跳至

首頁

尾頁

子爵府

我想請問圓玄家長, 你地知唔知點解圓玄好似成日換校長咁既? 上年個校長係女人黎, 好似只係做左一年定兩年, 點解咁快就走左?

子爵府

Bestwish, 始乎你好似唔係幾鐘意個校長, 咁你有無後悔俾你小朋友讀保圓呀? 我想了解多d, 保圓都係我其中一個選擇, 但始乎佢既負面消息唔少, 所以我想知多d現任家長既意見.

原帖由 bestwish 於 09-12-10 13:42 發表

...其實起唔起泳池都無所謂, 我反而想係區內有間直資中學......絕對同意 !!!

係我地投訴佢先加校車咋 !!!!

子爵府

英文同普通話掂全係學校功勞? 定係屋企都要配合, 例如要係出邊學英文, 加全天候英語對話, 睇英文VCD?

原帖由 bestwish 於 09-12-10 21:41 發表

絕對冇後悔俾我小朋友讀保圓. 因為佢d奔英文同普通話係勁拈.  校長只係題外話 !! haha 只要佢唔改圓玄教學概念. 絕冇問題. 只不過係度吹下水je... ...

子爵府

我想問下有小朋友讀圓玄既家長, 你地係咪target都係揀返屯門果一兩間英中?
原帖由 bestwish 於 11-1-7 12:55 發表

我個女都話芳間D補充練習無難度, 超易做.

子爵府

邊度可以睇到今年既派位呀? 究竟差成點?

我屋苑有好多小朋友讀圓玄, 亦有好多小朋友讀何小胡小, 好明顯成日可以係游泳池見到圓玄d學生, 但何小胡小既就真係可以一年都撞唔到一次, 因為佢地仲忙過我地返工. 都冇話邊樣好既, 最緊要做父母既明白想要小朋友行邊條路, 不過我都好欣賞圓玄既英文環境, 我都仲考慮緊.

首頁

尾頁

跳至