跳至

首頁

尾頁

大宅

報到!!!!!!!!!!!!!

parco媽, 好緊張呀, 仲有18日妹妹就要來了, 好期待呀!
原文章由 BabyHilary 於 08-3-29 23:07 發表
過左2000個post啦﹗
Welcome to Part 39!

細b仲有18日就出世啦﹗
好期待, 好緊張, 不過又有d唔捨得bb享肚裡面嘅感覺﹗

雖然期待, 不過都希望佢乖乖地等到開刀嗰日先出黎,
因為我仲有d野未ready,
例如要時間trai ...

大宅

nick ma,

nicknick今日點呀?好返未呀?
我未追post唔知佢點, 又唔敢打俾你.

大宅

咩唔係12:00前回家的: 灰姑娘 嗎?
原文章由 chickenwing2006 於 08-3-31 23:30 發表
係白雪呀 ... 白雲係鳳(找)呀 !

he he he

大宅

我都好想打, 依架成日搶hb部nds打"三國mj".
原文章由 S.Africa 於 08-3-31 23:23 發表
昕媽

我都打得好細o架!

cash媽

真係識得太遲啦!以前係一早起身打,打到深夜時份至回家 我成日手hang想打,有時自己去yahoo打返轉o架!hahahah

大宅

CASH MA,
上次我俾你PIGEN奶咀是 圓的 還是 扁的 ?
我今天想換奶咀, 發現家裡的是扁奶咀.

原文章由 chickenwing2006 於 08-4-2 00:44 發表
今晚無人既 ??

大宅

CASH MA,

好呀, 去BBQ, 上次HB約左佢D朋友去, 結果下雨去不成

但係 outdoor有的bbq又有的mj, 邊度有呢?
原文章由 chickenwing2006 於 08-4-1 01:12 發表
朗 ma,

不如搵日去 bbq .... 有 outdoor 比 bb 玩既 , 又有
mj 玩下既 ! 甘多元化 d , 人人玩陣未得 lor !

bb 唔怕悶 , hb 同 我地又有得玩 ! 重有最好
玩係有 bbq tim 呀 !!

...

大宅

潼媽,
thx!
原文章由 lampoohpooh 於 08-4-2 01:08 發表
朗媽:

我知道天水圍有呀...!叫綠田園...!

大宅

cash ma,
好呀好呀! 等nic ma好返去呀!

hb約佢d朋友2次都係下雨冇得去, 激c
原文章由 chickenwing2006 於 08-4-2 01:23 發表
朗 ma,

我上次去有一度叫小欖 bbq 都唔錯 ,
個時係 $ 68 定 $ 78 一位 !

玩全日都 ok , 有釣蝦 , mj , 夾公仔
甘 lor !

係 tuen mun 公路附近 , 我地 call
van 仔入去都係 $ 160 度 .... 搵日
試下啦 , 唔錯架 !! ...

大宅

cash ma,

朗朗食奶奶係用nuk樽 + chuchu咀
飲水用 nuk細樽 + piegon咀, 因chuchu咀唔可以加飲管

上次我買錯開左扁 piegon咀, 又去買返圓piegon奶咀, 剩下個個扁奶咀俾左cash用, 點知我今日想同朗朗換個飲水piegon奶咀, 發覺剩下個個係扁奶咀, 我諗我上次俾錯圓奶咀你.
原文章由 chickenwing2006 於 08-4-2 01:25 發表
朗 ma,

piegon 係扁架, 圓既可能係
chu chu 呀 !

朗朗好似同 nuk 樽 + chu chu
咀 , 係未呀 ??

大宅

cash ma,

你係c +打架, 我仲心大心細去唔去c +打

希望cash無事, 呢幾日在家中好d.
原文章由 chickenwing2006 於 08-4-2 01:27 發表
潼 ma,

你好呀 .... cash 今早 10:00 打完
針到而家好彩無物樹 ! 希望到明天
都 ok 無燒啦 , 呢支 18 個月加強
劑唔知勁唔勁呢 ??

有人話勁 , 有人話一般效力
...

大宅

cash ma,

我都係度度都想去呀.
nic ma遲d仲唔方便, 乘依架方便時期仲唔周圍去玩下.
原文章由 chickenwing2006 於 08-4-2 01:38 發表
朗 ma,

nic ma 好多地方想去呀 , 食士多
啤梨 , bbq , 去沙灘玩沙 ....

明天問下佢個 schedule 點先,
好緊張呀 !!

大宅

cash ma,

你有冇漁媽 & 淘寶網 網址呀 ?
hb之前鏟機, 我冇晒d link呀. :-(
原文章由 basicjanny 於 08-4-2 01:45 發表
cash ma,

我都係度度都想去呀.
nic ma遲d仲唔方便, 乘依架方便時期仲唔周圍去玩下.

大宅

cash ma,
piegon有圓奶咀架, 只係s碼, 我都係買返來介大d個long, 你知朗朗個飲水奶咀幾肉酸, 染晒色, 我明天再去買過啦.
你搵唔返都唔緊要啦, 只係1個而已, 我下次俾家中個扁奶咀你.

原文章由 chickenwing2006 於 08-4-2 01:46 發表
朗 ma,

唔緊要 , 我明天問我工人 ... 係邊先 ,
因為之前我一個月前先換哂 d piegon
奶樽 !

應該未有用你比我個個架 ,
不過真搵番出黎 ..... 我怕佢唔
知放左係邊呀 ! 係幾多個架 ??

不過 piegon 有 2 種咀架 ? ...

大宅

希望nicnic & nic ma都可以好好訓, 多d休息呀!
原文章由 chickenwing2006 於 08-4-2 01:48 發表
朗 ma,

保守估計 ... max 係 4 月去玩
架咋 .... 今晚我去佢度攞野 , 個肚
真係開始大啦 !

同埋今晚見到 nic nic , 佢 sleep
得唔好 .... 有小小克眼圈甘呀 !
希望佢快 d 好番 , sleep 好 d ,
nic ma 又 sleep 好 ...

大宅

cash ma,

如果去c+打, 我會去趙長城度打

朗朗12個月都係健康院打, 咁今次18個月係邊度打好呢?
原文章由 chickenwing2006 於 08-4-2 01:53 發表
朗 ma,

係呀 ... 今日呢支係 c + 架 , 因為
係加強劑 .... 你要同番上次 12 個月
個支配合先得 !

如果你上次係健康院 , 18 個月呢支
都最好 keep 番啦 ! 我昨日番健康
院都係磅下重 , 度高咋 .... 姑娘都
話加強 ...

大宅

thx!
淘竇我自己再搵下先
原文章由 chickenwing2006 於 08-4-2 01:58 發表
fish ma :

http://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/show/auctions?userID=rabbitpark8&f=&s1=end&o1=a&catID=&catIDselect=&clf=&at=true&u=rabbitpark8&apg=1

但無淘 bo ... 因為我唔識比 $ 同埋唔多識簡筆字呀 !! ...

大宅

cash ma,

我只係老趙度打 肺鏈而已, 未有睇過佢d病. 上次打完最後1支肺鏈, 佢都有叫我18個月打5合1好d.
但我之前問左醫生話, 18個月跟返之前d針好d, 如果之前未打過5合1, 18個月個支都係返健康院打好d, 所以依架心大心細.
原文章由 chickenwing2006 於 08-4-2 02:08 發表
朗 ma,

問下老趙 lor , 因為健康個 d 好似係
4 in 1 , c + 個 d 係 5 in 1 wor !

你問下佢啦 ... 不過你又會一時老
趙 , 一時健康院 ?? 我怕自己會攪錯
哂呀

...

大宅

cash ma,

我都諗返健康院打算數.

係唔係時間過得好快呢, 快d整多件出來啦!

我搵到淘竇啦!

去訓啦, 明天一早hb要上大陸呀!

原文章由 chickenwing2006 於 08-4-2 02:21 發表
朗 ma,

甘不如唔差一支番健康院打啦 , 你
睇針咭 .... 呢支係加強劑 , 好似係配
套好番 d wor !! 同埋都無必要而家
先打 5 in 1 啦 , 都 last 一支咯 !

昨日番去健康院先知 .... 下次再去
覆診見姑娘係 4 歲啦 , b ...

大宅

文文媽,
唔該晒! 我去健康院打呀!
原文章由 winwin815 於 08-4-2 10:24 發表
朗媽, 打針去開健康院就要跟返健康院條龍架啦, 因為係三合一, 而私家就係5合一或者六合一, 唔同架喎, 所以冇得話18個月想點就點架

cash媽, 文文尋晚都打左針啦, 冇事, 醫生亦話呢支針唔會發燒, 我估燒個d人係打三合 ...

大宅

natalie,

如果你無用, 我都要架, 唔該你先!
原文章由 hallonatalie 於 08-4-2 11:10 發表
朗 ma,
我屋企都有Pigeon圓咀喎,妳要唔要呀?
放咗喺樹無用,掉咗又好似好side噤~!

首頁

尾頁

跳至