自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 szeyee1999 於 07-11-13 20:57 發表
死啦,頭先前夫打電話來,話約我聽日飲茶,要我帶齊阿囡D證件,成績表.....要幫阿囡轉校去東涌(佢住果頭),還講今日去咗一間學校無位.聽日會去第二間問.唔 知佢 講既係唔係真既呢.........佢係唔係已經唔想湊阿囡,但又想 ...

不要怪我小女人 邊有那麼"蠢"之不付責任的壞男人?-(

你地有沒有正式離婚? 個女判給誰的? 如果個官是判給妳的話, 不是由他帶走就帶走的! 安全/ 幸福/ 安定生活/ 固定收入都是個官要考慮之課題, 法官或者判給社署的! 不過8歲女孩90%以上會判給媽媽, 個女妳自已一手一腳帶大, 個男人無做過甚麼, 法官不會判給他的, 怕他會性侵犯個女童!! 妳大可放心.

我估計是否妳個女有價值? 取終緩多份錢嗎? 不付責任之男人那會自找麻煩? 妳估帶一個8歲之女孩很易! 他帶了半天就知道吧! 還肯自找煩惱? 叫他有良心就唔好玩過親生女啦! 還交個女給他?-( !

Sorry, 不要怪我直言, 可能嚇怕了妳, 我自己作的. 可能妳 ex-husband 良心發現吧! 祝好運!

大宅

原文章由 lestat 於 07-11-16 16:03 發表
恭喜, 終於雨過天青.

不過我覺得你亦唔需咁樣同你而家老公講, 其實佢都好唔話得, 你要俾阿女知道現在老公都好鍚佢, 千其唔好淨係掛住阿女, 而忽略左老公感受, 雖然女人唔一定要有男人, 但好老公都要好好珍 ...

溝通/ 平衡 都是很困難之一課, 大家努力啦.:lol 人係貪婪的, 希望妳兩全其美啦 . good luck!

首頁

尾頁

跳至