跳至

首頁

尾頁

侯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

想問問讀緊呢間既小朋友家長,呢間教英文既時間佔得多麻? 想知上小學會唔會吃力呢~

謝謝大家!
我地黎囉Babe

公民黨班9今日食左9糧未呀?

侯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

karmanf 發表於 13-9-24 23:01
回覆 50246419 的帖子

呢間於k2、k3有英文班的,係老師於小朋友k1下學期會有通告問吓家長比唔比小朋友被老 ...
好多謝呢位家長既寶貴資料,謝謝你呢!
我就係想小朋友學下Phonics

我諗緊將來揀宏廣定係其他收學劵的

真係好多謝你呢!!!!
我地黎囉Babe

侯爵府

我岩岩打去問學校有無類似open day既活動,等家長了解學校多D。

聽電話果位(唔知係老師定係職員)好好人呀! 佢好有心機咁同我講解,我話佢知我個係細B,佢仲同我分享需唔需要比小朋友遲一年入學既心德,已經對這學校有好感了~
我地黎囉Babe

侯爵府

HKL.3 發表於 13-9-25 13:20
k1都已經有教phonics.有本phonics書上堂教,同埋呢間係課程都較深嫁 唔會話上到小學追得辛苦,我幫我仔報呢間 ...
謝謝呢位家長既資料呢!
咁就好啦,我最希望阿女將來可以響學校學phonics,唔駛咩都出去學

我初初以為收學劵既幼稚園程度會無咁高,所以我擔心會唔會追小學追得辛苦

咦家可以有信心揀呢間了

謝謝資料呢

我地黎囉Babe

侯爵府

acw 發表於 13-9-25 14:08
今年6月已經畢業,雖然未曾讀過其它幼稚園,不能和其它幼稚園作比較好不好,不過小孩讀得很開心,還有如果 ...
謝謝呢位家長既分享呢
我地黎囉Babe

首頁

尾頁

跳至