在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係75年媽媽, 仔仔而家一歲三個月, 返緊半日工, 自己和婆婆揍, 都留意緊幼兒園喇!

大宅

真係好頭痛!!! 很多都話要排waiting, 有些就話九月十月才開始報名! 另外,我都未俾阿仔上playgroup, 你呢?

原帖由 sarahjyong 於 09-5-19 22:33 發表
我都係75年Mama呀! 依家BB - 16個月大. 依家頭痛緊搵幼稚園.

大宅

我個仔係大仔, 因為二月出世. 你上邊度playgroup? 好玩嗎? 我本打算這個月開始報, 但豬流感令我有戒心, 唉.........

原帖由 sarahjyong 於 09-5-21 09:31 發表

我個仔11個月大已經上Playgroup. 妳個係大B, 定細B呀?

大宅

你個仔仔同我仔仔差不多大呀! 我阿仔係二月初出世, 你仔仔係咪讀緊育嬰院, 咁細個返全日, 會唔會容易病病呀?
咁你打算搬去邊區呀? 要諗下校網呀!

原帖由 lyhv 於 09-5-21 14:19 發表
報到! 我係75年媽媽, 仔仔而家一歲三個月, 返緊全日, 婆婆(我媽咪)揍, 住沙田, 但隨時搬, 主要就個仔返校!

還未決定報邊間n1, playgroup 就報過好幾間!

...

大宅

咁都好, 小心為上, 感覺安全些, 可以較放心! 我就係諗咁細個未必懂課堂老師既講解, 加上而家"行"得穩陣, 甚至想跑, 所以先打算開始找playgroup.
好時光有什麼活動? 在哪區呢?

原帖由 sarahjyong 於 09-5-22 10:56 發表

初初返我帶埋婆婆同姐姐一齊三個陪佢一個. 但依家因為豬流感. 上一堂開始只可以一個家長陪. 下一堂仲慘. 每個家長都要帶口罩先可以陪上堂.

大宅

你好! 我仔仔15個半月大, 仲未返playgroup! 得閒交流下丫!! : )

原帖由 bebe0123 於 09-5-22 14:09 發表
Hi~
大家好~我囡囡聽日就16個月大啦~宜家一星期返1日playgroup~不過重唔係好講嘢~

大宅

大家既囝囝囡囡年紀差不多, 得閒可以約出來tea下!!!

大宅

自己 bb 區 誰揍
yorn 1) 74mama 0712 LCK Maid
laban_sh) 74mama 0805 Taipo 保母
thlm 75mama 0802 Shatin 婆婆
lyhv 75mama 0802 Shatin 公公婆婆
小孖寶 75mama 0802 黃大仙 婆婆+我
(我返半職)

大宅

很多同年紀既媽媽, 又有差不多大既小朋友, 可以交流下湊仔心得哩!

大宅

大家放假會帶小朋友去邊度玩呀? 最近天氣熱, 我通常都帶阿仔去商場行下!

首頁

尾頁

跳至