親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

返黎一睇, 已經有18個POST, 真係追唔切!

想問你地係HK搵AGENT BOOK HOTEL平D or 沙巴AGENT/ 直接係HOTEL BOOK平D??

原文章由 portiabb 於 08-10-16 10:35 發表
呢間我訂開...夠大間...不過我個fd放緊產假...westminster→http://www.westminstertravel.com/hkwtl/eng/Mainpage/main.php

garyf訂過...好似有mami都thru過佢地...富聯→http://www.amextravel.com.hk/

你e+都 ...

大宅

明白. 要before 3個月book嗎?

原文章由 lestat 於 08-10-16 11:59 發表
我就揾沙巴agent book hotel, 但係要去到果邊用MYR現金找數, 我計過係平過揾HK agent, 但要take risk, 事關MYR可升可跌mamouth:

大宅

想問沙巴有冇SKINFOOD賣?
http://eng.theskinfood.com/eng/0 ... e.asp?area=malaysia

大宅

lestat,
你個blog有得睇未? 等待中.....

原文章由 lestat 於 08-10-22 09:39 發表
終於攪掂哂, 恭喜哂 咁你地今年就要過一個熱辣辣既Christmas

大宅

有冇相睇??

原文章由 GaryF 於 08-10-22 14:05 發表
依家我去左第2度睇啦, 精彩絕輪, 一陣send條link過妳呀下!

大宅

2打6???? 一d都冇印象!!!!

原文章由 smypig 於 08-10-22 17:30 發表

睇呢個到肉o的...男女主腳都有
http://s374.photobucket.com/albums/oo182/backup17102008/?start=120

大宅

好有用呀~ THANKS smypig for sharing.

有冇人去過Moroli River Fish Massage(摩罗里河鱼按摩 ) ? 值得去嗎??

原文章由 smypig 於 08-10-27 09:58 發表
沙巴旅游官方中文網站

沙巴互動地圖

大宅

係wo...噤又得wo...

迪加岛又有冇人去過呢? 如果係town出發, 應該係邊上車呢? 好想去wo...車程又幾耐呢???
http://www.sabahtourism.com/sc/attraction.php?id=101000082

原文章由 smypig 於 08-10-27 10:43 發表

大宅

唔該晒smypig

原文章由 smypig 於 08-10-27 12:25 發表

Pulau Tiga = 生還島
從亞庇市乘兩小時車往 Kulau Penyu,再乘船前往,自行包船費用高昂,最經濟的辦法是到Pulau Tiga Resort小住一晚,度假村會包辦接送服務;或參加當地旅行社的兩日一夜Pulau Tiga旅行團。 ...

大宅

睇唔到wo....

原文章由 smypig 於 08-10-29 09:50 發表
lestat ,

妳揾邊間 local tour...係咪特優? 如果唔係...可唔可以 PM o的資料俾我

題外話...妳o地去"大堡礁"無 咩??
我上次去拍o左藥都差o的頂唔住...
...

大宅

剛睇完! 好正~~~~~ 好想快d去! 我即刻 plan緊我既行程!

你跟邊間tour? 神山公園tour幾$呢? 去完神山公園果日返到hotel幾點架? 我要plan下邊日轉hotel好. THANKS.

原文章由 lestat 於 08-10-29 10:26 發表
我第二次send果條link應該得ga

[ 本文章最後由 kaiyee 於 08-10-29 11:31 編輯 ]

大宅

唔該晒!! 另外之前咪話book van去神山公園淨交通$400,有冇租van tel? 神山公園入場幾$位??

原文章由 lestat 於 08-10-29 11:35 發表
我跟特優丫, 去神山公園RM180一位, 去完神山返到hotel已經7點半喇, 我係去神山公園果日轉酒店, d行李放晌車, 連轉酒店果程的士都可以慳番

大宅

我4個人, 噤即係抵唔抵?

原文章由 lestat 於 08-10-29 12:48 發表
RM400係VAN, 如果多人就抵囉

大宅

噤就要問下團友想點先喇~~ Kundasang War Memorial睇咩架? 要收費嗎?

原文章由 lestat 於 08-10-29 17:55 發表
如果你哋4個人, 即係平均車資每人RM100+入場約RM35, 每人大約RM135, 咁相比報tour RM180平左RM55一位, 就算自費俾lunch都係有限$$, 純粹計$$一定抵d, 仲可以去埋附近Kundasang War Memorial ...

大宅

睇完post攪到我好亂tim, 其實我4個大人打算去神山公園...去開更係去埋付近有得玩有得睇既地方啦~ 如果包車...噤幾$一日呢?
係邊度可以book到車?有信譽又安全. 我怕到時求其call taxi會比人

原文章由 portiabb 於 08-10-29 22:56 發表
lestat咪講左話包taxi rm180來回中途等2個hr....咁我諗比多少少rm230應該可以等到食埋個lunch先走...仲抵

大宅

c..... thanks.

原文章由 lestat 於 08-10-30 14:07 發表
Kundasang War Memorial有咩睇唔太清楚, 但見佢好近神山公園, 又睇過人哋影過D相幾靚, 所以咪想去囉, 入場費RM10, 詳細資料可以睇下:
http://www.sabahtourism.com/sabah-malaysian-borneo/en/destination/49/
...

大宅

收到! 唔該晒!

原文章由 lestat 於 08-10-30 14:26 發表
如果想包車, 你可以寫email問多幾間local agent格下價, 想包的士, 上次俾果條link咪有其他網友推介taxi driver電話, 又或者去到沙巴, 同taxi driver搭吓訕問吓價.
...

大宅

想問有冇人住過d小木屋/ 水上屋呢? 有冇好介紹?

我見东姑阿都拉曼海岛公园有lee d住
http://www.suterasanctuarylodges.com/

如果自己book出島住一晚hotel, d行埋有冇得寄存呢? 唔想帶噤多野去wo...

大宅

想住好似lee間噤. 有冇人住過呢??

Gayana Eco Resort
http://www.gayana-eco-resort.com/

大宅

如果真係住Manukan Island Resort, 順便想去埋其他島玩...點安排好呢? 會唔會有船係碼頭, anytime都可以出島?

原文章由 lestat 於 08-11-17 14:23 發表
你係咪指Manukan Island Resort? 我哋經過見到外面, 淨睇外貎都唔錯, 如果想靜靜咁享受夜晚海灘同月色, 都係一個不錯選擇, 不過要預左冇其他消遣, 行李應該可以寄存晌之前/之後住酒店, 不過有d酒店行李過夜會 ...

首頁

尾頁

跳至