跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:回覆+ikongma+的帖子 超級好,+有成50幾個b

原帖由 conniesonia 於 11-07-06 發表
回覆 ikongma 的帖子

超級好, 有成50幾個band 1 位~~ 我地果班校車車長姐姐(小6生) 都入到第一志願 , 聽到 ...
咁好呀!我個仔今年升六年級啦!見到各位新生媽咪討論小一分享,就回想返五年前既我係BK 問相似既問題,時間過得真係快!我個仔話返學好開心,老師又俾機會佢由四年級起做風紀,做埋下年就做咗3年啦!我覺得佢做咗風紀後成個人成熟咗,又有責任心咗,所以我都好滿意。(雖然讀書成績一般,因為佢好懶)以後希望可以多d同大家分享

男爵府

引用:今年真係派得好好.++阿女個班都有10幾個入B

原帖由 文文媽媽 於 11-07-07 發表
今年真係派得好好. 阿女個班都有10幾個入BAND ONE. MST都有5個. 阿女是其中一個. ...
文文媽媽: 恭喜嗮!你個女好叻啊!今年輪到我煩啦!不過我個仔成績係中下游,我會就住黎揀學校

男爵府

回覆:conniesonia 的帖子

我仔仔話呢間「活力午餐」既menu幾啱食,之前果間餐餐都話難食,要送飯。

conniesonia  我個女都有d難食, 而有次我都食過下, 真係好難食=p="  發表於 11-7-12 11:56

男爵府

回覆:~。田家炳千禧家長交流區。~

一至五年級去旅行喎!我個仔六年級聽日出發三日兩夜河源交流之旅。雖然五年級去過五日四夜宿營,但佢自己一個出門,呢兩日仲最凍,真係有d擔心!

男爵府

今早一早送咗佢上旅遊巴,我見其他既家長都同我一樣好緊張。
不過d小朋友個個都鬼咁興奮!
梗係啦!幾日都冇王管!

男爵府

回覆:heiBBB 的帖子

其實唔係每班都會自己整嘢食,要睇班主任安排。好似我個仔咁,五/六年班雖然同一個班主任,上年大家夾$叫大X樂到會,但今年就叫家長自己整!今年我會炒飯送上學校,不過記住d食物唔使預太多,因為亞仔話次次食浄好多,好浪費!尤其雞亦,最多人整我試過話整雞亦,老師打俾叫我整其他,因為已經太多家長整!

heiBBB  哈哈~~ 分分鍾個個都帶雞翼~~~  發表於 11-12-17 09:22

男爵府

回覆:xox 的帖子

因為放假後就考試,一般都比番平時咁上下工課同作文,等你多d時間溫習。

男爵府

回覆:joannelung9 的帖子

http://www.plktkpmps.edu.hk/mainpage2/notes/保良局屬下小學校服供應商一覽表.pdf
可以到昌運豐昌順、大元邨果間維多利,不過都學校做果間最平,而且唔啱size 可以係學校換,因為佢地定時有人送校服到學校,就算學期中你想買校服,只要你預啱個碼,可以打電話去叫佢送去學校,係學校俾錢,不過到時無折,仲包換,好方便!

男爵府

今早送亞仔返學時見到有架田千校車撞咗,即時打電話通知學校,原來學校已經知道,由於警察剛好來到,所以我無留下。睇番即時新聞先知道原來有6個學生受傷,其中有一個係我亞仔班同學要送院。各位小朋友搭校車既媽咪,記住提佢地上車後要坐好,如果有安全帶要扣上。

男爵府

今早見到既情況

首頁

尾頁

跳至