跳至

首頁

尾頁

別墅

ME 3!
我都係自己揍! 老公好好! 成日都有幫手,如果唔係!我自己唔多ok! 大家一齊傾吓!
宜家成日都手痛! 可能抱得b女多, 佢勁"黏"身,有其他人係屋企都唔制,係都要黏實我! 好困身呀!mouth:

別墅

qsp666,

你要加油! 好好愛鍚自己! 開口叫老公幫幫忙,自己做得幾多得幾多!

我以前好有要求,但係得一個人真係做唔到!所以我都老公安慰,又唔係返工! 無"限期",幾時做到就幾時做! 你都唔好比自己咁大壓力呀!!

別墅

回覆 # 的文章

anan3388,
好多謝你既關心! 我遲少少都會去睇醫生! 我生完bb已經做左差不多3-4個月物理治療,個時阿媽重係樹,阿b又未認人,都可以行開吓。但係媽咪上年4月尾行左,所以現在好困身,去厠所都有難度,早排病左都要老公請假先得!

大家都要保重!!

別墅

原帖由 vienchan 於 09-2-2 12:19 發表
我都係自己揍,仲係一生完就辭左職,所以... 已經差唔多16個月啦﹗我唔放心俾其他人揍,更加唔放心請工人,所以咩都要自己做﹗不過老公都會幫手,晚晚都係佢幫仔仔沖涼架﹗怕我扭親腰嘛﹗生完仔仔已經成日腰痛

仔仔好百厭,又 ...

vienchan,
我同你差不多,生左已經無做野,我又係千萬個唔放心,所以咩都係自己做,不過我個係女,可能好少少,仔精力充沛d,你應該比我更疲倦!!

我諗住等阿女差不多2歲先出去做野,到時只好請工人啦! 雖然唔放心,但驚太耐無做野,無人請, 到時希望公公可以幫手睇吓,等我放心d!

別墅

原帖由 anan3388 於 09-2-2 14:47 發表

hi! 您好 ar! ^^

我都有埋身餵人奶 ar, 不過我就只係半奶媽, 大部份都係食奶粉 lor~

咁依家您仔仔斷左奶未呢?

我仲諗緊幾時, 我本來諗住一歲同佢斷, 但係又唔捨得 wor~ 好在佢又唔係好依賴, 所以我諗住歲半同 ...

me 3! 我都有埋身餵人奶,都係半奶媽,阿女鍾意飲人奶,但係宜家奶量直線下趺,所以撐到幾耐就幾耐!你地有無方法可以令自己多些奶?? 我初初都係諗住一歲同佢斷,我同佢都係唔捨得,見佢喊得好可憐,又吊癮,心痛死! 所以順其自然!

別墅

原帖由 tangb 於 09-2-4 01:28 發表
我又係全職媽媽,個仔已經15個月大,時間真係過得快, 已經做左"工人"15個月, 哈哈...

唔知係唔係自己湊, 個仔都真係唔肯跟其他人,所有事都要找我, 攪到一d都唔得閒, 每日的時間就只有自己個仔, 個人開始冇自我了.. ...

我都同意你既講法,宜家既world只有自己既b,真係覺得開始迷失左自己,有時間都係要多d同朋友傾下,如果唔係都怕自己唔識同大人謂野!

別墅

THANKS!

別墅

回覆 70# ami0momo 的文章

有人幫手睇下已經好好多呀!我無人幫,真係去邊都要睇實bb!佢都好鍾意拎玩具坐係廚房門口同我玩,不過我都怕佢有危險,eg 熱水/熱油!
可以約下大家見見面,我住近樂富!

別墅

回覆 79# anan3388 的文章

我都想搵份咁既工呀!可以介紹下嗎!我剛剛係今個星期請左個工人姐姐!遲少少都唔可以叫做全職媽媽,都時你地記得比我join你地既活動!
我宜家心情都好矛盾!我想做下parttime,因唔捨得囡囡呀!

首頁

尾頁

跳至