跳至

首頁

尾頁

大宅

學儒仔點 look 上爸爸背脊呀 想像唔到喎

原文章由 shirleytong28 於 07-8-25 11:44 發表
最過份係佢daddy 我今朝同佢講 佢先知個仔訓左係佢背脊 個仔仲要係大字型咁大覺訓喎
我叫樂樂呀, 我媽媽想我同個名一樣, 時時刻刻都咁快樂!!

大宅

我一直都有埋身餵, 到依家都無 mc, 係咪唔正常呢

大宅

嘩, 學儒仔大個可以做體操王子, 身手敏捷

原文章由 shirleytong28 於 07-8-25 12:28 發表
我之前都諗唔到 但半個鐘頭後 呢個疑團已經解開

佢係咁碌 碌 碌 先碌上佢daddy個pillow 再趴係佢個身 再一個碌 就好輕易碌左上去 你比樂樂碌下就明白

...

大宅

樂樂食QBB都唔夠, 蚊豬豬屎 蚊豬媽, 邊度有得賣呀

原文章由 shirleytong28 於 07-8-25 12:39 發表
我諗佢係食左蚊豬豬屎 所以有充份鈣質 樂樂要買番d啦

大宅

我係人嚟嫁

原文章由 littlecar 於 07-8-25 22:01 發表
無人既 :-|

大宅

朗朗唔食奶, 食唔食粥仔包包嗰d呀

原文章由 littlecar 於 07-8-25 19:08 發表
朗朗今日超強勁...3點果餐奶一啖都唔肯飲...於是出門口上 pg...一返到屋企就訓到依家...佢基本上係一個唔駛食野既bb ?-( ?-( ?-( ...

大宅

咦 ~~~ 人哋剛剛攪掂樂樂瞓咗覺之嘛 ...... :tongue:

原文章由 littlecar 於 07-8-25 22:27 發表
耶...甘遲先出聲..攪咩姐你..

大宅

行開一陣先 ...... 晏d再傾

大宅

咪返嚟囖 ...... 好掛住我咩

原文章由 littlecar 於 07-8-25 22:42 發表
耶..你老細訓左...你又要行開..

大宅

我哋住維景灣畔嫁, club house 都有 swimming pool, 咁等我登記多兩張八達嘟, 到時可以俾平d嘅入場費先

原文章由 shirleytong28 於 07-8-25 23:21 發表
水怪同deerdeer係咪度呀 你地夜晚成日咁夜先蒲頭 尤其是deerdeer 你兩個出句聲好喎

BChiMa 你係咪住將中呀 好天少少可唔可以帶學儒仔去你個clubhouse swimming呀

...

大宅

合併咗之後, 追到索氣

原文章由 kylieman 於 07-8-26 00:23 發表
我都係,日日不定時上網,成日都追唔到post

大宅

樂樂依家仲要12:30, 4:00 & 7:30 食奶, 次次食3-4oz, 試過一次迫佢食5oz, 等佢飽d瞓耐d, 點知佢仲嘔番出嚟

原文章由 be 於 07-8-26 10:15 發表
思思上星期開始又變番每朝5點幾醒一醒,要餵幾之水和塞奶咀才會再睡過,:-(:-(:-(

大宅

思思好叻呀, 你幾時得閒教樂樂爬呀

原文章由 be 於 07-8-26 12:42 發表
思思終於識爬啦
今天是第五天,但我覺得她的左手左腳的動作較靈活,通常由左邊身體帶動爬前,請問正常的嗎?遲d會不會有改善?
我看書上寫若bb只會用一邊身體爬行就要去看醫生 ...

大宅

我半夜會餵樂樂食奶粉, 係臨瞓前同7:30 兩餐先埋身餵. 如果半夜埋身餵, 佢兩個鐘又要食過, 大家都唔駛瞓

原文章由 be 於 07-8-26 12:44 發表
BChiMa,
你係咪仲係埋身餵人奶,仲要餵夜奶,真係辛苦了你:(

大宅

我仲攪緊, 但係可能我哋已經滿咗quota, 唔可以再申請, 咁樣只可以一個大人俾住客收費, 再多的話要俾訪客收費(HK$40/人),

be, 暑假咪剩番呢個weekend 囖 你有我電話嫁, call 我啦.

原文章由 be 於 07-8-26 12:46 發表
BChiMa,
暑假快完結了,思思都仲未同飛魚王子樂樂嬉水暢泳呢!你幾時申請多兩張住客證記得通知我呀!思思等緊樂樂教游水架!

大宅

各位靚媽, 請問係唔係studio123 同生活印象都係加HK$300 可以買晒全部相呀 唔該

大宅

明白晒喇, 唔該晒 我都book 時間同樂樂影多一輯先

原文章由 anaBB 於 07-8-27 10:55 發表
佢包5個造型, 影完先發覺未影家庭照, 咪唯有+$105o羅.
如果唔要晒, 個package包38張相, +一個造型多7張相, total45張. 影左成百幾張, 點揀45張呀, 咪+$300要晒o羅.
final $388+$105+$300=$795埋單.:)

...

大宅

我未book呀, 打算book11月, 你幾多號咩時間影呀, 如果book埋前後既時間, 可以同承恩&表哥影合照喎

原文章由 Baby承恩 於 07-8-27 11:11 發表
BChiMa,

你book 左幾時呀....承恩&表哥要到11月先有得影呀....

大宅

第二班幾時上堂呀, 好心急呀

原文章由 Creamy_mami 於 07-8-27 12:00 發表
多寶媽...好多謝你
尋日學左好多野

大宅

搵唔番報咗名個list tim

原文章由 swisslady 於 07-8-27 17:07 發表

shirley, 我都想望你敎咩呀 我覺得你學果d嘢唔同我的 :)
可唔可以book d 大家都唔太遠的地方呀? 我地兩個一齊敎, 多d嘢學, 一班多d人都得添呀 :loveliness: ...

首頁

尾頁

跳至