跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 07康傑n1同學會

Ivyl 寫道:
好奇想問吓,如果有機會留晌mos讀k班,點解當初唔一開始就楝靈糧呢?咁咪唔駛轉嚟轉去law.

[quote]
羊羊 寫道:

其實心目中培正係首選,其次係協恩、民生....但始終仲考慮緊校車and小學既問題........如留mos讀會選靈糧
[/quote]

因靈糧冇n班!

別墅

係呀!Chloe 講野真係好叻呀!! 忻忻講野就唔係好叻啦!仲係好bb,外人聽唔明o家

忻忻都好鐘意聽故事既!同一本故事,你講好多次都唔厭o家!同埋佢好鐘意睇bb雜誌,平時我有買開學前教育/媽媽寶寶,佢會好認真咁,睇住o的圖畫,定晒格咁睇,好似識好多字咁o家!好鬼攪笑!

別墅

922yin 寫道:
[quote]
kwanchiu 寫道:
我今日都去文具舖攞貸呀!8点幾个陣,冇見到你既?
係呀!你講得啱,加左價呀!

:mrgreen: :mrgreen: 我都係琴晚去攞貨呀, 不過係7点幾... 見唔到你tim...

你又訂ge, 上次果d 唔夠呀?? [/quote]

哈哈!我都係尋日去攞呀!約8點左右!又會咁o岩

別墅

QutieBaby 寫道:
亭亭媽,
係呀!我地個班咪有兩個daddy o既!其中一個就係leanne爸爸喇!我其實都係認得leanne咋!

今個同下個星期六我要返工,忻忻爸爸會陪忻忻返學,到時會有3個爸爸!

別墅

happylala 寫道:
另外,今日又認識到一位媽咪,大家傾開k1,佢以前教幼稚園,我即刻請教,佢話本身佢有興趣浸幼,理由同我差唔多,同埋佢話可以用到好多資源,不過衣家d老師好忙,經常要寫報告,所以依一點唔係太好,其次有提及靈糧及啟思,唔知有冇媽咪daddy知靈糧(馬鞍山)同(鑽石山)有咪分別呢?

其實我以前都係教幼稚園o家!不過都係4、5年前既事啦! 其實我都同亭亭媽有同一樣既疑問,以前係教院識一個教靈糧既同學,佢話其實兩間學校冇分別,四間分校課程全部統一!係校舍就鑽石山大d靚d啦!

其實我覺得一間學校好唔好,係好睇老師!如果老師唔識教小朋友,即使學校有再好既資源,再好既課程都冇用!

別墅

kwanchiu 寫道:
我都入咗表呀!不過,好full喎!我都係waiting中!
但我有朋友話:如果想小朋友學琴的話,就唔好俾小朋友讀通利嘅音樂班,佢話同學琴係兩樣嘢,到時小朋友又要由頭學過!
[quote]
QutieBaby 寫道:
Ivy,
經亭亭媽介紹,我都報左通利,至於報乜野課外活動,都要睇返囡囡o既興趣,畢竟...勉強無幸福!
[/quote]

咩唔係足3歲先讀得咩?咁快waiting?

chloe媽,通利個音樂班係比小朋友初步認識咩係樂器、學下點打拍子,比小朋友好初步咁認識音樂係咩!同學琴係兩回事o家!如果係想比小朋友學琴,可以先上下呢d班,睇下小朋友鐘唔鐘意先!

別墅

happylala 寫道:
羊羊,

咁邊間係你既首選呢?

其實我仲好15/16,心目中有幾個選擇,培正同靈糧係暫時既首選,因我欣賞呢兩間都係著重培養小朋友「主動學習」既學校!唔係剩靠賣課程有幾深!

我想我囡囡第日每日開心返學!

別墅

MayKan 寫道:
除了通利, MOS都好似有其他琴行的,不過唔知有冇咁full 及好唔好!! 幫我tune琴的師傅話過, 最快等小朋友4.5-5歲才開始學鋼琴比教好~
請問通利嘅音樂班是否教樂理?

好似柏斯都有o家!不過唔知是否有教埋樂理!

別墅

MayKan 寫道:
除了通利, MOS都好似有其他琴行的,不過唔知有冇咁full 及好唔好!! 幫我tune琴的師傅話過, 最快等小朋友4.5-5歲才開始學鋼琴比教好~
請問通利嘅音樂班是否教樂理?

好似柏斯都有o家!不過唔知是否有教埋樂理!

別墅

leannechu 寫道:
睇黎我呢無記性既爸爸又記錯野啦
Leanne係返11:15am
[quote]

Leanne Daddy,

我記得你好似返11:15am ga ?-( ?-( 咁咪應該同包包, 亭亭, 佢地一班law...

我囡囡同Chloe 一班, 我地果班好似全部都係媽咪喎... :mrgreen:
[/quote]

唔係呀!係11:30至真,我就係唔知點解成日都以為11:15,攪到上次11:00去到學校,等左成30分鐘!

別墅

Ivyl 寫道:
happylala,

我自己晌屋企用digital影再用software執,1張4R變8張証件相都係收你$1(不過一定要去快圖美呀,其他相舖好衰架,唔幫你搞架),除咗平之外,最重要係小朋友晌出面影,都幾難影得靚囝/囡.

click here

嘩!QQ媽你好勁呀!咁你都識!
我都係今日先記起明天要交相,所以下晝去左影啦,不過忻忻'o即'都唔笑,張相影到鬼咁cool

首頁

尾頁

跳至