跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章

報到

子爵府

MORNING~~
CARTER MA))))

子爵府

叻叻@赤柱

子爵府

.同呢, 豆pa係c fu級, 求其影都巧正, 我仲係初級,梗係要努力d啦
原文章由 matches 於 08-3-31 11:13 發表
叻媽,

D相好靚呀......你真係好好好有心機幫BB take photos..

豆爸而家開始求求其其啦...真係打得少....

子爵府

cash高呀, 高過叻叻ka, 叻b打橫發展jar..成個波弓:;pppp:
原文章由 小貓老師 於 08-3-31 11:21 發表

cash ma, cash都唔細粒喇, 我地成日係屋企同文懿度高磅重, 佢都係得21磅, 同埋係得78cm高咋, 佢都係一日三餐奶 + 兩次粥粥, 都係咁既size....咪睇佢面圓圓, 豬腳咁呀, 其實個身好liu咋, 我地成日同佢講, 好似催眠 ...

子爵府

無踎底, 就咁放底部機影
原文章由 小貓老師 於 08-3-31 13:16 發表

calling叻媽

我見你同叻叻影既相多數都係由下面影上去, 係唔係次次你都要踎到好低才成功?

子爵府

cash ma,
我見你都有off view finder影啦
原文章由 chickenwing2006 於 08-3-31 14:12 發表
yvonne ma,

我搭下咀先 ....... 叻 ma 好似有支 24-105 , 有時我見
佢唔水踎到好低都影到 ........ 唔知啱唔啱呢 ??

子爵府

冰有tips, 不過唔落閃既時候留意下光源 ,我見你尋日有d都係背光影......唔好見怪mouth:
原文章由 chickenwing2006 於 08-3-31 14:20 發表
叻 ma,

你唔好笑我啦 .... 只我有隻跛腳又唔 "mou" 得甘多
咋 , 係甘喪影之下都係影 10 張先得 2 - 3 張
清 d d 同埋係正中間甘咋 !

你功夫到家 d , always 都一擊即中成功率高好多

...

子爵府

唔睇view finder, 段估ka jar,影得多你就會知道張相大致出黎會係點ka la

原文章由 小貓老師 於 08-3-31 14:46 發表

下, 可以唔水踎低, 點解影得咁準既, 唔水睇鏡頭咩....????
你上次介紹支18-200, f3.5-6.3做唔做到咁既效果架.....

子爵府

wawa~我係亂影ka jar
原文章由 chickenwing2006 於 08-3-31 15:09 發表
叻 ma,

睇左你 d 相呀 ....
構圖真係好靚呀 , 我昨日個 d 相好多
都唔得 , 你係救生船上影叻叻個 d 好得呀 !

唉 .... 天資有限 , 我係個度換片都唔識寶 !
真係高手 ..... 要向你多 ...

子爵府

好過份呀..........

留埋對腳做人肉ZOOM MA
原文章由 matches 於 08-3-31 23:39 發表
昕媽,

放心, 我點都留番佢對eyes and hands to take photo....hohohoho...

next week還番d片片俾你先, 仲有jshopper d $$ ar, 我以為你去drink tea, 點知你無join到, 到我醒起時你已經走左....

我都抵打打打打打 ...

子爵府

原文章由 matches 於 08-4-1 00:08 發表
唔好人肉zoom 啦, 我試過支50mm, 想c...

EE, 人肉ZOOM D相先正呀!

子爵府

YEE~~無改自己LIKE 既PIC STYLE?
原文章由 matches 於 08-4-1 00:51 發表
Carter pa,

Some info copied from Capture NX for Camera setting:

Picture Control: STANDARD
Quick Adjust: 0
Sharpening: 3
Contrast: Active D-Lighting
Brightness: Active D-Lighting
Saturation: 0
Hue: 0 ...

子爵府

CASH MA,
套noddy係我公司呀, 我未有時間xx, 我比你自己xx啦, ok??

子爵府

VIEW FINDER咪我地隻望影像個位lor, 只係唔用o個個位去睇, 靠自己估成像會係點, 就叫off view finder
原文章由 小貓老師 於 08-4-1 11:53 發表

叻媽, view finder係咩黎架? 係咪部d40都有架, 要禁邊個制才有...., oh, 我真是一個白痴..

仲有我更是非常唔update, 因為頭先我去學校附近既wellcome買米, 但見成個貨架, 空空如也, 問sales, 要下晝才返 ...

子爵府

tmr比你
原文章由 chickenwing2006 於 08-4-1 11:56 發表
叻 ma,

好呀 , 明天約你 lunch 呀 !!
係 4/6 番學 ready 架啦 , 因為我 4/8
要充軍 10 天啦

子爵府

我有比鮮奶叻叻撈麥片
原文章由 winwin815 於 08-4-1 16:11 發表
好似話過左1歲可以飲鮮奶架

子爵府

我仲未比你???咁即係重係叻叻個企鵝袋入面mouth:
okok, 最好今晚提提我等我放入手袋先, 因我巧矛記性
原文章由 jlac 於 08-4-1 16:28 發表
叻媽

唔好意思呀, 麻煩你聽日可唔可以帶條400d的線比我呀, 聽日我都可能同你地一齊lunch

子爵府

ok

子爵府

等埋我, 都有d d野想買
原文章由 hallonatalie 於 08-4-2 15:22 發表
可以,PM資料畀我啦~!

首頁

尾頁

跳至