跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原文章由 o_okeung 於 08-4-19 14:54 發表

呢間屋好正
http://uwants.com/viewthread.php?tid=6051013

佢呢間咪同我吔而家石怡間屋咁上下大囉...... 嘩 ! 我覺得係好靚, 除非佢吔冇打算再生, 但萬一有意外點算....

侯爵府

原文章由 o_okeung 於 08-4-19 15:17 發表
我明白,可以參考下廚房,廁所擺設

我都好 like 佢個廚, 廁
但好貴, 過多 n 咁多年先大搞佢

侯爵府

原文章由 o_okeung 於 08-4-19 23:29 發表
寶寶儀,Wingci
妳哋好留意吓啲鋁窗有無入水,妳地睇當初入住時候無落雨留意唔到.喺係鋁窗條邊溜出,
http://210.6.6.70/photo/convert.php?showorig=true&currname=001.jpg&currdir=o_okeung&showvideo=ture ...

eeee.. 你收咗樓嗱..... 點解會有相既

侯爵府

原文章由 o_okeung 於 08-4-20 00:04 發表

唔係呀,係宜家住緊果道,連床都濕咗.

係咩... 我屋企又冇喎.....

侯爵府

原文章由 o_okeung 於 08-4-20 00:33 發表
唔單止間房呀連個廳冷氣機個窗都係.
係我老婆先睇到.點解有水滴落離?原來喺係鋁同鋁之間漏出離.之前裝修cf都講過我間屋有問題.係廁所門個牆(向廳果邊有濕既氣泡,乾咗就無咗.)
星期一.睇清楚啲先. ...

話時話, 我 toilet 天花都開似 "朴" ... 好彩搬啫, if not 真嘔血

侯爵府

講開合, 百葵 房署原裝野, 我今日上完 win win 到睇完佢間屋 , 地下有水漬. 發現新呢邊, 比而家石籬呢邊真係慳皮好多, 我石怡呢邊收樓時 d wall 已經油咗一層米黃色, 基本上你唔 mind 已經可以唔駛油, 但合, 百葵果邊, d wall 係白油 only, 望真 d, 灰都唔係 扇得好平..... 真係慳皮慳得緊要 :;pppp: :;pppp: :;pppp:

侯爵府

IVAN,

我問咗 HKBN 搬線問題, 佢要收我搬遷費, 問咗好多次, 佢話要我吔個屋苑集體搬遷証明喎... 打嚟果女仔真係九唔搭 8 ...
你可唔可以幫我搞搞佢呀 ?
我要搬電話 & 上網呀 ..
電話係搬完又搬, ON LINE 係新裝架

侯爵府

原文章由 ivanwong19 於 08-4-21 13:06 發表
你pm 你的資料俾我!
1. 登記人的全名
2. 帳戶號碼
3. 原本住邊,搬去邊?
4. 你fax or e-mail 你的房署搬遷通知信
5. 聯絡電話
我同hkbn 個面公共關係組傾下有冇得幫下你!

如有問題 ...

ok, 我聽日 fax 比你.. thx ivan

侯爵府

原文章由 o_okeung 於 08-4-22 00:22 發表

cubixluk:

我都係用HKBN,我ON LINE係搬線,電話係新裝ON LINE仲有5個月約,佢地係咁打比我叫我續約,我交開$178,佢地話依家有優惠平均$200一個月,過咗四月就無,回復正價$298.
我咪話.大佬仲貴過我依家,我話我又要搬 ...

沉日佢打咗嚟話 free 比我啦... ( on line ) 仲叫我唔好話比人聽 free 喎
但電話係响舊屋搬過嚟, 而家又搬, 可能會收我 $, 但要 ivan 幫幫手, 你知啦... 我吔 special case 嚟架嗎

侯爵府

原文章由 ivanwong19 於 08-4-22 19:55 發表
係一些灰色地帶,有時都要講惡唔惡的!
你是否要我幫你手?咁麻煩你要send d 資料俾我呢!唔該晒!

我要你幫手架.... 但我自己要搞掂咗轉名先, 因為舊屋搬石怡再搬百葵 ( 1 年內 ) , 我真係驚佢唔 free 比我 .. 我搞掂咗轉名再 send 比你 then 通知你... many many thx

侯爵府

原文章由 fsl 於 08-4-24 21:20 發表
hi!
各位~
我好耐都無上黎啦..呢幾日都上左大陸開會..忙到個仔都唔知性咩....21號我收左樓啦.的的確確係好細..除左個廁所..最靚亦都係個廁所....真吹賬.
唉~我30.xx間兩間房..房只可間得好細..好彩個廳有個窗仔..如 ...

你最後揾邊個做呀 ??????

侯爵府

原文章由 溫柔 於 08-4-25 00:01 發表
我有個朋友佢得3條友(全部係成年人),都派兩睡房,真係r晒頭.......
但係我唔想因為要大d既屋而生多個,因為我精神上負擔唔到la.....

下....... 咩準則呀 ... 真過份 :;pppp: :;pppp:

侯爵府

原文章由 Mrs.Mo 於 08-4-25 20:20 發表
唉!曾特首叫人生三個仔女...又起埋d 有咁细得咁细既公屋 生多幾個瞓門口定瞓街呀

佢係叫有錢人, 食阿公既生呀....

侯爵府

原文章由 fsl 於 08-4-26 13:06 發表

我搵左幾個報..最終搵左承辦商叫咩..明...因為我搵過出邊cf,報d價都比較貴,仲要自已買磚..又唔包門又唔包鎖..我實在無時間去自已買裝修d野...承辦商一腳踢,即場揀埋所有材料..鐵閘..好方便囉
不過就失哂預算..唉... ...

係咪友明呀...... 咁都好 DD, 幾驚你揾樓下房署果 D呀 

侯爵府

原文章由 Mrs.Mo 於 08-4-28 00:14 發表

你間屋係你99做戶主,咁你99跟唔跟你地走?如果你99唔走應該問題唔大既......如果你99都走咁就要睇下房署會唔會發現.............我2010前都要去美國,我最少三年後先可以返黎....我都想留番間屋呀! ...

講起走...其實我年年都有搞美國抽籤移民... 係呢 2 年冇搞過 ... 今年應該又會再搞返... 一個唔覺意... 中咗我都會走... i love usa

侯爵府

原文章由 Mrs.Mo 於 08-4-29 00:13 發表

你會去美國邊度??我會去紐約,我老公屋企人係晒果度!移民美國要抽籤既咩?美國有咩好喎?我只係覺得美國公民福利好好!但養左好多懶人........

new york 我去過, 但唔 like...
我之前响 san fan 果邊讀書, 好 like 果邊....
抽籤係美國推出既 plan 比無 屋企人响果邊既申請架...
講係咁講, 但要抽中都幾難 mouth:mouth:" />

其實我都係想個仔既教育好 d 啫

[ 本文章最後由 cubixluk 於 08-4-29 11:01 編輯 ]

侯爵府

原文章由 winwin18 於 08-5-1 17:27 發表
[quote]原文章由 ivanwong19 於 08-4-25 00:59 發表

ivan , 最近合葵樓發生左一些刑事毀壞, 大門比人劃花左,
而我係其中一個受害者, 以我所知已經有4-5戶人 ...

我覺得你要報警, 你唔報警, 警察係唔可以有任何 action ... ...

侯爵府

原文章由 ckljames 於 08-7-14 12:15 發表
Ivan:
幾時有垃圾分類箱?
另現有很多人在村內吸煙,管理員好像愛理不理;有些是裝修工人、有些人是住户;唔係要扣分嗎?請反映加强管理。
現在在每層只放幾個垃圾籮,夏天很臭;幾時會有像其他屋邨噉有有蓋的大膠垃圾桶呀! ...

同埋幾時先肯洗樓呀真係勁dirty呀

首頁

尾頁

跳至