自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 patpat234 於 10-2-2 23:02 發表
我估佢地寧願間屋唔好冧都唔要呢舊錢

一間屋入面所有傢俬電器,衣物用品,加加埋埋呢個數似乎都係o岩o岩好,仲未計佢地租o既時候比左出黎o既按金.
有頭髮邊個想做"喇呢".我估唔會有人完全因為貪平而租呢類舊 ...
呢句說話真係笑左出黎

又唔係業主, 租間咁嘅樓, 都唔慌有咩值錢野啦, 200萬50幾戶都唔夠, 佢地以為自己住開半山豪宅呀

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 patpat234 於 10-2-2 23:02 發表
我估佢地寧願間屋唔好冧都唔要呢舊錢

一間屋入面所有傢俬電器,衣物用品,加加埋埋呢個數似乎都係o岩o岩好,仲未計佢地租o既時候比左出黎o既按金.
有頭髮邊個想做"喇呢".我估唔會有人完全因為貪平而租呢類舊 ...
四川地震夠唔關我地香港人事啦,夠大把人爭住比錢佢地啦 <--自願捐同禁住搶嘅分別, 原來有人會mix up....

琥珀宮

原帖由 patpat234 於 10-2-3 00:05 發表
租果一刻無咩錢唔代表住落左無值錢野喎
窮人帶住d行裝入去租間板間房, 住落左, 會變d值錢野出黎...真係 r 哂頭....

琥珀宮

原帖由 patpat234 於 10-2-3 00:08 發表
乜你唔知四川果班人都有"嚴"棄過其他國家送比佢地o既物資?
佢地咪又係一樣有要求.
咁我又真係冇見過, 四川災民嫌人d野嫌到發難要抗議, 好似人地欠左佢地咁wor.

琥珀宮

原帖由 CFaHB 於 10-2-3 00:18 發表
我地都係針對果堆 嘈嘈嘈嘈 多多要求 又要賠償 又要簡屋 又要訓街 又要示威果班人 ~

對於接受政府安排 據理力爭的另一班居民, 我地都好支持, 好同情, 尤其是痛失親人 ..... ...
agree

琥珀宮

原帖由 patpat234 於 10-2-3 00:23 發表
咁住落左唔比人地搵到錢,可以添置到好d o既野?
你睇下華富邨果班人,幾多有錢人,人地咪又係公屋出身
搵到錢都走夾唔透啦, 貪果度滲水環境好多鳳樓有感情咩....真係吹脹

琥珀宮

原帖由 patpat234 於 10-2-3 00:35 發表
租約未滿唔得咩
....連租約未滿, 即係住咁短時間就由冇錢變出值錢野, 真係比10個 ! 如果變錢咁叻,自己租過間豪宅慢慢嘆啦, 做咩要where爛塊面lur政府je !

首頁

尾頁

跳至