自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

宜家d 細路要讚賞同鼓勵

咁胖虎會好開心,盡情咁唱歌

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

angiehouse 發表於 24-3-21 17:12
有d仔女都讀大學囉重要幫佢張羅尼樣果樣,有d就攞個豬肉獎都要開香賓慶祝,讚賞系要有,關愛都應該,但都 ...

呢度有見過話老師偏心,獎一個唔獎一個 好唔開心,佢見小朋友唔開心佢又唔開心 係度求救,可以點同老師講

我地以前邊敢同阿媽講 阿a 有獎勵,我冇... 未煩過未鬧過咩!因為你唔夠努力下次比心機努力 就有你份...成日掛住睇電+玩

所以,我成日都話宜家做細路真係好幸福,以前父母永遠覺得你做得唔夠好;宜家父母覺得老師欺凌佢小朋友偏心, 好心痛 投唔投訴好

翡翠宮

shobi 發表於 24-3-21 17:13
以前父母打係會驚!即收聲!
以家嗰啲駁嘴駁到七彩,仲大條道理話;人哋呀邊個都係咁喇!根本唔覺得自己有 ...

我阿媽以前會: 人地咁人地既事,宜家鬥衰呀!你係你 佢係佢!
我宜家都會咁同返仔女講

我覺得我媽好叻架,雖然只係一個主婦

翡翠宮

shobi 發表於 24-3-21 17:40
其實我哋都係用緊我哋以前父母嗰套教仔女!
果然父母當年講得啱;將來到你做人父母,你就知做人父母辛苦! ...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊