自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

著件褸,又話會熱親個b。
除件褸唔夠兩份鐘,就話你凍親個b。

開奶就猛問你食人奶定奶粉。(我一半人奶一半奶粉)
見bb食人奶,就話唔夠營養。
見bb食奶粉,就話「奶粉係牛食,唔係人食」

到掃風,個個都話你手法有問題,永遠係佢自己嗰套最好。
到抱b,就猛話你抱得個b唔舒服,永遠係佢自己先抱得最好。

bb喊,我去抱佢,就冷嘲熱諷「肯定有人抱慣」
好啦,唔去抱,bb繼續喊,就話「乜你咁恨心唔去抱」

俾佢見到bb面上有條頭髮,勁大聲咁周圍講「你點可以俾條頭髮吉到bb?」

我辭左份工做ftm,就猛話「出返黎做嘢啦,揾咁多唔做好浪費」我兩公婆計過數夠咪得,關你咩事,又唔係要你貼錢讓我地。

我老公企係度,將個b交俾坐係度的我,就話我地咁唔做啱,會令bb有離心力。

bb日頭係廳訓high chair ,就話傷腰骨。
夜晚訓床仔,見我用睡袋就猛話唔好,要蓋厚被。

去酒樓飲茶,奶奶叫我地唔好帶bb車,唔好咁阻訂,到時泊兩張櫈俾bb訓咪得。

夠啦,bb出世三個月,三個月黎我倆公婆不分晝夜咁照顧佢,自問都湊到佢肥肥白白,健健康康。我地都係第一次做人父母,我地虛心受教,但唔好乜都批評。過去兩日拜年,真係好似考試咁,三姑六婆都望實我地,特別係奶奶,真係好討厭。

我真係好想講「係啦,最叻係你喇,奶奶」

boccioni    發表於 16-2-11 10:55
咸蛋三寶飯    發表於 16-2-10 16:05
good_pig    發表於 16-2-10 15:11

男爵府

引用:有排你聽呀!+我細仔唔學琴有人話我累死佢ti

原帖由 亞路 於 16-02-12 發表
有排你聽呀! 我細仔唔學琴有人話我累死佢tim呀!
我都係,唔同個女講英文,累死佢

首頁

尾頁

跳至