婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mcdullyiu 發表於 21-2-26 07:31

係。我最初驗到非典型增生,再抽就抽到癌細胞。我在政府 ...
JM 請問你第幾期? 醫生有冇話要做化療?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mcdullyiu 發表於 21-3-29 13:53
今日出左病理報告,好好彩我只係1A期, 我未見腫瘤科醫生,所以唔知駛唔駛電。
...

真係好彩

除左月經量多, 有冇水狀分泌物?

翡翠宮

mcdullyiu 發表於 21-3-29 14:11
我連月經量都係正常既。基本除左m痛外係無病徵。

唔該晒 JM
咁都中左, 但好彩你留意得快

翡翠宮

mcdullyiu 發表於 21-3-29 14:15

我係好好彩。我做柏氏抹片有唔正常細胞。先轉介我返政府 ...

不幸中之大幸

翡翠宮

MamaFeho 發表於 21-4-5 12:40
唔好意思,請問你平時有無作息定時、食中藥及多食甜野?
而家醫生有冇建議比你? (如食藥)
祝身體健康

我有失眠,最差12點…12點半就訓…一向訓得唔好
中醫幾個月會睇,其實…唔經常
耐唔耐都會飲下24味
甜野反宜少…,我唔中意食甜野

想問同呢個病關係嗎?

翡翠宮

MamaFeho 發表於 21-4-5 15:31
有關係,因為有可能內分泌失調所致!
因為我不斷上網睇醫生分享及了解
多謝回覆

長智識
謝謝jm告知

翡翠宮

MamaFeho 發表於 21-4-5 16:19
客氣!我自己都擔心! 唔想成日做手術
你試吓瞓前做運動或落街跑步或散步
好瞓好多

呢個假期,日日去公園急步慢走
好似好左d,有病先知原來運動真係好重要
jm大家努力

翡翠宮

MamaFeho 發表於 21-4-5 16:44
我都係! 我一直缺乏運動
共勉之

其實,香港人一直都係
成日話返工放工ot,忙忙忙
個個都係咁,就覺得冇問題…,年紀大左先發覺呢個係大問題,宜家見好多2x歲過後都注意左運動
大家努力,恆常運動

首頁

尾頁

跳至