自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

試過好多次o向yahxx bid小朋友衫都無問題!
點知今次上得山多終遇虎!

今次我又bid左件小朋友衫,
賣家話係預定款要3月尾至有貨,
當時只入左貸品半數價錢作訂金!
但到左3月尾都無收到個賣家任何通知話有貸啦!
其實就算通知佢我過左數, 佢都無咩聲氣話我知收到$$啦!
好似音訊全無咁!

到左呢個月13號, 突然收到佢電話話件衫有貨,
叫我過埋尾數俾佢, 跟住email個地址俾佢寄件衫俾我!
我第2日就過左數俾佢, 但而家都兩個星期都未收到件貨!
平時買日本運過o黎嘅衫都收到啦!
跟住我打電話俾賣家, 佢又話已將件貨寄出左!
佢話寫到明唔承擔平郵風險, 唔會賠償俾我!
不過我無問佢有冇証明佢已寄出件貨呀!

有冇人試過咁? 我而家可以點做呀?

男爵府

原文章由 lestat 於 08-4-25 13:07 發表
如果個賣家唔係有心呃你, 你叫佢幫你去郵局查吓, 雖然你係寄平郵, 有時郵局都可以幫你check度嫁.

咁我又唔係完全覺得個賣家呃我! 我都知平郵係會有風險, 我有叫佢check下, 但佢兩日都無覆過我, 打佢電話又無人聽!! 佢個態度好有問題lor!!

咁我可以點呀?

男爵府

原文章由 j0 於 08-4-25 15:02 發表
你有冇個賣家有冇寫回郵地址呀?有冇問過佢地址寫得o岩唔o岩?基本上我就覺得好少會寄失囉!下次叫個賣家寫埋你自己個電話,如果有咩唔清楚郵局都有個方便途徑搵收件人o丫嘛!最差o既情況係怕寄錯之餘,有o的貪心o既人拎o左,咁就 ...

唉~! 我淨係有賣家個電話咋! 我今日打左俾佢好多次, 但佢都cut線, 如果真係busy應該連電話都熄埋啦~!! 我睇番佢d平分, 又無負面ka bor! 唉~! 希望係自己多心啦~!

如果佢真係無呃我, 而係自己唔好彩, 件貨寄失左, 我會接受lor!

但個賣家嘅態度咁(無o黎答圾), 佢好似無真正咁幫我去check, 我真係覺得佢呃緊我, 雖然件貨唔算好多$$, 但我都會追究到底ka!

其實如果最worst嘅話, 我需唔需要報警呢? or 有其他方法?

[ 本文章最後由 pakyu0429 於 08-4-25 15:46 編輯 ]

男爵府

原文章由 j0 於 08-4-25 16:32 發表

如果係咁,我收到件貨我都會俾負評囉!上網買o野係有風險,但賣家都應為呢o的問題盡責,雖然寄失係唔關賣家事,但都有責任幫買家跟進(如郵件包裝顏色,回郵地址等等...),唔通真係貨物出門,事不關己咩?唔係 cut 線咁o既態度囉!都要 ...

我想攪清楚件事先至俾分佢~!

但我想問, 如果我俾左負面分佢, 對佢會有影響嗎? 佢大可以開個新a/c再賣野ka?! 因為我見佢已經無任何拍賣品!

男爵府

原文章由 littlepigstores 於 08-4-25 16:59 發表
我都有上網賣野,咁耐寄失過一次,係個客自己比錯地址 (我有回郵地址,但沒有退回)。最長真係試過兩星期對方先收到,本來我都以為寄失了,但有日買家email 我話收到。

我諗樓主係唔滿意賣家唔理佢,多過收唔到,因為雖然寄出,但買 ...

對呀! 我真係好不滿個賣家咁不負責任多過收唔到件貨!!

首頁

尾頁

跳至