自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

鍾太2009 發表於 22-12-2 12:38
我有一位主診醫生講過,一定係去大型醫院做,萬一有咩事有其他醫生support,如果日間中心做,有問題上黎, ...

自己照幾次腸都係醫院 ,
今次疫情唔想住院,醫院日間做,其實唔係咁辛苦,
不過最好有人陪去或出院,
胃就醫院日間醫療中心都做過,
都係覺得醫院舒服d,檢查詳細好多。
朋友舊年發生,醫生都話好彩入院做,
原來有佢睡眠窒息症唔知,
麻醉就抖唔到氣,即插喉,
如果係醫療中心就無咁多儀器。
之前醫療中心出事。
https://topick.hket.com/article/3268201/%E3%80%90%E9%86%AB%E7%99%82%E4%BA%8B%E6%95%85%E3%80%9147%E6%AD%B2%E7%94%B7%E7%85%A7%E8%83%83%E9%8F%A1%E6%99%82%E7%8F%BE%E7%AA%81%E7%99%BC%E6%80%A7%E5%BF%83%E8%87%9F%E5%81%9C%E9%A0%93%E3%80%80%E7%8F%BE%E6%98%8F%E8%BF%B710%E5%80%8B%E6%9C%88%E5%AE%B6%E5%B1%AC%E8%B3%AA%E7%96%91%E9%BA%BB%E9%86%89%E7%A7%91%E9%86%AB%E7%94%9F%E5%87%BA%E9%8C%AF

象牙宮

kk1186 發表於 22-12-2 13:02
回覆 crystal媽咪 的帖子

請問你係邊間醫院做?埋單幾多錢?謝謝你
自已同屋企人都呢幾個月岩做完,
唔同醫院,唔同價。

象牙宮

parrotking 發表於 22-12-2 15:08
正如16樓的留言,相信間間醫院都有咁嘅程序,未必每小時,但成晚2,3次係必須。
...
未必成晚量血壓,但6-7點一定會做一次。

象牙宮

糯米米糍 發表於 22-12-2 20:50
我幾次都係去荃灣港安
上次住3人房有2個厠所,其實只得一人住。

象牙宮

wln 發表於 22-12-3 02:00
中午12點入院,6點走?安排到咩?幾點飲藥?
係前一日飲藥,照當日12點入院,
照完休息下食完飯就可以走,
呢類日間病房,不過小咁晏入,
因為餓等太耐,
屋企人岩做完9點半入院11點照,
訓醒食個餐走得。
上次我做日間訓醒休息一陣走得。

象牙宮

lilian.chim 發表於 22-12-9 16:58
我都去咗睇醫生諗住照腸+胃鏡, 醫生寫既係法國醫院, 入院住一晚, 佢比咗收費表我做參考要4萬三千幾, 我好驚 ...
好貴!
6月法國日間2萬鬆,
住院都應該多住院費都係差幾千。

象牙宮

pomanlife 發表於 22-12-9 22:21
邊個醫生咁貴?朱建華醫生養和做先26000,之前問過價
可能住單人房。

象牙宮

lilian.chim 發表於 22-12-10 10:43
回覆 mercurycc 的帖子

我唔識啊! 我無問係住乜嘢房, 醫生只係比我望一望個價目表, 總數係$46,***.我無要 ...
留意保險未必claim 足,最好問清楚。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊