跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

原帖由 kerrykevin 於 10-11-2 12:35 發表
版主叫開新topic, 我見未有人開, 我開左先, 大家繼續傾啦!

大宅

原帖由 kyokoko 於 10-11-2 12:37 發表
過聖誕時應該大部份都feel到胎動呢, 超期待!!!

我今朝FEEL到有D野係個肚下面轉緊.......

大宅

原帖由 kerrykevin 於 10-11-3 11:46 發表

我好耐之前, 係body shop買過隻好似係杏仁洗面, 用左幾次竟然敏感, 所以之後無再係body shop買野!!

我想問, 你係未敏感皮膚呀? 我都想買d cream搽, 但又唔敢亂用, 驚敏感痕史我! ...

敏感唔好亂搽野,要用D無色素無香料先得架~

大宅

原帖由 kerrykevin 於 10-11-3 11:46 發表

我好耐之前, 係body shop買過隻好似係杏仁洗面, 用左幾次竟然敏感, 所以之後無再係body shop買野!!

我想問, 你係未敏感皮膚呀? 我都想買d cream搽, 但又唔敢亂用, 驚敏感痕史我! ...

敏感唔好亂搽野,要用D無色素無香料先得架~

大宅

原帖由 kerrykevin 於 10-11-3 17:29 發表
係呢, 知唔知我地飲唔飲得 "雪梨蘋果瘦肉湯" 架?

呢隻湯潤架馬應該得啦,補血咪食下桑寄生蛋茶,紅豆沙,維他命b什,紅祖水果d law.......

大宅

原帖由 zzzA? 於 10-11-3 16:49 發表
又到4點幾, 又係KOBE同我反胃的時間

我以為自己好番d,點知呢兩日成肚氣,肚氣肚得好辛苦,
至恐怖我每當食飽野,個胃漲到仲大過個胸同下腹呀,寧寧捨捨係中間位突左一大舊野出黎,朝早又冇wor,下腹都冇咁大.

大宅

sogo就黎大減價,洗唔洗咁早買定d bb野,好似枕頭,被仔,奶樽,衫仔.....等等呢??奶樽唔知買邊隻牌子好呢??

大宅

原帖由 jolibi 於 10-11-4 10:31 發表
我都係呀,個胃大左好多...唔知係咪子宮大左,頂住個胃?食飽左個時好似有左5個月敢...

係呀係呀,原來唔止得我一個係咁既

大宅

原帖由 kerrykevin 於 10-11-4 10:44 發表

原來呢個都補血架? 不過我而家食完甜野會嘔, 所以要再等下先食得!

係呀,我食開果間糖水店寫到明出黎架~我就勁like食甜野,飲甜野wor,冇味食唔到~

大宅

原帖由 kerrykevin 於 10-11-4 10:48 發表

我第一胎時, 6月生, 都係4, 5月先買咋! 不過床仔就要早多一, 兩個月, 因為要打開佢, 等佢d 木味無晒先得! 而且咁早買, 遲d回南又係麻煩呀!

咁遲先買架,不過到時未必有大減價,就算有個肚咁大好難同人迫,睇下點先,如果真係減得多先買d啦~

大宅

原帖由 stbb06 於 10-11-4 14:07 發表
喔.....我都係咁喎,d人仲問我係咪4-5個月

SO,有人話個肚大得快,陀得高係仔仔WOR

大宅

原帖由 jojodic 於 10-11-4 14:19 發表

sogo 大減價都係貴,遲D等永安大減價好好多!

係呀?THX~

大宅

原帖由 kerrykevin 於 10-11-4 14:34 發表

我陀大仔時, 未就係咁樣囉!

咁依家呢胎唔係咁呀,咪即係囡囡~

大宅

原帖由 stbb06 於 10-11-4 15:13 發表
我出左院喇,我係10月24日入院架,o個朝發現底面褲都濕到過哂(似係血水),我驚係個環攪到穿左水,咪即刻入東區囉,佢地就叫我入院喇,入到去又照超聲波又開夾睇,話唔似係穿水喎,我問佢地咁咩事會咁,佢地只係答我作小產囉, ...

BB冇事就好啦~~~我99都叫我唔好拎重野話子宮會下垂架,方醫生好攪笑,佢好專業架,佢講話冇問題即係冇問題,妳依家可以安心安胎啦

大宅

原帖由 dorcas910 於 10-11-4 16:17 發表
今日去照OSCAR,好在遇到好醫生,仲同我講呢到係咩野果到係咩野,又會講笑,問佢男定女時又會近鏡突登照比我睇,佢話七成係女,係就好了。不過下次檢查係八星期後的事,果時有得照結構,阿女....八星期後再見。 ...

睇黎5月MAMI暫時陀女既多,我都好想呀

大宅

原帖由 LJ_BABY 於 10-11-5 11:38 發表
我做左oscar啦!!
個姑娘都好好,
一入去c6就問佢可唔可以影低,
佢話唔得,不過就比張相你啦~~~
照果時都好溫柔,
我c6係咁話阿b好活躍,
個姑娘就話係呀,
佢似你嘛,你把口由入黎到而家都未停過images/smilies/default/bb ...

妳又咁好有相LAW呀,我見去做OSCAR好多兩公婆一齊去,可能咁同姑娘多D野講,我就自己去,同埋早個星期照過,姑娘問我有冇野問佢我都唔知問咩好,果次諗住好小野叫C6唔好去,點知果日人人一PAIRPAIR,我就形單隻影,下次都係唔好LU...........

大宅

原帖由 xglo 於 10-11-5 12:04 發表
唔好擔心,你一定pass嫁!!
我就反而差d啦,我下星期去做oscar,因為我又高0,又有地貧基因...都預左唔樂觀

妳都唔好太擔心,其實就算高0中既百分率好細架咋,我夠係高0咯,平常心~妳BB一定冇事既,要同佢打氣!!

大宅

原帖由 kyokoko 於 10-11-5 12:20 發表

我都好想佑第一次去醫院產檢有無得照超聲波, 我下星期一做OSCAR, 要12月10先第一次產檢, 如果產檢會照, 我諗住呢個月唔會再去私家, 但如果無得照, 我諗我會去私家照下, 成個月見唔到BB我怕我頂唔順, hahaha!!! ...

平時產檢冇得照架,係除左OSCAR同結構或者特別CASE先會照,妳都係去C+照下啦,我都諗自己唔可以過一個月唔見阿B LAW

大宅

原帖由 jjtseung 於 10-11-5 21:30 發表

自己溝水???

佢一杯杯已經ready係度拉wor! 果一大杯落肚已經飽晒, 再溝就真係會嘔...

果杯真係甜到嘔,最好慢慢咁歎,唔係一次過飲哂怕會反胃,飲完搵清水浪下個口,我覺得飲完個侯龍拿拿地........

大宅

原帖由 mimi0305 於 10-11-5 22:43 發表
咁係咪個個孕婦都要飲糖水架?我9號要去瑪嘉烈,張紙淨係寫住聽講座,抽血,見姑娘,咁究竟果日應該會做D乜呢?

唔知係咪高0,肥胖先要飲呢,我第一胎冇飲過架,妳果日應應係要聽講座,抽血同見姑娘LAW

首頁
12345...10

尾頁

跳至