親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

噤係邊買到? 有無話咩牌子既電話咭呢? or 有冇影低張電話咭咩樣呢? thanks

原帖由 lestat 於 09-1-13 11:43 發表
我上次去為方便聯絡, 買左兩張電話咭, RM8.8一張, 冇記錯裏面有RM5可以用, 仲要無論local or long distance都係每分鐘RM0.1, 我哋去左7日, 打左好多次都用唔哂, 好抵 肯定平過hotel打.
...

大宅

係啦~ 仲見好多人shopping呀..買親野都要排隊既~

我打算2月尾先問價錢book hotel...睇下到時會唔會平d~
ok嗎?

原帖由 portiabb 於 09-1-13 11:50 發表
有時d野好難講ga...e+都話經濟唔好啦..係街見到d人買野...又唔係平...咪又係餓狗搶x咁搶...真係問佢地知唔知入面賣緊乜都可能唔知

大宅

唔該晒~ d人係咪都識廣東話呢?

原帖由 lestat 於 09-1-13 12:28 發表
好多地方都買到, 我晌Centre Point地下買(唱錢附近), 舖頭同電話咭個名都係Hot Link, 張咭係紅色, 買完電話咭, 記得叫舖頭d人幫你開咭, 先可以用.

大宅

RM27 / RM65 差噤遠既??

原帖由 oldbean 於 09-1-13 14:07 發表

最新價雙島係RM 65。

大宅

想攪清楚你係咪講晌SUTERA HARBOUR RESORT出島 RM65?

原帖由 oldbean 於 09-1-13 15:15 發表

上島費要另外比( 不過其實佢都唔CHECK....),我地D大人細路入哂島後我因為影相遲左入,然後我自已行過去COUNTER 講有幾多人,要買幾多張票。去到第二個島又係咁冇人CHECK。佢都唔理你係第一個島有冇買票。(理論上買一次 ...

大宅

你join local tour/ 自己book車去?? 座幾多個人& 幾$$呢 ?

原帖由 lestat 於 09-1-14 18:32 發表
好似唔同路噃, 唔使諗喇, 上次去神山公園8點出發, 7點先番到酒店.

大宅

portiabb, 我都等你返黎報料呀.

Lok Kawi Wildlife Park 睇咩架? 同神山公園順路嗎??

原帖由 portiabb 於 09-1-15 14:19 發表
你就好啦...2次都係我做先頭部隊

大宅

我睇到你地講動物園, 但唔知Lok Kawi Wildlife Park係動物園麻~

原帖由 portiabb 於 09-1-15 17:34 發表
唔聽書

大宅

好野!! 我想要呀..唔該!!

原帖由 oldbean 於 09-1-16 09:43 發表
唔好意思,咁耐先完成個blog
大家可以pm 我send 比你地。(包括揾食地圖)

大宅

如果想住2房1廳有咩好介紹?? 約幾$$到?

大宅

第一次去, 請幫手see see行程有沒問題.

Sabah Trip ~ 4 Adults
1st Day ~
SZ 1315 – BKI 1600
Dinner @ KK City

2nd Day ~
Lunch @ 味雅
Snorkeling @ Manukan & Sapi & Mamutik

3rd Day ~
Padas white water rafting - join tour

4th Day ~
Lunch @ 喇沙 (係邊間食好呢?)
螢火蟲 - join tour
Massage@ KK City

5th Day ~
神出公園+Poring Hot Spring - call Van
Hotel: Sutera Harbour Resort

6th Day ~
BF@Hotel
Sutera Harbour Resort – whole day

7th Day ~
BKI 0930 – SZ 1235

Hotel: GAYANA RESORT 1 晚 & Apartment Hotel 3晚

- 唔知點安排邊晚入住好? Apartment 2房1廳有無好介紹?

- 最後果日好早走…hotel係咪早一日埋單會好d呢? 係咪要2 hrs before到達機場?

THANK YOU!

大宅

同GaryF一樣, 5月.

Manukan & Sapi & Mamutik & Mantanani Island 都想去, 去邊2個島好D呢?

我地好想住水上屋gayana, 不過諗爆頭都唔知邊晚住好!! 如果住gayana出埋其他島當一日行程OK嗎?

OK, THANKS!

原帖由 KristyMum 於 09-2-4 16:11 發表

你幾時出發呀?
day2早上出島好d, 下午4點回程已經比較大浪. 一日去三島都趕趕地, 如果玩埋水上活動一定唔夠時間.
搵唔到邊日住gayana喎, 我諗你要執執個行程先擺得落.
早一晚俾$$唔洗擔心check out手腳慢延誤搭飛 ...

大宅

哎也...真係好難攪~ 問問團友先!

唔該晒你d資料, 想問你住過果間apartment幾$晚到呢??

原帖由 lestat 於 09-2-4 16:31 發表
如果打算住一晚GAYANA RESORT, 你個plan未必可行, 入Gayana既船唔係太密, 入左去最好唔好出番kk city, 入得去住, 起碼要預番半日晌Gayana玩, 而第一日未必趕得切入去, 換言之即係到步先住3晚Apartment, then GAYANA ...

大宅

原帖由 KristyMum 於 09-2-4 16:38 發表

你去激流/營火蟲/神山, 車程都2-3小時一程. 如果去埋 Mantanani , 會唔會太辛苦? 應該唔會再出島..怕累死.

Manukan & Sapi & Mamutik 3島, 我鍾意Mamutik , 人少d. 我嚮呢度仲見到幾條手掌咁大條nemo. 都唔錯噤wo...

你7日實玩5日, 要取捨lu... ...
好煩腦好煩腦

大宅

下...唔 arm路架咩~~~

噤又得唔得呢??

2nd Day ~
BF @ 富源餐室("ya"多士)
Snorkeling @ Manukan & Sapi & Mamutik

3rd Day ~
Padas white water rafting - join tour

Massage@ KK
Late Dinner@ KK City 煎蠔餅 &燒烤

4th Day ~

Lunch @天天餐室
螢火蟲 - join tour
Dinner @ CityChuan Hin泉興茶餐室

天天唔係食海鮮架??

其他食野順路嗎?

原帖由 portiabb 於 09-2-4 17:11 發表
執左少少我識ge...好似唔多夠時間同唔 arm路

大宅

噤早!! 你講果間叫咩名呢&地址? MASSAGE OK嗎? 收費如何?
Sutera massage對於我黎講太貴了.....
坐直昇機又唔貴wo...可以諗諗~

原帖由 KristyMum 於 09-2-4 17:41 發表
btw, massage 晚上10點就關門, 睇完營火蟲先去夜左d. sutera 有間Mandara Spa, 環境好似幾好, 我睇中個80mins package, rm250++, 另外pacific wing 池邊有個pavillion, 可以對住個海做massage, 50mins, rm200++ 可 ...

大宅

Thanks!

原帖由 lestat 於 09-2-4 18:06 發表
RM400/night

大宅

噤去睇螢火蟲要食埋lunch先去嗎? 通常幾點出發?

我打算叫團友放棄lo....如果唔係就要揪起一日行程...可能唔去螢火蟲/ 神山lor...

原帖由 lestat 於 09-2-4 18:08 發表
睇螢火蟲個tour包埋tea & dinner喇.
咁你係咪放棄Gayana Resort?

大宅

出名果幾間---可以介紹下嗎? 有冇個名&地址呢?
唔好意思噤多野問!

原帖由 lestat 於 09-2-4 18:05 發表
Massage通常晌酒店或者出名果幾間, 好早就關門, 但city入面好多都生意至上, 收好夜, 呢類大約RM150兩小時, 不過當然級數同酒店差好遠.

大宅

明白明白

原帖由 KristyMum 於 09-2-5 00:19 發表

要, 大約2-2:30PM.

首頁

尾頁

跳至