自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

olkan 發表於 24-4-2 11:45
去旅行真係要夾人。 有人只想relax,酒店游泳,健身,附近走走就算;有人鍾意只shopping,係咁 ...

我最怕旅伴日日只想shopping,如果要成日shopping,我一定唔會同佢去

珍珠宮

做個靚太 發表於 24-4-4 00:56
係~所以我係從來唔會主動約朋友去旅行,知道大家價值觀未必同,而且我會講明,我唔chur得,同埋係弱智, ...

我會開團帶朋友去旅行,朋友乜都唔使識,愈冇意見我愈鍾意 機票酒店行程我一手包辦,不過我會先問佢地有乜野想玩,有乜野景點想去,我會 plan 好所有行程,佢哋照跟就可以,團友非常enjoy

珍珠宮

_kapo 發表於 24-4-3 22:11
同bf去無嗌過交
我哋都唔係追行程嘅人,充足休息都好緊要
旅行都係10點零起身

如果去日本,好難10 點幾起身,早餐都唔使食

珍珠宮

_kapo 發表於 24-4-4 14:20
遲起咪唔食早餐
如果有行程都可以早起,例如去迪士尼環球影城
但如果只係旅遊區行街,就唔會咁緊湊

咁唔使住溫泉旅館喇,Check out 都未瞓醒 ,永遠唔使一泊二食

珍珠宮

_kapo 發表於 24-4-4 18:43
咪話咗配合行程囉
食早餐對你一定好重要

係,因為我一定會住幾晚溫泉旅館, 唔會唔食早餐 反而去樂園我就完全冇興趣,迪士尼廿幾年前已去過

珍珠宮

jollyma 發表於 24-4-5 07:18
你幾時開團預埋我

好! 不過我鍾意睇日落,睇風景,坐火車,浸溫泉,hea 酒店,吃喝玩樂,只設少量購物點
Btw,分享下~啱啱喺台灣返來,地震前兩日
attach0/tmp/phpHb2IO3
attach1/tmp/phpijkmVk
attach2/tmp/php56Ac2B
attach3/tmp/phpA7qo9S
attach4/tmp/phpn1XJga
attach5/tmp/phpQctjor
attach6/tmp/phpl3eYvI
attach7/tmp/phpuGHGDZ
attach8/tmp/phpddOxLg

珍珠宮

ChaBean 發表於 24-4-5 07:44
幾年前試過去福岡,我同小朋友10點幾食完早餐玩電話等佢12點幾起身,再一齊食埋lunch 2點幾先出發,鄉下景 ...

可能我習慣早睡早起,真心唔理解點解可以咁遲起身,清晨4點先瞓覺?就算夜晚12點先瞓,瞓8小時,第二朝都係8點鐘。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊