自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Kittymummy 發表於 22-9-13 14:36
防重症,防死亡呀....

俾個內地上等人揭咗底牌, 又唔鬧得又唔拉得佢, 唯有繼續無賴, 難為嗰啲一路幫佢唱好打針防重症防死亡絕不躺平嘅香港二等公民, 原來人哋偉大祖國嘅居民一枝都冇打, 嚟到仲要可以安安心心咁吃喝玩樂, 你哋仲要話人多邊度都唔敢去要留守喺家中, 最好停課唔好堂食, 唔打針連累其他打咗針嘅人

海之風    發表於 22-9-13 17:33
Klly1983    發表於 22-9-13 15:04
Klly1983    發表於 22-9-13 15:04

男爵府

Kittymummy 發表於 22-9-13 14:44
你叫呢度盲撐針既jm情何以堪呀?

大巴大巴扯落去

希望唔好有人追擊我呀~大巴扯你嗰個唔係我呀~係小紅書嗰個人咋

男爵府

Kittymummy 發表於 22-9-13 14:49
追擊?早幾個月,個個盲撐針成隻喪屍咁咬住人唔放,我都要繼續講呀。
...

我靜雞雞同你講, 同你講架咋, 見到班喪屍俾內地上等人咁樣潑一潑冷水我真係有啲心涼, 尤其嗰啲張牙舞爪話你唔打針累埋隔離左右祖宗十八代嗰啲苗疫代言人

男爵府

Kittymummy 發表於 22-9-13 14:55
我又靜鷄鷄同你講。先唔講上面blue blood唔駛打針。剩係見到迫小學生打針,個個盲粉都即時轉晒口風。 :hap ...

講到唔帶小朋友去打個老豆老母就好自私, 幾有威嚴。然後人哋大陸清零清得咁嚴格, 都仍然有人唔打針, 人哋小朋友12歲以下唔打都唔會唔俾你去呢度嗰度。

男爵府

hct300 發表於 22-9-13 14:58
人哋無打疫苗, 仲出個藍碼俾人周圍玩
香港咁危險, 惹到啲內地同胞咁點?

到時咪又俾內地同胞鬧爆你哋呢班低等香港人囉, 惹到佢哋梗係你唔啱啦,人哋大駕光臨你哋仲唔乖乖打好晒針或者唔打就留喺屋企唔好同佢去迪士尼爭位睇煙花呀~惹到內地同胞累到佢返唔到去你哋要俾埋醫療佢tim呀記住, 所以先唔俾你哋班低等香港人拖累醫療系統, 如果唔係佢哋上等人有事冇位醫點算

男爵府

sochui 發表於 22-9-13 15:17
今天,未見小粉紅,保駕護航,奇怪

傷心緊, 俾豬隊友出賣, 又唔可以話佢唔打針會累死老人細路, 又唔可以串佢有權唔打針可以揀唔去處所(因為人哋唔打針都去到呀)

男爵府

hfl2000 發表於 22-9-13 15:22
佢仲要係話打咗四針BNT呀,咦,建議政府用BNT來做賣點都好喎,大陸無BNT打㗎嘛,來香港入境就免費俾你拮一 ...

如果內地上等人可以好似以前衝落香港爭床位生仔咁樣搶我哋啲針就好啦, 幫手食咁啲我哋香港二等公民唔洗咁飽丫嘛

男爵府

2vv2vvvv 發表於 22-9-13 15:44
喂呀,好好笑。我追左幾個講內地人唔洗打針既post,個班平時大大聲追擊人唔打針既會員,真係全部潛哂水, ...

當呢個疫症完晒, 過多十年八年所有後遺出晒嚟, 無論係打針後遺或中招嘅後遺 (當然希望冇, 但邊個敢講),
真係唔知邊個笑到最後或者應該講串到最後, 尤其打咗4針up嘅人

男爵府

goldpiglet 發表於 22-9-13 15:51
李家超解釋內地疫情風險是全世界最低的,內地人士免打針入境已沿用多時。

https://news.tvb.com/tc/focus/ ...

所以我覺得李家超啱架, 內地風險低, 嚟到香港就可以金鋼護體不受疫情影響,
就算中咗返唔到內地, 佔用香港醫療都唔會被話拖垮香港醫療系統, 因為內地疫情風險全世界最低係無敵的, 只有香港二等公民身子潺弱先會易拖垮醫療~所以打針防重症嗰啲用喺內地人度唔啱架, 因為佢哋有金鋼不壞之身, 係香港嘅人先會易有重症長後遺

男爵府

綠茶新地 發表於 22-9-14 00:35
香港有個班所謂磚家加一班支持防重症既會員係呢度講左1.5 年有多

最好笑係呢度啲疫苗大使話祖國人多, 好多地方老人多醫療落後, 爆起上嚟好大件事死好多人所以要封鎖, 然後又講到呢枝疫苗咁有效防重症, 咁點解祖國唔拿拿聲叫14億人打晒佢, 佢哋又聽話冇香港人咁麻煩乜都反,
依家仲要有內地人可以保持零針嘅"自私之軀" 落嚟玩, 當香港人傻的嗎

首頁

尾頁

跳至