自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

政府要對d 3547 冇血緣關係既人..仁慈
香港大把老人執紙皮訓街 又唔理...殘忍

如果有一家人, 父母 只掛住樓上樓下, 隔隔街果個陳c9 既仔女食唔食得飽, 有冇屋住, 每個月豪派錢養佢地, 佢地又日日游手好閒, 又係度搞事 又成上差館.....
但父母都唔理自己仔女 為生活打工做到就快死, 果班人甚至 影響埋自己仔女 父母都唔理佢死活, 淨係識定時定候 追攞家用
想問...呢家人既父母發生乜事

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Hailey_Lam 發表於 22-9-2 07:56
希望政府快啲趕走佢哋,上次同香港班工人嘈交,原來班南亞人隨身帶刀,真心恐怖 ...

我淨係知上次有個冇帶口罩既南亞, 係地鐵發神經 警察搵野噴佢

翡翠宮

唔係細路 發表於 22-9-2 00:37
真係好恐怖!政府幾時先至肯做野趕走呢班人? 上網見到有網民評論,原來香港仲要出錢養佢地,每人3千幾蚊一 ...

何止,聽公務員朋友話,佢地有房屋津貼,可以申請私樓等派公屋
我話:怪不得 住我果度 好多都3年幾就搬走

翡翠宮

snow.white 發表於 22-9-2 12:16
咪係,係惡過以前班黑社會。治安差咗,中環槍戰,以為返咗幾廿年前。

幾年前深水埗地鐵站,放工時間 拎刀斬人
佢地跟本兇殘成性,無目法紀

唔犯事就食綜援,犯事就食皇家飯,佢地黎香港跟本就諗住係咁,返鄉下就食自己 所以佢地應該唔想返去

首頁

尾頁

跳至