想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想找個好的醫生做IVF, 我好高齡, 吾想周圍試醫生. 請各位媽咪幫忙!

複式洋房

Hi, Ruby06

我41啦, 06年小產之後一路都吾bingo, 08年先知係輸卵管塞左, 舊年十月做左通管手術, 但仲沒有. 所以決定做ivf. 你講得對呀, Dr. HO要book到出年三月呀. 所以book左Dr. Doo.

原帖由 Ruby06 於 09-4-1 12:16 發表

如果你真係好高齡(其實你幾高呢?),咁兩個之中,你揀梁家康la.因如果你book何永超,要等一年先有得第一次見醫生架.

複式洋房

多謝你!
原帖由 Ruby06 於 09-4-1 12:50 發表

咁你揾杜醫生la,佢好人過梁醫生架.
希望你早日bingo la.

複式洋房

butterflytree,

因為個次小產我係自己排出的, 當時e生都話已經排清左, 不用刮宮甘傷身體. 但依家睇返, 可能刮宮好的. 刮晒瘀血, 吾會因此而令輸卵管塞埋. 輸卵管塞左, 好大原因是因為小產之後處理不善. 我塞左先知, 太遲.
原帖由 butterflytree 於 09-4-1 13:27 發表
michelewong,

你曾經小產過即是輸卵管是通的而成功懷孕, 為何無故又會塞左?

複式洋房

gkk

係呀, book左睇杜堅能醫生, 吾知如何, 好擔心. 因為醫生被自己的信心好緊要, 但又希望他被的中肯的advice甘lor.

原帖由 gkk 於 09-4-1 14:42 發表
係咪杜堅能醫生

複式洋房

係要做輸卵管照影, 打的影劑入管道, 睇下可否通過. 自己係吾覺ga. 我無用紅d, 有照utr/s睇卵泡大細.

原帖由 butterflytree 於 09-4-1 15:43 發表
michelewong,

請問你怎知輸卵管塞了, 有什麼徵狀, 你有冇用紅d來check?有線嗎?

複式洋房

吓? 咁都得? 我都知佢地貴, 但就希望貴得有所值, 知佢係杜醫生的師傅, 同診所, 吾知杜醫生會吾會都係咁. mouth: 有無媽咪睇緊杜醫生ga, 幫忙被的意見啦.
原帖由 babyfat8 於 09-4-1 16:02 發表
我有個親戚跟梁家康做了好似係8年IVF,抽卵都抽左4次,最多放6個胎都唔得, 梁家康都唔幫佢查出原因為乜, 剩係叫佢抽卵比錢, 後來親戚轉醫生, 幫佢查出真正不孕原因, 做治療一半就做IUI自己攪掂左, 我另外有個Auntie都 ...

複式洋房

Queenbaby,

好羨慕呀, 祝福你母子平安! By the way, 你用了幾多錢呀, 可吾可以被個數我參考呀? 多謝晒!

原帖由 Queenbaby 於 09-4-2 10:02 發表

I am high age too....i use Dr Chan before and did 3 times IUI and 2 times IVF, but all failed. After that i changed to see Dr Doo, he did one time IVF for me and i am bingo. I am now 35 weeks lu ! ...

複式洋房

annb,

Thank you so much for your information. I wish I will like him.

原帖由 ann-b 於 09-4-2 13:44 發表
I was the patient of Dr Doo, but not for ivf. Even though, I would like to tell you he is very professional, and patient to listen. The most impotant point is he belongs to the agressive type, this is ...

首頁

尾頁

跳至