自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

金魚眼甘比 發表於 20-3-24 14:01
我無朋友玩,咁咪無得去其他島

利申:新手玩家

同我地一齊玩都可以架。

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

動森小知識

大家知唔知我扮緊邊個呢?
其實動森係可以自己設計衫架。係GAME 入面既手機APP,就有一個位係比大家設計。
但係,好似我依D 設計廢人。又唔想設計,又想有靚靚既衫可以點做呢?

其實網上有好多網友係前作既時候所畫既靚衫,以QR CODE 既方式分享,只要用對方法,就可以下載去遊戲裡面了。

過程中現實既手機要用到以下既APP (以下內容只為己買 "上網服務 (NSO)" 的用戶開放)。
NINTENDO SWICTH ONLINE (放心下載,係官方既APP)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nintendo.znca&hl=zh_HK

首先,大家要系網上搵到你想要既靚靚衫
例如下圖。

跟住,NINTENDO SWITCH ONLINE APP 登錄番你遊戲所用既任天堂帳戶。

再揀ANIMAL CROSSING NEW HORZIONS

入到去介面如下。點我的設計,讀取QR CODE

再順次序影4 個QR CODE
咁就會登錄左係你手機度。

跟住,入GAME,GAME 既手機點選我的設計
按+ DOWNLOAD,咁件衫就會係遊戲出現架啦。

子爵府

送多幾件靚衫比大家

子爵府

回覆樓主:

歡迎大家黎我個島,大家砍樹請用石斧頭,唔好用斧頭。梨樹我集中搬左去島既左邊,商店有進階既diy 方程式可以買,掘花或者掘樹都可以,不過記得,君子愛財,取之有道。
我想個個黎我個島都可以拎到野走。
如果大家想同我無無聊聊週圍走同影相都得架,講聲就可以了。

子爵府

大隻熊貓 發表於 20-3-24 20:30
請問係咪要買左online服務先可以去人地度?

除左面對面之外,都要買左online 先可以連線

子爵府

Kiko仔 發表於 20-3-24 20:25
我開島啦,密碼係 -----, 之前有加我friend code (而且有買上網服務既)既都可以黎到。
歡迎大家黎我個島, ...

今日連線完結了。謝謝

P. S. Amber, 花花要成棵堀先可以拎番去種架。成棵掘走佢啦

子爵府

amber413 發表於 20-3-24 22:59
回覆 Kiko仔 的帖子

Thx,今日多謝你個鏟同d花呀,

要對住左手邊個熨門櫃按a

子爵府

silvia_yu 發表於 20-3-24 22:17
我今日終於入坑 買左機同game啦 ,
想問下大家幾時先可以起到條橋架?

幫狸貓起好商店之後。

子爵府

544007 發表於 20-3-24 23:47
我唔識加朋友,可否加我?
仲摸索緊 玩到灰灰地
7430 2647 6415

唔好灰啦,隻game係無時限架,快有快玩,慢有慢玩,有咩唔識或者玩到好開心都可以同大家share 架。我解答到一定會盡力解答架。

以前代為例子,有d人前面努力地玩,一個月後就放棄了,另外外國有個阿嬤,玩左3千幾個鐘。人人唔同,game 係要黎減壓,而唔係串壓力自己架。

子爵府

Kinkidondon 發表於 20-3-25 08:06

我尋日响你島摘左6個啤梨同釣左1條魚,、1隻海龜-,仲有海馬禮....thanks之後想响壁佈 ...

歡迎下次再黎。

子爵府

cswccc 發表於 20-3-25 01:46
請問自己設計嘅衫,點先可以有衫袖?
我設計嗰件變咗無袖衫
明明想整Tee嘛

要還左最一開始既5000哩數,之後用櫃員機800哩數換進階設計(類似咁既名),買完去app 會多左一頁,個頁就可以設計有袖既3,帽,同裙

子爵府

noherec 發表於 20-3-25 08:09
大家要係機場開放自己個島先可以比朋友入架。
尋日有成4個朋友黎探我,好開心
可惜我墙唔到佢地度 ...

你幾時開架?我唔知道,無去到

子爵府

StepStep504 發表於 20-3-26 08:57
FB group好多人招人開family Plan. $40/年真係好抵呀!

我之前比人舉呀,我只係提下 family plan咋,都話連討論都唔得呀,你地傾還傾,小心比人舉到封鋪。

子爵府

Mcc906 發表於 20-3-26 08:41

想請問,起橋那個新材料,係邊道找?

圓木樁? diy 架。

子爵府

beebee1234 發表於 20-3-25 23:17
我越睇鄰居越來越唔順眼,想重新玩過(emoji)

你無視佢,唔同佢傾計,用虫網打佢,佢會嬲嬲豬,日子久了,佢無癮會走。

P. S. 隻game 係以可愛外表包裝下既殘酷遊戲

子爵府

susumi123 發表於 20-3-26 11:08
其實鄰居有咩用? 只係可以得閒同佢傾吓計之外,就無用㗎喇?

可以同佢地交流,有時候會送野比你,會教你diy 配方。

子爵府

Mcc906 發表於 20-3-26 11:23

見到了,發雞盲

哈哈

子爵府

amber413 發表於 20-3-26 12:09

咁搞笑岩岩重新黎過,但唔鐘意d新鄰居同埋我想問出面草地有冇原裝樣 ...

你試下對住地下按y, 踢d 泥上去?

子爵府

小龍寶寶 發表於 20-3-26 12:17
請問邊度搵到大頭菜

星期日豬妹會黎賣大頭菜(蘿蔔)

子爵府

cammy_t 發表於 20-3-26 17:50
Hello!可以去你個島玩下嗎?想要個梨

你仲有冇上線呀?我剛才無上bk, 你仲上線的話,我依家開島

首頁

尾頁

跳至