婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

今日下午留唔到言咋!
睇到你個2句..真係興.. 初初都覺得你識為老婆著想.

碌蛋事件. 唔好講你媽. 我自己坐月時, 我媽有時成日話:你要咁咁咁, 先得架, 唔係咁咁咁. 你唔掂就出聲...等等. 我都覺得好煩. 個B 出左世幾日, 第一次生 會有幾掂先! 梗係你做得好D喇! 最後我都忍唔住同自己亞媽講: 你呢D說話同我講好喇, 第日唔好同你新抱講, 岩岩生完又眼訓又攰...又痛又唔適應. 成日都聽住你話呢樣唔係個樣唔岩, 好煩架! 我係你個女就明咋!
我媽先知: 係咩...

最後個句...直頭過份! 不知所謂! 你老婆唔記得飲碗湯有幾大件事呀! 你知唔佑生完BB 好多野忙..飲少一碗湯有幾大罪. 如果係唔俾面你媽, 就推左唔飲喇, 佢叫你唔好同你媽講就係唔想你媽唔開心. 你老婆視同你講真心話, 你就...

如果我係你老婆睇到你打D咁野..心淡呀!

子爵府

回覆 #3 A.C.C. 的文章

你真係講得好正!

子爵府

我諗樓主都唔敢返入黎架喇...

子爵府

原文章由 小寶貝兒 於 08-7-16 03:02 發表
佢唔返入黎都唔緊要, 最緊要佢有睇到我地寫既野, 明白到問題係邊同點樣補救, 仲有可以學識第時點樣處理同樣情況!!

樓主, 我鬧得你甘, 皆因你好有潛質做一個好老公, 只係有時會過激, 同埋太直, 唔多識得站在老婆的位 ...

小寶貝兒,
我諗佢有睇既, 希望佢明白, 對老婆好喇~

首頁

尾頁

跳至