親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:mikihouse 的帖子

Day3可以約司機在Hello Kitty pick up,再到KSL取行李到SG,我上次問是RM70+RM150,但價錢會因是否peak,供應等而不同;可以電話跟司機聯絡,但我們只每次約定時間,完全冇問題

大宅

回覆 square72 的帖子

hi hi, 仲記得我嗎?

我剛BOOK 了機票暑假去...但第1次去.. 仲要自由行.. 2個FAMILY 去... TOTAL 4大3小(3.5-7歲)想請教下各位...
1) 包車貴唔貴? 係咪係HK BOOK 定???

最好book定先la, 呢度好多人都經呢度book, http://okgo-jb.blogspot.in/2012/11/an-introduction-to-hello-kitty-land.html

2) kittyland, the big club, legoland 都係新山... 如我1日去kittyland + the big club 會唔會好趕? 門票分別幾錢? 邊到訂最抵?

一日去kittyland + the big club 應該ok la, 其實唔係好多嘢玩, 不過如果人多排隊就要時間, 我係去到先買, 但好似singapore, 香港有啲agent 買, 有機會平啲

3) legoland 夠唔夠玩一日? 門票幾錢? 邊到訂最抵? 係咪用反9城張咭最抵?

一定玩到一日, http://www.legoland.com.my/, 大人好似原價rm140, 小童rm110
我是去到先買, 原本諗住用用反成咭買, 但門口有人sale group tickets, rm 90 一張大人, 仲平多少少, 但沒有小童飛賣

4) 新山有咩酒店推介? 新加坡機場又有咩酒店推介(因落機嗰晚係零晨, 所以想機場附近訓一晚, 第2朝起身就過新山)?

我哋住ksl, 其實覺得唔係幾好, 但好似話在當地已經算好好的了

5) uss 1日玩唔玩得哂? ticker 幾錢?

唔加錢買fast past可能玩唔哂, 你要上佢個web check 先知幾錢, 之前好似master card 有discount

6) 夜間動物園係新山 or 新加坡? ticket 幾錢?

在新加坡, 呢個web都有啲資料: http://www.yoursingapore.com/content/traveller/en/browse/see-and-do/nature-and-wildlife/wildlife-parks-and-attractions/singapore-zoo.html

我就係呢度 http://www.saex.com.sg/ 買定tickets

大宅

回覆 pekkle321 的帖子

但如果由legoland 到sg 要rm 150 + rm 70 = rm 220 (single), 我嗰日不算peak, 如果星期六,日, 假期相信會貴啲

大宅

回覆:bebecoo 的帖子

我上次買zoo package,所以巴士到zoo有職員上車派飛

大宅

回覆 bebecoo 的帖子

咁可能你要send email 問先知

大宅

回覆 Sugar_fax 的帖子

應該不用10分鐘, 好近, 好似幾km以內

大宅

回覆 Sugar_fax 的帖子

要坐車, 因相差幾個, 好似 4-5 km 咁遠

大宅

回覆 cpcsw 的帖子

我是經agoda訂的, hkd $5xx, 包早餐, 嗰時時平過跟酒店訂的

大宅

回覆:LongRyan 的帖子

不難,一定有的士

大宅

回覆 Janice1206 的帖子

http://okgo-jb.blogspot.sg/search/label/OKGo%20Car

Janice1206  Thank you!  發表於 13-1-18 13:46

大宅

回覆 CMM2013 的帖子

如果男孩子, 去上面嗰2層已經可以了, 予半日可以玩晒所有games, 仲唔止一次添

大宅

回覆 CMM2013 的帖子

我嗰日平日就冇人, 一小時玩晒, 半日就可以每個game玩幾次, 但星期日可能要排一陣

大宅

回覆 Kennyip5d 的帖子

it's not true, I'd checked the website and also sent email to confirm, but I don't think the staff will check the identify of the child.

http://www.playtime.com.my/ticket-prices

* Free Admission for kids under 3 years old.

大宅

回覆 Ksyy1018 的帖子

我記得有, 但因計人頭, 會貴過自己搭的士, 而且好像得一班去程, 一班回程, 不太方便

大宅

回覆 SHARONJULIO215 的帖子

唔算好遠, 但一定要搭車

大宅

回覆 idachui 的帖子

我最後冇買, 她那是90CM未夠, 沒人查過飛
反而玩遊戲要度高, 差1CM都冇得玩

大宅

回覆 idachui 的帖子

會否查票真是沒頭緒了, 但一定不用穿片片的

首頁

尾頁