親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Ruby05 發表於 15-6-25 22:45
好似用到,應是 ONLY4YOU
我打去groupon sg, 佢一講就係呢個,同我收到email一樣
不過係要register groupon ...

呢個code有15% off,今日expire。。。但呢個code係用唔到訂seafood republic的。我試金記就得,所以我尋晚訂左金記,$41蚊買,可當$100用,好抵!

珍珠宮

Ruby05 發表於 15-6-25 22:45
好似用到,應是 ONLY4YOU
我打去groupon sg, 佢一講就係呢個,同我收到email一樣
不過係要register groupon ...
Btw呢個code香港groupon都用得到,不過唔係所有deal都得

珍珠宮

Ruby05 發表於 15-6-25 23:18
我用到,20%iff, 買咗,sg112=value sg200, 我要用新加坡地址先買到

你確定係20% OFF? SG$112, 即係只平左SG$8 咋噃!

珍珠宮

Ruby05 發表於 15-6-25 23:19
金記有promotion嗎?
有, 已經出左好耐喇.

珍珠宮

Ruby05 發表於 15-6-25 23:18
我用到,20%iff, 買咗,sg112=value sg200, 我要用新加坡地址先買到
BTW, 會關地址事架咩? 我睇返我個account, country 早已deafault 為 singapore!!!
如果同地址有關, 點解我又用到買金記, 但seafood republic 又用唔到呢???

珍珠宮

回覆 tszyanbb 的帖子

樓主結果買左seafood republic未?剛才發現優惠已經結束左,好彩我趕得切,買左$200

珍珠宮

Ruby05 發表於 15-6-26 00:32
我買嘅係假期用,原本係sg140,折咗後係112。
不過,剛幫人買,用唔到了,唔知係咪過咗時間

剛幫人買用唔到,你幾點買呀?呢個offer 尋晚已經完左啦!

珍珠宮

Ruby05 發表於 15-6-26 00:32
我買嘅係假期用,原本係sg140,折咗後係112。
不過,剛幫人買,用唔到了,唔知係咪過咗時間

我想講,ONLY4YOU呢個code,只係得15%off,而唔係20%off囉!(因我用過呢個code買金記,同香港的KFC) 呢個code係全線groupon用,唔係淨係得groupon sg用,我唔明點解你話要打去sg groupon問註冊,關地址咩野事呢?

珍珠宮

Ruby05 發表於 15-6-26 00:42
我打去,佢哋話regster要用新加坡地址,因我哋試過用香港地址,postal code 唔知入乜,入000000都reg 唔到 ...
註冊係唔需要用星加坡地址的

珍珠宮

三個白白豬 發表於 15-6-26 11:51
我睇唔到金記有冇限期呀 ?
購買日起三個月內

珍珠宮

tszyanbb 發表於 15-6-26 08:13
我昨天早上買左啦!打埋電話去訂位。
我係Groupon Sg 買, 用個code有8折, 個優惠咁快結束, 出左一日咋。 ...
你係用呢個CODE有8折?

我尋日朝早用呢個CODE試 seafood republic, 係用唔到的.
但我用黎買金記就用到.

BTW, seafood republic 唔需要打長途電話訂, 我上次去JUMBO 個網站訂位的.

珍珠宮

Ruby05 發表於 15-6-26 17:07
其實我之前睇過妳嘅遊記,知道可以買定 Grupon 食野平d, 所以就登記咗,我一直收到 grouon sg 嘅 email, 以 ...
咁我就唔太明白,我用同一個code買金記,15%off ,ok左。之後試seafood republic,唔得,以為係因為single use,所以我用另一個groupon account試(我本身開左2個groupon sg account的),但都唔得。

珍珠宮

Ruby05 發表於 15-6-26 17:22
我係晚上11點幫朋友買。。。c6又無入到code買咗3張120, 以為自己搞錯無入到code, 所以,我哋會當折咗咁收錢 ...
查實你用$120幫朋友買,咪收返$120囉!何必自己倒貼discount

珍珠宮

tszyanbb 發表於 15-6-26 18:00
我係用ONLY4YOU 有8折, 本來是SGD120, 折後SGD96, 我係Groupon SG website 訂的。
點解咁奇怪,我早兩日收 ...
呢個code並唔係groupon sg專用的,我用黎訂左groupon hk,有15% off

珍珠宮

wang88 發表於 15-6-26 19:28
係咪一定要做咗會員先用得?我見之前有Jm只是登記接收groupon SG e-mail, 我想我也是這類別,但我都買到, ...

就咁print coupon出來就用得,認coupon唔認人

珍珠宮

tszyanbb 發表於 15-6-26 19:04
咁點解你去Groupon SG 用此code買金記 得15%off, 而我同另一位就有20% off 呢?
我只能說, 呢個係一個永遠的謎 我都有 SUBSCRIBE GROUPON, 但收到的係咁:

仲要係 seafood republic 用唔到!

珍珠宮

be 發表於 15-6-26 22:34
我在訂位的email和入座前都有講會用張coupon,因coupon上有寫訂位時要講明。

...

我上次用網上訂,唔係用email,冇提到會用groupon,之後會收到email回覆確認

珍珠宮

bblove100 發表於 15-6-27 10:59
回覆 MissMaMa 的帖子

請問開groupon singapore account,係唔係要新加坡地址?
我有2個 groupon SG account, 都係亂入地址, POSTAL CODE 打晒 0

珍珠宮

三個白白豬 發表於 15-6-27 10:12
金記要訂位嗎?就咁walkin入去用卷食可以嗎?
我上次去金記, 唔係買Groupon, walkin 去食就可以, 但groupon 好似話要打電話訂.

珍珠宮

wang88 發表於 15-6-27 07:40
Miss Ma Ma,

不好意思,要離題請問關於以下問題(因為不太多人答):-Singapore Zoo
Singapore Zoo
想請問小朋友在水上樂園玩都是穿泳衣嗎?大人是否也會跟實小朋友,咁大人也要穿泳衣嗎?是否有地方沖洗?係咪好似去泳池帶好多裝備?(我指2大2小的泳衣、毛巾...etc)

唔係水上樂園, 只係一個玩水的地方, 你當係一個公園仔玩水咁, 有水道滑梯的 ==> 既然玩水, 小朋友穿泳衣比較好, 大人就各自喜好.

Legoland Water Park
住客是否可以直接穿泳衣(大人當然加件T-Shirt)去樂園玩?大人和小朋友可以樓反件毛巾不太滴水,唔冲身直接就咁返酒店房先冲嗎?(另一方面想,多唔多人咁做?咁酒店房走廊地下咪好濕?)

另外,是否一定個個人都租Locker放毛巾?可以將放毛巾袋放响泳池旁嗎?

Waterpark 前年年尾至開, SORRY 我未去過, 答你唔到.

USS
好似有個玩水地方俾小朋友玩,係咪好多大人都跟實小朋友,還是旁邊看管,是否不用穿泳衣的,穿普通衫也可以?另外,有冲身地方嗎?

** 咁多地方玩水,係咪大人小孩都要每人準備兩三套泳衣、自備兩對拖鞋在酒店房和水上樂園用? **

USS 有玩水地方咩? 應該冇呀! 唔計酒店泳池同沙灘, Sentosa 只有2個地方玩水: 1. Adventure Cove Water Park, 2. Port of Lost Wonder
帶一套泳衣, 一對拖鞋就可以, 泳衣沖沖佢, 好快乾.

另外,garden by the bay 入面是否7:45pm 和8:45pm 有show 睇?咁wonderful light show 和煙花又是幾點開始?兩者相隔多遠?那裡入garden by the bay 最快去到睇Show?

Garden by the Bay Light Show 時間, 你可以自己上網搵. 至於煙花, 你係指國慶煙花? 我上次係8點半左右開始, 係煙花+ wonderfull show 一齊的.

至於行去garden by the bay, 係可以由marina bay sands 船頭位置行過去.

首頁

尾頁

跳至