自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

題外話,一直無留意全民造星,但最近在收音机聽Jer 唱的廻光物語,好吸收,一聽難忘,這才認識mirror, 花姐,希望這一羣年青人會為樂壇制造新境象

男爵府

yipki 發表於 20-11-28 20:09
係呀,我都係今年先留意Mirror,佢地今年D solo歌幾好~睇好Jer 同埋Ian

男爵府

i.am.nobody 發表於 20-11-28 20:13
jer唱歌係好好聽架,全民2佢編左入b4組,全組唱得超正

https://youtu.be/aP-FKNYW0oI

男爵府

anpanmenbaby 發表於 20-11-28 20:28
https://m.youtube.com/watch?v=25WVI6_yapk&noapp=1
你聽下呢個佢選造星2果時既表現,一聽佢開口唱,起哂 ...

嗰時無睇,係而家先識佢,Jer 的聲底好有磁性,3首物語為佢而設,最好聽係迴光,最新的風靈都好正

男爵府

mantak 發表於 20-11-29 09:12
阿 jer唱歌超掂, 他雖然5靚仔, 但我這個中女仍被他歌聲迷倒。 相信他一定估不到自己竟然有中女fans :happ ...

我也是中女熟女,一直是喜愛四大天王,哥哥,梅姐,没追韓風,也没看viu 的習慣。mirror 是純粹從收音机認識,不知他們的面孔亦不懂各人名字。認識jer 是先由那首吸引我的廻光物語開始,才去找是那位歌手唱。

男爵府

noel2010 發表於 20-12-1 14:00
他們出道由零開始,我已經睇,好似陪住他們長大,第一次電視見他是首次出場已經被foul,當時唔明花姐救佢 ...

上星期 rthk 音樂說節目亞祖訪問花姐,全民造星那位她特別有感想,她就是提到jer 被foul 後,見到他在後台痛哭

男爵府

BIBI_BABA 發表於 20-12-1 18:00
我近排睇Edan ig覺得佢真係好有喜感(emoji)(emoji)

之前無睇過造星但聽過mirror呢隊組合,第一眼感覺好濃 ...

同樣我都沒有看全民造星,只在收音机認識mirror, 可能係因為do 姐都不時有訪問。初時都在想可能是mk 或作韓星打扮的年青人而已

男爵府

cloudwingwing 發表於 20-12-1 18:41
我都係最近才睇番全民造星第一輯,原來好好睇。

我没有時間看,但一定要找机會

男爵府

回覆樓主:

話時話,我記得do 姐節目曾播過一首mirror 合唱的歌,很好聽及特別,最後一段是讀白,有點像咒語的,姊妹們知道歌名嗎?

首頁

尾頁

跳至