自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Hi,

You can try Vegepa, most of our kids taking this, we have the good result or little and more improvement 改善。

I think you need traning and to improve the language system語言障礙 from his 大腦,Vegepa is a good supplement營養品,may be your son take only $168 monthly, you can try, 值得推介。

陳小姐
「我5歲的兒子在語言表達上稍遜一些,但當我給他吃Vegepa的幾天後,始料不及這樣的迅速,在幾天後的放工晚上,他不單止罕有地問我一些較複雜性及要思索的問題,而且在句子上的運用,從未試過有如此的層次性和組織性。
之後的日子裡,正常地在校吸收學習知識,加上身體的成長及腦部的良好發育下,語言的技能更趨技巧暢順。我委實很開心、很欣喜與大家分享我兒子的躍進。」

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1230470&extra=page%3D1

www.vegepa.com.hk
人有善念,天必佑之,福祿隨之,眾神衛之,眾邪遠之,眾人成之

男爵府

我剛剛睇過一D好專業嘅翻譯營養書,知道由月見草油提取嘅GLA係對炎症同免疫系統好有幫助,但無聽過及睇過男仔不可以吃喎,而且同荷爾蒙無關係喎,對每個人不可或缺添。

因為Vegepa只喺用有機處女月見草油提取GLA嘅營養,係屬於Omega 6,即係中文好似叫伽侖亞麻酸(大多喺月見草油同人奶先有),脂肪酸對每個人身體好重要喎。

我由以前英國朋友買返來俾個仔食,到而家食咗好似有兩年啦,佢以前好姐仔,但愈大就愈男仔,而且有好多好處得到,好似濕疹、鼻敏感學習、思維同脾氣。

我美國的姪女有自閉有腦部問題好多年,佢食咗一小段日子就有一D咁多年都無好過嘅小改善。

亦因我朋友個女有語言問題,呢幾個月有不錯進步,但佢無出去做訓練,而係我朋友自己訓練個女,同食Vegepa魚油丸,好似個女以前條頸位有一D好似癬嘅敏感,而家重好返晒無咗。

去睇下Vegepa個網,入面好多醫學同營養理論,我無睇晒,我朋友有睇晒。

原文章由 BBIX 於 08-11-29 15:39 發表
庭恩兒童中心 OR 夏小月 會好d? 我要english speaker 呀!!! thks
irene, why u chose vegepa instead of smart kids? but I also hv heard from other bk mom said vegepa is not good for boy, is it true? thks ...

男爵府

我都好認為食療同營養療法對人嘅幫助,我不知道會有~仔仔媽咪~呢個情況,你好積極好叻又好辛苦呀。

我有做過Vegepa團購的召集人,同好多BK家長及朋友分享過大家嘅食後經驗,大家都無負面影響,甚至無High過以前,多數係積極進取咗。

雖然有D小朋友無家長嘅預期果D咁好好嘅效果出現,卻又有無預想過嘅好效果就出嚟,但有D就奇怪地好,有D就慢慢好,有D就限度好,有D就幾樣好,但無聽過重High過以前,唔知係唔係唔同成分同牌子嘅關係?

我見到同聽過呢D,重有就係親身體驗過,所以就建議一下,去睇下佢哋個網站,好多適合你哋睇嘅研究資料。

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-11-29 23:33 發表

食療方面係有人用,不過仲未真正証實到佢係對自閉或者過度活躍症係有幫助囉...我仔之前因為自閉又無專注力問題,嗰時我睇千禧BB見到D小朋友食咗魚油後有番專注力,我即刻買(GNC嗰隻三文魚油)俾我仔食,結果我仔食咗反 ...

首頁

尾頁

跳至