跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 KiLaMiu 於 07-9-11 13:22 發表
12/07會在仁安生的媽媽請進來!

我終於決定去仁安生喇! 好開心, 解決一個問題了!:D

上星期已交左$3,000按金, 搵余啟文醫生接生, b囡出世想順產, 希望到時可以順順利利!:loveliness: :loveliness:

唔知有幾多媽咪 ...

我預產期係一月頭, 如果開刀生應該會12月尾同在仁安生.
我最遲10月尾要交按金$3,000...
點解你終於決定去仁安生? 之前有什麼option?

大宅

原文章由 BUNNYLEE 於 07-9-15 22:03 發表
今日見完E生,佢話如果開刀便要係12月1日至12月15日WOR!!!!

點解是要12月1日至12月15日? 我預產期係08年1月頭, 所以預計會在12月尾生(如果開刀)

大宅

原文章由 BUNNYLEE 於 07-10-1 13:11 發表
我預產期12月22日,E生話如要開刀便要1号至15号了!!因37週後已是"足月"了

o i c....
我以為12月尾手術室 full 晒 tim....

大宅

原文章由 wfhehe 於 07-11-16 13:10 發表

BB較細,順產唔係較易?唔係太大先一定要開刀咩?
我BB都係岩岩中size,醫生話如果選擇順產都係一件好事喎~
其實我都怕到時臨時轉開刀,要加好多錢,仲貴過一早選開刀,
但我又想順產,對大家都好d嘛!所以而家都心大心細。 ...

我同你一樣, 都想試順產(不過冇信心), 萬一唔得要開刀, 可能要比多成萬蚊, 好唔底... 好矛盾呀!!

大宅

原文章由 KiLaMiu 於 07-11-16 14:43 發表

我都係好驚到時順產唔到要開刀, 因為要好多錢呀? 星期一又覆診喇, 唔知余醫生會唔會話bb太大, 我仲要做陰道檢查同check盤骨size, 好緊張呀? 因為我想順產呀! ...

做陰道檢查.... 是檢查什麼?
我有朋友佢本身都唸住順產, 而且醫生檢查過話佢冇問題, BB個頭位都好正, 以為冇問題, 點之生的時候, 下面唔開, 最後都要開刀! 所以真係估唔到ga!

首頁

尾頁

跳至