自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

alphabetagamma 發表於 13-6-21 09:44
其實詞鋒樓主係佔下鋒樓主可以反offer, 只要佢老公肯返港,就no situation。應該自己多做offer, ...

agree....

王國長老

Babyeddie 發表於 13-6-21 11:27
樓主

may be it is all my fault, sorry.

I felt terrible and i can't sleep and eat for quite some time.
Yes there is no suitation, its all my fault, you are right

I spoke to the doc today and found the suitation is already out of my hands. The doc said the chd purse rate is not normal and I need bedrest.
Anyway, talk to you later.

加多一句: i love you, hubby. 動之以情.......

唔提小三, 唔提BB, just you & him.

王國長老

花露水 發表於 13-6-21 12:03
這是我個人意見
你先生是一個談判高手,他已經在日常生活中磨練了很久,你對著他會很蝕底。
可以的話,不要離開香港,給大家幾個月冷靜期,直至xmas他回來
他回來前,你們的通話和短訊只在於交待生活細節(要讚自己)
和小朋友近況(一定要說小孩很掛念他)
至於你的看法一律不提(他知得越少越好)
他問到就說見面才談(一定要在他發難前收線)
除了關心他生活近況的說話要說外,其他一概不提
在男家面前要表現如常
大家在打心理戰

這幾個月你要好好想想自己要什麼和怎樣做
為自己和小孩鋪定後路
要好好搜集資料和做好準備

完全同意...

王國長老

完全同意''花露水''嘅提議...
以前, 樓主畀老公嘅感受係''好唔冷靜, 好唔理性''
今次樓主就要好好表現
畀老公感覺你有改變,
咁佢都要變....

王國長老

fwsaefong 發表於 13-6-21 12:39
樓主,搵唔到你之後既回覆,呢編帖洗哂版…

我從其他人既回應可以睇到,你老公唔係香港,知道件事後叫你同 ...

樓主,搵唔到你之後既回覆,呢編帖洗哂版…

你可以按上面個button---->只看該作者

如果佢C6 ''your C6 will takeover all your child'', 樓主真係total lost.....

王國長老

睇番紀錄, 其實佢C6已經plan左唔同樓主一齊住,
咁過去生. 仲有什麼意義!!!!!!
況且, 就算個衰佬係''飛nut''小三,
小三一定肯走咖......一定飛得''nut''.咖......?????
不如係HK生, 不過唔好迫個C6返HK, 畀時間佢慢慢處理呢段''孽債''
佢肯回頭才重新整理呢段婚姻關係...

王國長老

我辛苦兩個月,為保住個家,為小朋友掙取家庭幸福,我絕對甘心。

如果老公都係要繼續唔生性,我都可以大大聲話我試過,盡力過。

如果陣間同佢傾而佢又答應唔到我會同小三分手,我今次就唔返去了,因為好明顯佢已經揀咗。 只要有一絲希望,我都會去,起碼比佢知道我真係仲愛佢,同埋呢個家需要佢。

十分理智及清晰, 支持你, 祝福你, 你會做得好好的.....

王國長老

金盆洗手 發表於 13-6-23 01:11
約咗老公一個鐘頭後傾電話,但係我而家好眼瞓,折磨,唔傾好我聽日成日個心又羅羅孿。

如果佢答應到呢兩 ...

第一,我會要求佢喺BB出世前處理咗小三嘅問題;
-----呢個係未知數, 小三未必肯

第二,我要佢尊重呢個家,晚晚返屋企瞓。
---呢個係底線, 你過去生, 佢唔返家, 點都唔合情理.

至於好多人擔心嘅掙仔女事件,我清楚我老公同99都係civilised嘅人,唔會做出啲陰險嘅事。
----咁我就放心

我睇我老公反而比較怕我會送晒啲小朋友比佢同小三湊
對20歲靚妹來講, 呢個係10級難度....

王國長老

主題關上, 待樓主有更新時另行開新帖.

首頁

尾頁

跳至