跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 aycc 於 09-7-17 18:25 發表

哦... 你就係上次gijarbb講開4個21日生嘅其中一個...
大家加油ar, 倒數3日入院la.

好快就生得,心情點呀?
我今晚仲執緊櫃筒,發覺亞b已經有無數件和尚袍,有d大女嘅,有d堂妹嘅,有幾件自己買...真係2個星期唔洗都得!!

今日去食buffet,行去攞嘢食時恥骨痛,gut gut吓咁真係驚生得. 我諗我7月算遲嘞,你地生晒先到我.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 aycc 於 09-7-17 23:13 發表

心情好平靜下喎... 反而屋企人同朋友仲緊張過我.
你都算犀利, 咁大個肚仲周圍去, 我真係唔敢.
我又係經常gut gut吓咁痛, 成日問阿B係唔係想踢穿水早D出黎... 而家越陀越辛苦, 如果唔係驚E院&E生費失預算, 我真係想 ...

我叫b女唔好今個weekend出世,幫媽咪慳$就唔好早~ 媽咪鍚晒 .

我今日都有出去,不過taxi去taxi返. 熱到爆!
Mon開始唔出嘞,係屋企養胎! 不過都打算平日去屋企樓下泳池浸吓水~ 好舒服

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 gijarbb 於 09-7-19 18:36 發表
呢兩日無上黎已經開了Part3..首先要恭喜各位媽咪已生了的BB呀 祝你餵人奶成功同BB快高長大。。
我返黎報道呀。。上個星期五去C+複診 BB都係無乜增長 但樣樣都係正常 醫生話BB出世應該會有6LB重 我已好滿足啦 我有問醫 ...

你&aycc聽晚入院喎,替你高興呀. 好彩個風過咗.
祝bb健康,上奶順利. bb過6lbs都好好呀.

男爵府

好媽媽勳章

I'm back!

b女重3.15kgs,6lbs15oz.
我好唔開心因為我出院嗰日話bb要照燈,我喊出黎 ,其實好小事但大肚婆係情緒比較波動,好彩只照咗1日燈就ok,昨天早上已出院,依家日餵夜餵奶~

b女features已經show up,有好深雙眼皮似我,好開心生得好抵!

依家餵奶都好好,b女好乖,唔瞓唔會嘈,眼仔碌碌週圍望.
大女都好接受佢,成日去睇住佢(唔知有乜好睇?),又畀玩具佢玩.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 himuimui 於 09-8-3 16:52 發表
What is 猛長期 ? BB needs more milk ??? My BB is 14 days and 8.5 lbs needs 120ml each meal. Mostly milk power and a little bit is from me. Is he enough ???

my bb is now 12days and weigh 3.45kgs, she takes 110-120ml as well. I think as long as she doesn't cry for milk that is enough.
I feed her every 3hrs in day time and if she doesn't wake up at night, I woke her up every 4hrs.

bb今日去抽血check黄,冇事嘞! yeah! 不過佢喊到cc吓,好肉痛呀! 返到屋企都喊吓扭吓計(平時佢唔喊除咗餓),我估佢諗返個痛楚~
B女比出世時重咗30g, v.good, e生話出世後2wks追番出世時體重已ok,依家仲重咗咁多,不枉我夜晚泵奶又唔夠瞓... 我d奶唔夠佢食,泵只係90ml左右,但佢食到110-120ml. 得陪月黎咗我已有休息時間. 唉,要繼續努力!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 aycc 於 09-11-26 18:18 發表

我BB4個月就有2隻門牙印喺下排牙肉... 人人都話好似早咗D, 但又冇講好唔好喎...

venus,
估唔到你都係度,我得閒過黎look look好耐冇入黎.

大家好! 我b 7/23出世架,不過響0908度chat.
我b女仲未出牙呀.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 QQ妹 於 09-11-27 13:20 發表

我好明白, 因為我個女4個月零23日已經有19磅. 姑娘警告唔可以咁樣肥落去, 因為d細胞肥左會好難收返...慘, bb咁為食, 仲唸住俾佢食糊仔, e+唔得啦 >.

勁呀! 我b只得13磅幾咋. 真係要控制吓~

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 chunyatmama 於 09-12-12 00:27 發表

Ying2, I am here too....
I am CY ma, my daughter was born in 27/7 and also chat at 0908 ^0^ How are you guys?

0907冇媽咪傾計? 咁少人氣嘅? 我bb born on 23/7.

首頁

尾頁

跳至