自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

愈嚟愈冇記性

侯爵府

妳知唔知佢哋發展到咩地步?!點解會send e-mail嘅?!佢哋唔方便傾電話?見面?抑或係攤牌?!
咁妳打算點呀?!
愈嚟愈冇記性

侯爵府

回覆 金盆洗手 的帖子

妳而加同緊妳C6一齊?佢有冇發現妳睇咗呀?!
咁妳有咩諗法?!
愈嚟愈冇記性

侯爵府

回覆:剛證實了,原來真係有小三(BB下個月出世)

我覺得隨心而行。

如果係我,我嘅做法係,我會做最後一次嘅“偉大”對佢好,起碼無藉口俾佢話我。而我亦唔想將來後悔。就當係最後一次嘅妥協同讓步。

如果佢咁都唔返轉頭,我會放手,守住一個唔愛自己嘅人喺身邊有咩意思!

愈嚟愈冇記性

侯爵府

回覆:剛證實了,原來真係有小三(BB下個月出世)

如果妳仲係傾向想過去,就過去啦,係咪一個終結都好,當係自己曾經有努力過,令件事有完滿嘅結果。

愈嚟愈冇記性

侯爵府

引用:Quote:ChinoB+發表於+13-6-20+05:44+我覺得

原帖由 金盆洗手 於 13-06-20 發表
點對佢好? 飛過去生BB? 自己一個忍受佢唔喺我身邊嘅時候就係同個女人一齊? 我諗我真係無咁偉大 :cryin ...
妳要俾一個回憶佢,好可能呢個回憶,會令佢返轉頭。

我知道妳好難受,但唔用手段係唔得。表面上係妳妥協,但嗰個女知道妳過去,何嘗會好受?

家龍mA  妳要俾一個回憶佢,好可能呢個回憶,會令佢返轉頭..讚  發表於 13-6-20 17:14
愈嚟愈冇記性

侯爵府

引用:Quote:ChinoB+發表於+13-6-20+05:44+我覺得

點對佢好? 飛過去生BB? 自己一個忍受佢唔喺我身邊嘅時候就係同個女人一齊? 我諗我真係無咁偉大 :cryin ...
如果妳喺呢個時候迫佢選擇,何嘗會有贏面?
佢反而覺得佢飛返嚟睇住妳生,已經盡咗責任,反而覺得掉低個女人喺嗰邊而感到內疚。之後就飛返過去氹個女。妳都話佢一定要喺嗰邊做嘢。

我覺得呢個時候唔係要面子嘅時候,妳愈要面子,就愈係唔可以輸,同個女鬥可憐。

愈嚟愈冇記性

侯爵府

引用:Quote:原帖由+ChinoB+於+13-06-20+發表妳要

好矛盾,點可以扮無嘢?

況且佢都無表態叫我返去
哀莫大於心死。

橫掂而加已經心死,點解唔盡地博一舖?

我當然明白唔可能會無嘢,但如果妳知道自己目標係咩,而妳卻做啲嘢出來阻止呢樣嘢,呢一刻可能係為啖氣,但下一刻,妳會唔會後悔?

妳讓步,唔係妳懦弱,反而係妳勇敢,係妳珍惜呢段感情。講真,今時今日到呢個地步,妳有無份導致呢?

我係妳,我會令個男人一世內疚。

愈嚟愈冇記性

侯爵府

引用:Quote:原帖由+金盆洗手+於+13-06-20+發表你

原帖由 fifilili 於 13-06-20 發表
係隔離扯鼻寒賤男!!狗男女!奸夫淫婦距妹岩岩私下同我講,懷疑我老公之前夜晚跑步 ...
即係有見面?

幾時嘅事?

愈嚟愈冇記性

侯爵府

引用:Quote:原帖由+ChinoB+於+13-06-20+發表如果

但係我點保證佢晚晚會返嚟瞓?我唔想一個人坐喺屋企喊天光
咁如果我問妳,如果嚟緊呢三個月,係唯一可以令妳有機會挽救呢段感情嘅,妳會唔會挽救?起碼而加妳陀住BB。

妳唔喺佢身邊,佢咩壓力都無,同個女人風流快活。

愈嚟愈冇記性

侯爵府

引用:Quote:原帖由+ChinoB+於+13-06-20+發表哀莫

問題係個衰老公未表態叫樓主返去,所以樓主都要見步行步
殺過去

其實大家都玩緊心理戰,呢個時候,點都要令個女人唔開心。

如果最後個男人真係唔返嚟,真係輸晒。
但如果真係返嚟,個男人會對個小三有內疚感。

所以點都好,令個男人對老婆有內疚感,贏面大啲。

愈嚟愈冇記性

侯爵府

引用:Quote:原帖由+ChinoB+於+13-06-20+發表即係

無記錯呢一兩個月,衰佬夜晚去左跑步,應該就係個日,狗男女!!!

...
唔係想令妳唔開心

但我記得妳第一個post話個女人寫,今日仲出唔出

之後又好識做話send錯

我覺得佢哋已經唔係一段短時間
唔係陌生男所講,佢同個女分手後日日講電話

愈嚟愈冇記性

侯爵府

引用:Quote:原帖由+ChinoB+於+13-06-20+發表即係

無記錯呢一兩個月,衰佬夜晚去左跑步,應該就係個日,狗男女!!!

...
妳諗諗,如果個女人真係欠人錢,想妳老公幫,點會同個男分手?唔愛都攬住個水泡,幫自己還小小錢都好呀

點會搵一個幾年前識嘅人幫自己?

愈嚟愈冇記性

侯爵府

引用:Quote:原帖由+ChinoB+於+13-06-20+發表哀莫

佢一直將話題轉咗去啲小朋友度,都無提過話挽留我嘅事,我地嘅對話只係七,八句左右

...
佢對妳如何,相信妳係最清楚,旁人只係一個意見,希望妳可以順心而行,唔好令自己後悔,去或留,只要自己唔後悔,就去做啦。
祝福妳下次開post係一個好消息。

愈嚟愈冇記性

侯爵府

引用:Quote:原帖由+ChinoB+於+13-06-20+發表殺過

我殺過去,佢地要見都係會見,我嗰度無家人無朋友我會好辛苦

我怕我會令願留喺香港,乜都唔知
其實無論而加邊一個決定,都係賭緊輸贏,想贏佢哋,首先要贏自己嘅負面情緒。
我睇妳其他reply,好想個老公回頭,我相信呢個係妳真實嘅想法,所以我先會講上面嘅說話。

我都曾經發生過類似嘅事,當時佢哋無上床。我冷靜咗幾個鐘。心諗,我點可能會輸?之後我做咗好多嘢,控制佢喜怒哀樂。我要所有開心唔開心嘅情緒都係我帶俾佢。愛唔愛佢,我已經分唔清,我淨係知我目標係咩。

家龍mA    發表於 13-6-20 17:22
愈嚟愈冇記性

侯爵府

引用:Quote:原帖由+ChinoB+於+13-06-20+發表殺過

我殺過去,佢地要見都係會見,我嗰度無家人無朋友我會好辛苦

我怕我會令願留喺香港,乜都唔知
不如妳先冷靜,慢慢諗諗真係想點做。

如果妳仲想努力一次,就俾自己信心,做最後一次。
如果個心係想放手,就放手啦。

決定權唔係一定喺個男人度,妳都一樣可以的。

愈嚟愈冇記性

侯爵府

引用:Quote:原帖由+ChinoB+於+13-06-20+發表其實

我好驚我輸唔起,喺香港我仲可以話好瀟灑,我有朋友有屋企人,但係過到去我得自己一個,如果佢根本無諗過要 ...
我唔清楚妳老公性格係點,不過妳喺佢心目中有一個位置,點差都係小朋友嘅媽咪。
而且佢中意妳同佢生嘅小朋友,呢點證明其實佢唔係討厭妳,如果已經討厭妳,佢會減少對小朋友嘅愛。

妳原先打算過去嗰時,係打算點坐月呢?

愈嚟愈冇記性

侯爵府

引用:Quote:原帖由+ChinoB+於+13-06-20+發表其實

我好驚我輸唔起,喺香港我仲可以話好瀟灑,我有朋友有屋企人,但係過到去我得自己一個,如果佢根本無諗過要 ...
我爸爸都有小三,仲要係我發現,考慮咗兩個禮拜,我決定話俾媽咪知。

點解當時我要考慮呢?因為我清楚我媽性格,佢好大可能做啲嘢出來令件事更差,但我當時想我爸走,因為佢哋感情已經差到不能再差,我夾喺中間好辛苦。

如我所料,我媽極速用佢嘅“性格,言語”迫走我爸,前後唔駛三個月。其實真相得我知,當時爸爸係唔想離開呢個屋企。我睇到短訊,個女人係得唔到我爸。(但我媽就係吞唔落呢啖氣。)
但點解件事會攪成咁,因為我將佢交俾一個面子大過天,把口唔收,但極愛我爸爸嘅女人(我媽)處理。

愈嚟愈冇記性

首頁

尾頁

跳至