單親天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

學野....我有段時間學琴....BALLET....星期日成日做GYM.....睇書..睇戲(我係可以一個人去睇戲)..有朋友約邊度都去.....最好係D打波活動....消費唔高時間長又有益身心.....遲下呀SIR攪行山...你都參加啦~~~~

原帖由 (!_!) 於 10-10-29 12:38 發表
看到這裡的單親媽媽, 個個都活得很快樂, 很堅强. 相信子女是妳們的最大動力.

我不是單親. 是單身. 獨居, 沒家人. 晚 女, 沒想過再有姻緣. 但又怕老來孤獨.

儘管感激身旁朋友的關心和支持. 總不成整天苦瓜乾 ...

翡翠宮

唔知呀....可能我興趣多.....當呀仔仲係BB....一個人帶呀仔去玩好悶....我就愛上左攝影.....好鍾意影呀仔....時間又易過D.....你無小朋友就更加可以多D發展你自己.....比我地有小朋友既更有自主空間.....愛自己多D就唔難架喇.....
原帖由 (!_!) 於 10-10-29 13:25 發表
我仍在龜速爬行呢. 為何你們說得那麼易, 我做得那麼難? mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" />

翡翠宮

我已經安排自己x'mas活動喇.....買左胡桃夾子既飛.....舊年仔仔同我睇左一次....希望年年都同仔仔睇.....我就好開心喇.....雖要呢d節日成街都係情侶.....我已經無自憐既感覺喇.......

翡翠宮

其實大家心目中既愛情同婚姻係點??
人生又係點???

我放得低係因為我知道愛一個人就係俾自由佢....如果一個成年人要行一條唔係甘好既路....其實真係佢自己既選擇...就等於今天我地既人生係我地手裡面一樣.....我地仍有權去生活得好....

婚姻向來係要其同努力.....當中如果一方要放棄.....我地盡左力....就俾佢走啦.....唔需要後侮亦唔需要恨.....收拾心情去享受我地人生路上美麗既風景~~~~

執著係一D死左/失去左既野上面......絕對無益處....如果覺得少左一個人錫...就更加要錫自己多D.....令自己更有能力去愛我地身邊其他人....今日我地行得走得已經好幸福....唔通等老左先想享受人生.....到時行動無甘自如喇.....珍惜今天...活在當下.....

翡翠宮

講得好好呀..

我都有時幻想有個白馬王子救我出谷底.....我就咩都唔駛做....不過有d野自己唔努力....始終會有重演既機會.....我地既人生係要自己努力左先....之後有機會有同行者就係福份....唔好因為無左邊個就好似成個世界無左陽光....努力既過程好辛酸架....放棄永遠好易....不過就算無小朋友都有父母....又有關心自己既朋友......就係甘我一直向前行.....
原帖由 heichunmum 於 10-11-1 10:49 發表
點呀你,又嚟料,唉...好似我同個仔講咁,就算今日在谷底,一步一步靠自己對手爬上去,一定可以爬出去,但人地放條繩落谷底俾你,你都要自己用力捉住同爬上去,唔好打算一步登天,俾個短期目標俾自己,你而家唔好打算可以一步做到我地而家的 ...

翡翠宮

喊c人....請你們好好珍惜你們所擁有.....

http://forum.baby-kingdom.com/thread-3502397-4-1.html

翡翠宮

我生左仔仔之後有拍過拖架.....不過我無其他野同人講....我講黎講去都係自己個仔...出街一定要去小朋友去既地方...情人節我都係俾一套戲既時間佢...佢見我心不在焉....本來係街食飯結果佢都係要送我返屋企..我仲要好開心甘話好....最後佢放棄....我傷心因為唔係唔鍾意佢架....但係自己又未READY得晒.....所以最好唔好出現住.....唔係浪費左個好機會......

你快D開心番啦.....你EX唔珍惜你....仲有好多朋友珍惜你架.....佢地都等緊你笑...
原帖由 (!_!) 於 10-11-1 22:41 發表

你都講得好好啫

都希望你個白馬王子快D出現喇.

翡翠宮

係難受....因為無人想婚姻既ending係甘.....我地個個都想做白雪公主.....從此以為過住幸福快樂既生活.....甘唔係既時候....而你都可以讀書....扮靚同陪呀仔.....又已經好唔錯......我好驚個天會隨時攞走我依家有既野.....所以我已經好感恩.....有d人一生都受病痛困擾....我識行識走真係好好運.....你試下多d關心身邊既人.....真係再唔明既去做義工....感受下一d真正無助既人佢地需要既野.....加油..
原帖由 JayJayMum 於 10-12-6 17:51 發表
我都讀緊書,又努力扮靚同陪阿仔, 但係點解我的心情仲系甘難受?

明知道個男人唔要都罷,每個晚上個腦不斷諗d他曾經講過及做過黎傷害我的事,提醒自己一個甘既男人‘汁’到都喊三聲...但係唔知點解我心情一直悶悶不樂,開心唔 ...

首頁

尾頁

跳至