykaka

好多謝回應我呀....我以為妳地唔理我啊 :-( :-(

我同家姐都有諗過叫佢出黎傾.....但係我細佬係一個大男人係唔會聽我地講野架.....連佢自己老婆都覺得佢唔岩.....我爸爸同我講都覺得細仳佬太保護自己個女.....但係又唔同佢傾...話唔想家嘈屋x喎...唉??????

子爵府

Re: 有冇人可以聽

多謝各位的回應~~

其實我細佬細我地1-2歲咋,佢根本上都冇尊重過我地兩個家姐,只有我地幫佢做野,而叫佢幫人做野就要生要死,佢只會幫爸爸做野咋,因為爸爸會比錢佢嘛......

我家姐事過同爸爸傾過這事,但爸爸話多一事不如小一事,何況妳兩個係家姐未就吓佢囉......咁妳地話佢點會聽我地講呀.....

平時我都會係佢面前做d野等佢知到我地幾咁鍚佢個女,成日送野比佢個女,每次入到去都會同夙自己仔仔講嗱你要樣吓表妹......如果表妹想玩你就要比佢......仔仔都有做到........但表妹見人囉個樣佢就要個樣,一囉上手未玩就話要,妳叫人點就佢喱......(佢個女3歲幾,家姐個仔7歲,我個大仔就6歲.....我重有一個細仔2歲)連2歲個小朋友都要樣個表姐,妳地話啦.
咁做人點得架.......我細佬個老婆都有上bk.....依家我都唔怕佢會睇到la....因我實在太

子爵府

Re: 有冇人可以聽

各位~~

妳地真係好明白我個心諗咩......我的確好錫我細佬......如果唔係我都唔會擺起個心到咁唔開心啦......又唔想比父母知道......又唔想整到家嘈屋X喎.......我都唔想為左D小朋友攪到大家關係咁差.......但我細佬又唔識諗.......我今日同家姐講.......如果細佬重無理X鬧D小朋友的話....我一定會發威KA

eva1320

妳講出我D心聲.....多謝妳呀

:-( :-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至