想生BB

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

好媽媽勳章

高齡產婦,
一齊啦,我都book左王玲,不過中環診所。 佢地可以代煲藥,飲完你奶奶都吾知啦。

大宅

好媽媽勳章

嘻嘻,我又打去問煲藥既野,原來剩係得中環有代煲藥服務咋。
佢地會一次過煲好入真空袋,飲時用熱水坐熱來飲。同浸會一樣。

大宅

好媽媽勳章

高齡產婦,
好呀,好呀。high tea.... 正呀 。你決定左話我知啦。

[quote]原文章由 高齡產婦 於 07-8-13 18:02 發表
ilapril, wuws,
我打

大宅

好媽媽勳章

pls count me in both days.:)

我d m仲未來呀,我在第二個bk到見到有姊妹失敗後都遲左接近一個星期。我11號check過,好吾好再check下呢?

大宅

好媽媽勳章

係呀,仲未來呀。我諗住明早再驗多次。

不過話時話,我上個星期先有d拉絲分泌,比起董醫生叫我努力既日子遲左1星期。其實我覺得我你遲左多過有左 。不過明天再驗一次啦。

[quote]原文章由 高齡產婦 於 07-8-15 10:16 發表
ilapril,
我上次睇醫生時, 董醫生已經比定排卵藥我喇.
我諗如果妳唔係比廖醫生跟, 姑娘係唔會比藥妳咖, 所以妳要問

大宅

好媽媽勳章

各位午安,今早實在太忙冇時間上來chit chat下。

我仲未有好消息呀,今朝check左,好奇怪,個指示話要有條垂直既線先係中左。但我有一條超淺色既線..... 不過係打撗o家喎 ?-( 。噤我今早call去tst同姑娘講我既情況諗住上去診所驗會準d。但姑娘叫我明天再試,如果情況一樣就要去驗血。如果條線冇左,噤機會就好微。但... 我d mm 仲未來呀。
好煩呀

大宅

好媽媽勳章

ilapril,

我同你一樣,再驗,結果都係一樣,m 依然未來。
今日再call姑娘問,廖醫生叫我下星期再check,之後再算。

9月1 號ok,食lunch or tea 都得。

大宅

好媽媽勳章

ilapril,
你今日睇完王玲點呀?我就吾多好喇。我覺得佢吾係好接受西醫個套。仲不停噤challenge我,問我西醫有冇同你研究下點解噤耐都吾成功。

我諗我應該吾會再去睇,因為今日睇完好吾開心。我老公話,其實中醫係要幫我調理好個身體,當我食西藥時可以有更好的效果。再加上,中醫淨係識叫我量體溫,冇咩科學根據,吾同西醫會照u/s。唉,之前個中醫見我量了三個月都冇咩特別,佢都叫我停啦。

我諗浸大個中醫會夾我多些,雖然bu個中醫難book d。起碼睇完之後,吾會好似比人'bing'完噤。

大宅

好媽媽勳章

高齡產婦,
王玲就係咩都冇講噤死呀,問佢把脈有冇喜脈,佢竟然話.... 唔知呀喎。嘩,唔係呀... 之後我好想走,佢再叫我做既野 (量體溫),我都係噤二敷衍下佢就算。

昨天,m 小姐比左d singal我喇,我諗應該多一兩日就來o家喇。不過,我想停一個cycle,因為的9月尾去日本旅行,其實可以試多一次,不過如果中左就冇得去,我都仲15/16緊。如果停既話,就同醫生拎通經藥同排卵藥。

cascades,
我都想睇蘇晶,但我唔織自己煲藥呀。

all sis,
你地食左幾多次排卵藥呀?係咪要食下停下先得呀。我上次問董醫生,佢話吾洗喎。但我又怕有副作用,聽講食得太多會對個子宮吾好o家。 你地知唔知呀。

大宅

好媽媽勳章

蘇晶有冇在金鐘開診呀? 我去金鐘方便d.

ilapril,
m 小姐未正式來,但已經流緊啡。應該多1-2日就來喇!

大宅

好媽媽勳章

Cherry_CYW,
我上次去照輸卵管係要m乾淨後第3日去照。計正o個時應該到掛卵日,未開工,應該吾洗刻意避孕。

大宅

好媽媽勳章

高齡產婦,
謝謝你,不過佢最晏係4:40pm,仲話成個9月既放工時間已full.
我3:00pm之後打去tst 睇下book 到幾時啦。

大宅

好媽媽勳章

哎呀,我已經book 吾到蘇晶9月8日喇。book左15/9 & 29/9。

大宅

好媽媽勳章

個護士話如果我15/9睇完再book下次覆診都應該full左,佢咪叫我book埋囉。

[quote]原文章由 高齡產婦 於 07-8-20 15:31 發表
wuws,
咁快要book定兩次咖? 點解

大宅

好媽媽勳章

我book了蘇晶:
15/9 : 10:30am.
22/9: 應該去左日本
29/9:11:40am (你係我後面呀)

10月頭再book過。希望佢ok la.

大宅

好媽媽勳章

噤即係大約:
診金$160
藥: $90 x 8劑 = $720
total : $880.....

嘩,好貴喎。 可吾可以要3-4劑,都飲到6-8日啦。

我o係浸會睇大約:
診金$120
藥: $70 x 3劑 (一劑飲2日) = 210
total : 330....

大宅

好媽媽勳章

係喎,可以問下屋企下面間藥材鋪可吾淨執藥同代煎先。
但係一般藥材鋪會吾會吾齊o家?

[quote]原文章由 cascades 於 07-8-20 17:45 發表
係呀,我自己出去執,但如果係唔得閒煲要

大宅

好媽媽勳章

高齡產婦,
係呀,臨時plan的。所以咪想下個cycle停一次,返來後即刻食通經太+排卵丸,再開始過囉。
去下旅行,開心下ma.... 我地行呢條路好大壓力呀。:-(

[quote]原文章由 高齡產婦 於 07-8-20 16:37 發表
wuws,
咦去日本咁好呀 , 我都想去旅行, 但老公又唔彩我...
其實都想同d朋友去weekend trip, 但又掛住d treatment...

咁我

大宅

好媽媽勳章

Cherry_CYW, ilapril, 高齡產婦,

邊到食都ok。不過,如果食buffet咪成日行出行入,會吾會吾方便傾計呀。

我1pm可以出到 tst o家喇!

大宅

好媽媽勳章

Cherry_CYW, ilapril,高齡產婦,

好呀,銅鑼灣近我喎。去邊到食呢,諗諗先。

ai, 你地幫我諗下,尋晚成12點 m小姐來左喇!你地話我有冇須要停一個cycle呢?因為我20-23/9去旅行,20-23/9 就係d30-d33。因為我有一之試過食完排卵藥之後要加針,o個個cycle都吾係28日,而上次剩食排卵藥cycle都成38日。

唉,我15/16呀,如果cycle多過28日,噤就可以返hk先check bingo。 我又想去旅行,又想bingo,點算呀

[quote]原文章由 高齡產婦 於 07-8-21 18:13 發表
Cherry_CYW, wuws, ilapril,

咁不如

首頁
12345...8

尾頁

跳至