媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 03年5月媽咪會 (Part 2)

聽日gathering嘅媽咪,
幣喇!!!我好似作病呀,咁咪冇得同你哋開p囉,本來已經同老公講咗架喇,唉~~~我唔想嚟播菌呀,由其係d小bb,佢哋病咗就慘喇,嗚~~嗚~~嗚~~我好想嚟呀......宜家最驚係傳染俾囡囡,但又好想湊佢,一個禮拜先一次咋,點解...... :-( :-( :-(

大宅

MeiLuiMaMe,
Thank you 你send d 相俾我呀,見到d相都feel到你哋好開心,個個b都肥嘟嘟好cute呀,最衰自已唔爭氣病鬼咗啦......
多謝各位媽咪關心,呢兩日食咗藥好返好多喇,30/8喺屋企休息緊都諗住你哋呀,快d再攪多次吖,雖然仲未同你哋見過面,但都覺得識到你哋好開心,希望大家keep in touch啦~~~
mannok媽咪-joyce,
原來你honey都有出席到,我honey又係好鍾意bb架,之前我話去開party佢又話去,我同佢講全部係媽咪佢先話咁咪唔去囉,如果第日再去你屋企或其他地方,你honey+我honey咁我哋咪有兩個"咕哩"囉(講笑咋,叫你honey唔好嬲)
聖誕party&生日會我都贊成!!!!

大宅

MeiLuiMaMe,
Thank you 你send d 相俾我呀,見到d相都feel到你哋好開心,個個b都肥嘟嘟好cute呀,最衰自已唔爭氣病鬼咗啦......
多謝各位媽咪關心,呢兩日食咗藥好返好多喇,30/8喺屋企休息緊都諗住你哋呀,快d再攪多次吖,雖然仲未同你哋見過面,但都覺得識到你哋好開心,希望大家keep in touch啦~~~
mannok媽咪-joyce,
原來你honey都有出席到,我honey又係好鍾意bb架,之前我話去開party佢又話去,我同佢講全部係媽咪佢先話咁咪唔去囉,如果第日再去你屋企或其他地方,你honey+我honey咁我哋咪有兩個"咕哩"囉(講笑咋,叫你honey唔好嬲)
聖誕party&生日會我都贊成!!!!

大宅

打風喇,我啱啱先返到屋企咋,點解唔見你哋上嚟嘅?我好掛住囡囡呀.....

大宅

MA ON SHAN 我都覺得遠呀.....
rianstarwater,
天朗冇事吖嘛,佢哋成日碌嚟碌去都要睇緊d,我就放潼潼喺地玩,咁實唔會跌落地啦

大宅

各位聚會媽媽,
我嗰日要返工呀,4點幾先嚟到得唔得?
kudomama,
請pm你個address俾我,我哋自己嚟啦,打攪哂~~~
參加者:
-emmypun(1A1B)
-BoboB(2A1B)
-Meiluimame(1A1B)
-mannokmame(1A1B)
-Boey(1A2B)
-Smallporkchop(1A1B)
-Mrs.Tang(2A1B)

大宅

LittleSheep & Kwan,
我潼潼又係咁呀,平時食5-6安,呢兩日食2-3安咋,我試過一兩次又係等佢瞓咗先食得哂,佢d"ngng"又"林林"地,仲以為"吽"牙,點知放完假湊返奶奶度奶奶又話潼潼冇事,阿賓就話唔敢講啫,奶奶唔會啩,唔通潼潼"洽"我哋兩公婆???
kudomama,
我老公會揸車,但佢未揸過去ma on shan,佢話試吓喎,唔知我哋要幾點先嚟得到呢 等埋我呀~~~

大宅

All mama,
不如整個bb生日表吖,潼潼會唔會最大呢?
潼潼--7/5

大宅

kudomama,
收到喇,到時我再call你吖,老公話佢掂喎,thank you!

大宅

Hi 各位媽咪,
我又係嫌自己肥,仲有20磅呀,咪走去纖體囉,啱啱開始咗一個禮拜,2 days/week,其他日子探囡囡,所以少咗上嚟留言,但我都keep住睇返你哋傾緊乜架,容乜易答唔到咀俾你哋out咗我出局架,如果我減到實第一時間通知你哋拉大隊去嘅,希望成功啦......
kudoma,
13/9打攪哂,你執返靚間屋執咗幾耐呀,真係辛苦哂你喇,我老公都幾鍾意同kudo玩喎,我就鍾意stephenie,puyu & anki d頭髮呀,又多又長可以夾夾仔,我個潼潼就......

大宅

JoeyJoey,
嗰間嘢係唔出名嘅,普通一間美容院囉,不過見佢有得減肥價錢又可以接受咪試吓囉,俾咗4千幾,開頭做咗幾次香薰按摩通淋巴未覺有反應,當relex吓,下個禮拜就開始做機,佢話做咗機就會快d見到有成效喎,我期待緊會瘦到幾多呢?減得到就帶埋你去吓,等我報料啦

大宅

唉......你哋淨係肚腩都可以遮遮掩掩吖,我成身大咗兩個瑪,個身圓碌碌之外仲手粗腳粗,以前100零幾磅嗰時緊身低胸露臍....乜都着得,宜家濶身褲鬆身衫都一睇就知道係肥,所以我決定減...減...減...
我都餵咗個幾月人奶架,不過可能坐月時淨係食同瞓,囡囡肚餓就抱埋床瞓喺度餵佢(因我嗰時腰骨勁痛),所以冇乜點減到磅,仲以為自己後生又餵人奶好快廋得返添,點知失哂預算,嗚...嗚...嗚... :cry: :cry: :cry:

大宅

JoeyJoey,
4千幾包20個療程,有好多種俾你自己揀or佢幫你plan點做,我就話怕熱唔做電毯嗰類,想舒服d揀按摩&做機(碎脂&溶脂,唔係m6),我除咗熱嗰d唔做其他由佢幫我plan,希望真係得啦

大宅

各位媽咪,潼潼識反身喇,好嘢

大宅

PuYu,
你唔駛擔心架,我一個禮拜先湊潼潼一次佢都認得我呀,本來我都唔知佢識認人,係有一次帶潼潼返阿媽度過夜,點知佢認地方係咁喊,阿媽抱極都喊,我咪話自己抱返囉,咁佢就冇喊喇,之後幾日都喺阿媽度,阿媽成日同佢講"媽媽呢",佢即刻周圍望,望到我就笑哂,有一次俾我細佬遮住望唔到佢就喊喇,自始我就知道潼潼係認得我嘅
我諗你試吓多d同囡囡講嘢,仲要望實佢講同話俾佢知"我係媽媽呀",由囡囡出世到宜家我成日都係咁架,我就覺得好有效,你即管試吓吖,唔知幫唔幫到你呢

大宅

出生日期 ----------------- 重量---------------醫院
Edison (BoBoB) ------------30/4
瀚瀚(michellemama)--------5/5
芷瑜(smallporkchop)--------5/5
蓓誼(PuYu)------------------6/5-------2.42kg----養和
潼潼 (Mrs Tang) ------------7/5----3.24kg----QE
熙熙(羊媽咪)---------------8/5
noknok(mannokma)-------10/5
楹楹(MANDYFONG)--------10/5----2.65kg(19/9--6.38kg)---廣華
小頌瑜(joeyjoey)----------11/5
Stephenie (KudoMama) ---13/5
琳琳 (Littlesheep)----------14/5
梓銘 (River) ----------------15/5
ANKI (MeiLuiMaMe) --------19/5
小pp (mk615)--21/5--出世2.66kg--9月19日6.53kg--港安
梓昊bb(boey)---------------21/5
天朗 (Rainstarwater) ------23/5
Barbie (mariobie)-----------26/5
駿駿 (Shirley)--------------27/5
Trevor (emmy)-------------28/5
Jasper (Kwan)--2/6--出世3.68kg--9月13日7.1kg--QE

大宅

Kwan,
我見囡囡用細號食咀食得好用力,咪諗住換個中號俾佢,點知佢唔肯食,咁我就即刻換返舊嗰個佢先肯食奶,我諗遲d先換會好d,阿媽話奶咀大咗bb食唔切會"濁"親架
PuYu,
其實潼潼都係俾奶奶湊架,d奶奶同我哋d教法唔同都冇辦法,唯有自己湊返屋企時再慢慢教,好似我同老公教潼潼反身,奶奶即刻叫我哋唔好整親囡囡,重大大聲話你估佢第日唔識咩,我心諗:咁早d識又有咩問題?我只係想教佢學d適當嘅嘢同當做親子運動啫,咁都唔得?我咪返自己屋企先教囉

大宅

Hi,詠童媽媽,
我都係潼媽呀,又係住青衣,乜咁啱嘅

大宅

PuYu,
你囡囡上鏡大隻過真人喎,佢宜家重得好唔好?潼潼就唔係幾肯食奶,近排好似奀咗d呀,個肚腩仔都扁埋,得嗰14磅,心痛死我喇 :-( :-( :-(

大宅

aliceandleo,
乜有新gathering攪咩?

首頁

尾頁

跳至