在職全職

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

請問JMs m你哋冇工人,要自己一腳踢打理屋企, 你哋通常幾耐換床單(所有房間)包括抹床,衣櫃等? 買餸是否日日去? 還是2,3日去一次?

伯爵府

回覆:darkcrystal 的帖子

謝謝你嘅資料。

伯爵府

回覆:仔女返咗學, 大家點安排買餸,執屋(抹窗,換床單)

原來自己做工人, 個個星期換真喺想死。

伯爵府

回覆:darichie 的帖子

外傭喺抹表面㗎咋, 我覺得買餸好煩, 日日去買又好似嘥時間, 1次過買幾日, 自己又拎唔得太多。 因我家距離買餸好遠,喺一定一定要搭小巴先得, 但上落車又不是小巴站。 來回淨搭車最少冇咗半粒鐘,有時中途站冇位,分分鐘搭車都冇晒時間

伯爵府

回覆:咖央 的帖子

4日換一次床單,咁勤力,洗完搵地方掠乾囉。
喺呀,排除真喺好嘥時間。

伯爵府

引用:早晚都吸塵,和抹一次地(因為養猫),洗手

原帖由 KT0603 於 14-09-04 發表
早晚都吸塵,和抹一次地(因為養猫),洗手間大口仔(馬桶)日日都清潔一次。食完飯都會快手抹飯檯地下和廚 ...
嘩, 你每日都好忙囉,我覺每日買餸,每星期換床單,抹窗,真喺好鬼忙呀

伯爵府

引用:Quote:原帖由 pooh仔 於 14-08-28 發表請問

原帖由 jksd 於 14-09-05 發表
之前大住肚、湊大女(快兩歲)一個
時間如下:
7:30前買完餸回家(老公7:30出門口返工)
每朝晨早落街市買餸,你好勁呀, 尤其天寒地凍時

伯爵府

引用:Quote:原帖由 pooh仔 於 14-09-05 發表嘩,

原帖由 KT0603 於 14-09-05 發表
小小啦,以前返工就趕d,而家做FTM已經好好多,我還會抽早上時段去做gym,晚飯後落街「奔走跑」,不 ...
非常健康。c9 更加要keep

伯爵府

引用:Quote:pooh仔 發表於 14-8-28 18:09 請問JM

原帖由 333s 於 14-09-05 發表
有工人,仲要用家助, 工人咪好舒服?

伯爵府

引用:之前日日都要搞衛生,累到想死,後尾請佐鐘

原帖由 dinosaurmum 於 14-09-06 發表
之前日日都要搞衛生,累到想死,後尾請佐鐘點工,自己搞D床鋪乾淨地方嘅衛生就得了 ...
我區好找鐘點

首頁

尾頁

跳至