自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 joannecho78 於 10-6-8 10:04 發表
若 手 足 口 病 惡 化 或 全 港 停 課
http://cablenews.i-cable.com/webapps/news_video/index.php?news_id=334533&category=

「衛 生 防 護 中 心 總 監 曾 浩 輝 預 計 , 手 足 口 病 高 峰 期 最 少 去 到 七 ...
我反而覺得, 唔應該隨便叫停課, 其實宜家d學校, 有學生中招已個別停課, 在家/ 出街亦唔見得冇機會野到, 反而如有家長太擔心, 可自行唔比小朋友返, 總好過不停宣怖停課, 唔止對學生學習影響大, 對家長亦有一定困擾 !

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

應該教育下d家長, 比d公德心, 有病唔好比小朋友返學, 惡性循環, 害人害己 !

仲有, 如大人病, 唔該帶返口罩, 保持空氣流通, 唔好野返個小朋友轉頭! 小朋友病, 辛苦過大人!

琥珀宮

原帖由 fafa101 於 10-6-8 11:53 發表
怕死就自己停, WHY 要全世界的人倍你???
一針見血

首頁

尾頁

跳至