時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

佢南亞人,請講返南亞話

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

csnkennis 發表於 19-7-23 15:28
原來係佢~琴日係收音機已經聽到有位記者好唔禮貌問特首問題,成個潑婦~

佢地文化基本上係好冇禮貌,又唔守規矩,今次佢100%完美演繹南亞人交化
所以我一向好憎南亞人
唔好以為係香港住,識講廣東話就係香港人至得架

翡翠宮

lllyre 發表於 19-7-23 15:52
種族歧視?

佢地唔做d 野黑人憎,就唔會有人岐視

翡翠宮

lllyre 發表於 19-7-23 15:54
你呢啲所謂既香港人,自以為尊貴,更令人嘔心呀

you are welcome
隨便嘔,
不過唔好好似南亞咁,隨地就得啦

翡翠宮

jessica0768 發表於 19-7-23 15:55
原來係佢,佢以前係tvb架嘛

tbb棄卒

jessica0768    發表於 19-7-23 16:08

翡翠宮

lllyre 發表於 19-7-23 15:56
佢無錯架喎,阿特首真係未答問題喎,下下唔正面答問題既話,咁唔使開記招添啦?依家都係俾個機會政府澄清 ...

你係利君雅?定佢粉絲?

翡翠宮

lllyre 發表於 19-7-23 15:57
不過你種族歧視就係你唔啱喇

佢地做d 黑人憎野,又好岩

翡翠宮

lllyre 發表於 19-7-23 15:58
以事論事啫

唔中意就係唔中意,你冇得迫我中意

翡翠宮

lllyre 發表於 19-7-23 16:01
咩黑人憎先?你都未講你地下下得個鬧字,又唔講道理,咪俾人標籤囉,唉⋯⋯⋯
...

阿利君雅呀!事出必有因,加上我唔係林鄭呀!
唔一定要答你架

翡翠宮

jessica0768 發表於 19-7-23 15:59
識唔識咩叫尊重同禮貌?!

人地未講完嘢就打斷人講嘢,態度語氣差到極點去問人嘢,俾著係你會有咩感覺? ...

果陣我真係好想叫保安請佢出去
個個記者都好似佢咁,係度叫係度嗌,破壞秩序,人地講緊佢又加把口,大晒咁,真係好冇禮貌

翡翠宮

小詠 發表於 19-7-23 16:36
如果利小姐係訪問習近平, 或者係普京, 佢會唔會咁大膽?

佢呢d 識搵人黎蝦
我覺得林鄭,一早應該做返佢以前既高姿態
成日話謙卑謙卑,d 人見佢咁好蝦,就食住上,宜家唔方唔悲

翡翠宮

小詠 發表於 19-7-24 15:12
漢奸係咁上下, 唔駛理佢地, 個D人連自己祖宗都唔認, 成日幻想自己係日本人, 無恥, 人唔笑狗都吠

我永遠 ...

網名都要改 日本風, 最慘佢係又唔係日本人

慘慘

翡翠宮

明子三十 發表於 19-7-25 10:21
食大陸菜、飲大陸水, 係地理因素, 有什麼特別.
( 況且大陸菜、大陸水, 免費的嗎 ? 係我用 $$$ 買的 )

我食袋鼠米
你係唔係食日本米?

首頁

尾頁

跳至