夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

結左婚4年幾,有一個囡,而家肚裏面仲有一個。琴日同c6係天台嘈交,c6一路講d好難聽嘅說話, 又話我唔知足,話我所有野都有,要乜有乜,但我同佢講我只係想有人關心我錫我,之後佢話人就係咁,有左物質嘅滿足就足求心靈上滿足,之後我喊得好激動,c6之前唔係咁嘅,但呢兩年就咁,佢認為錢可以滿足一個人,但我唔係要呢d.。我要嘅只係關心。c6本身好少陪大囡,就算係屋企都想大囡快d訓唔好嘈住佢。

到而家有左第二個,我同佢講希望多d時間陪我地,而唔係得閒出去車聚,佢就仍然係咁話我唔知足,我激動到喊離婚,佢話我要離唔緊要,佢自己就慘d要輸一半比我。我話到呢一刻佢只係諗錢,佢話當自己倒霉,一路係到呻。

大宅

回覆:離婚嘅選擇!?

而我就係一邊好激動咁喊,佢就講如果我要走,叫我生埋肚裏面個個之後自己一個人走。話我到時點都會同我爭小朋友。

我覺得自己好冇用,個情況係佢一路走,我要wai 住佢唔放咁。

大宅

回覆:離婚嘅選擇!?

所以我想踏出第一步選擇離婚。我需要一個關心屋企嘅c6,爸爸。而唔係一個認為錢可以解決問題嘅c6。

大宅

引用:佢咁對大女,你仲肯再生?冷靜啲先

原帖由 catlover1026 於 14-05-19 發表
佢咁對大女,你仲肯再生?冷靜啲先
其實問心,我琴曰有一刻諗住唔要bb, 但當我琴曰太激動肚好痛,c6送左我入醫院,佢個刻比我嘅語氣話係我扮肚痛,話真嘅米送你入院law!
我已經對c6 死心。真係想bb冇在。

但當醫生幫我check已經有手有腳,心跳正常,我即刻鬆口氣。大女同bb我都會養,我知會好辛苦,但ok gai ! 我唔想跟一個比錢我地而唔理我地既男人。

大宅

引用:回覆 hailey814 的帖子一個人帶住兩個你攪

原帖由 jocola 於 14-05-19 發表
回覆 hailey814 的帖子

一個人帶住兩個你攪唔攪得掂呀?
屋企有姐姐,平時我湊大囡,姐姐家務。我係屋企做d part time work.

大宅

引用:甘您真系唸住放棄兩個小朋友? 有無得慢慢

原帖由 manchingava 於 14-05-19 發表
甘您真系唸住放棄兩個小朋友? 有無得慢慢傾下?
我冇諗住放棄小朋友,我都會同佢爭。

大宅

引用:唉...男人都系甘...人都冇十全十美...想問

原帖由 KATHYLEE123 於 14-05-19 發表
唉...男人都系甘...人都冇十全十美...
想問問本身佢個人LIKE小朋友嗎?
當年系有咗先結婚?
當初係結完婚先有,不過大囡出世之後,佢怨過冇私人時間

大宅

引用:Quote:hailey814 發表於 14-5-19 11:13 其

原帖由 Bling11 於 14-05-19 發表
你愈係激動歇斯底里咁男人就愈討壓,覺得你用BB的wellbeing 來要脅佢,明明不是有很極端的想法,見到你個 ...
其實你講得啱,我琴曰真係發左癲咁係咁喊,完全失左控制咁。琴日我都有提出離婚,因為佢個刻講d野好難聽。叫我生完bb大可以走,我走冇問題,bb同囡留低。佢冇理過小朋友但又要爭。

我只係想老公關心我,錫我同d 小朋友。有好嘅生活環境,但老公莫不關心; 還係一個普通家庭生活,有正常family meeting 好d ? 我好自私嘅想法prefer 後者。

大宅

引用:Quote:hailey814 發表於 14-5-19 10:38 所

原帖由 Bling11 於 14-05-19 發表
我老公打自己屋企工,每曰夜晚係屋企打機或睇戲或出去同fd meeting 至2-3點,第二朝9:00幾10:00先起身準備返工

大宅

引用:講真,有架靚少少既車去車聚,大把女仔癡住

原帖由 Hippo323 於 14-05-19 發表
講真,有架靚少少既車去車聚,大把女仔癡住,我有個男性朋友話依家0的女仔好主動架,載佢佢已經唔係言語上 ...
我知,亦都見識過

大宅

引用:Quote:原帖由 hailey814 於 14-05-19 發表

原帖由 岚月亮 於 14-05-19 發表
你老公講得無錯,人有時真系會唔知足。
你試下掉轉諗,你咩起成頭家,為賺錢已經忙到剩翻半條命,屋企個個 ...
好多謝你,你講得好啱,我滿眼都係佢嘅缺點,我只係一直諗佢衰個方面。冇一個人係會完美嘅,你要呢一樣就要取捨第二樣。 就係要係中間點取得平衡。我自己本身都有問題,就係之前太依賴佢。

我自己好少同朋友傾,因為好多都未結婚唔明。前個排我自己都太諗埋一邊太執著,我都希望慢慢改變自己諗法。

anthonylam704  退一步,見得更多,想法自然唔一樣。  發表於 14-5-20 21:44

大宅

引用:其實有時陪唔陪真係一種感覺,好似唔係只係

原帖由 kathy329hk 於 14-05-19 發表
其實有時陪唔陪真係一種感覺,好似唔係只係想佢個人係度,而係個心係度,想佢參與多d,主動分擔一下,但男人 ...
Thank you. 我明白啦。之前太諗埋一邊,太過在乎個種陪嘅感覺。亦都可能凑小朋友關係,我同c6少左好多話題。而家有左更加少溝通,因為佢返到屋企已經攰到訓著。可能種種原因我自己都偏激左。,

大宅

引用:Quote:原帖由 Dearkk 於 14-05-19 發表響呢

原帖由 daishidoi 於 14-05-19 發表
你完全歪曲真理,ftm 有工人用就一定幸福? ftm 就唔可以有要求? 樓主要求老公多d關心自己就叫珍惜? 你覺 ...
Thank you. 其實我清楚我c6當初話爭撫養權其實真係為淡氣,佢唔會理d小朋友嘅

大宅

引用:Quote:原帖由 hailey814 於 14-05-19 發表

原帖由 temilyt 於 14-05-20 發表
我非常明白你感受!!!
我同你情況好似, 或者話比你更差…
Thank you.

首頁

尾頁

跳至