美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

花花b 發表於 20-1-13 11:18
平時有睇開呢版,發現有唔少打手,真心想了解大家覺得激光打斑有冇效用呢?(講緊太陽曬出既斑)而有用,反 ...

我又覺得同一部機,效果分別應該唔會差好遠,主要都係間中心會唔會好hard sell, 治療師細唔細心。雀斑應該係最容易攪嘅斑,就唔使好擔心嘅!同埋我覺得最緊要就係睇吓間鋪頭如果出咗事,會唔會肯負責幫你跟進返囉!

男爵府

IloveJJ 發表於 20-1-13 14:46
我覺得有用,呢幾年明顯改善咗,而且膚質都好咗,我只係一年打3次1064。

不過你可能會覺得我係打手,因為 ...

完全明白你嘅心態!因為我都係同路人!
其實都係果句啦,真係要自己試過先知嘅!講到明淨係做逐次收費嘅,其實已經係最安全嘅方法去試啦!

333s    發表於 20-2-11 18:15

男爵府

uday 發表於 20-1-13 16:40
你逐次收費、大約幾錢一次

$1000 一次,有舊客介紹就第一次有七折

男爵府

snoopyiu 發表於 20-1-13 22:50
係咪只係今個月先有舊客介紹先有七折?唔知過左年先去仲有無呢個優惠?
...

如果今個月約定下個月, 好似都可以保留優惠, 不過最好你打去問清楚啲

男爵府

花花b 發表於 20-1-13 22:54
其實有陣時見人話洗左萬幾到三萬不等 都無效果 是因為佢地係荷爾蒙斑?
...

其實真係視乎係乜嘢類型嘅班呀, 自己嘅生活習慣啦, 好多因素!
荷爾蒙斑就醉鬼難攪用最長時間㗎! 反而雀斑就最容易處理幾次就搞掂! 不過我自己就覺得打完激光除咗冇咗雀斑膚質都真係好咗, 所以我都keep住兩個月去做一次當保養

男爵府

花花b 發表於 20-1-14 12:31
兩個月一次係去1000果間?
我都想膚質好d,我有睇過書話打激光可以刺激皮膚的膠原蛋白增生,所以正常皮膚 ...

係呀都係去呢一間。其實我自己都去過好多間做比較嘅,人覺得佢哋比較有承擔囉!
冇錯呀! 其實我都有睇好多皮膚科醫生寫, 正確運用laser, 其實係會增生骨膠原令到皮膚健康, 而唔會越打越薄㗎

男爵府

粉紅天空 發表於 20-1-14 15:13
以前試過打激光結焦,10日等d焦甩哂真係無哂斑。keep 到3年先出返斑。

最近打緊皮秒,打到第7次,前排覺洗 ...

但係呢用1064激光打結焦比就有一樣野唔好囉,好容易變咗有反白!

男爵府

花花b 發表於 20-1-14 20:30
即係你比較過,最後keep住呢間做?會次次同一位治療師幫你嗎

係呀! 都有比較過價錢, 自己上到去親身感覺,顧問嘅講解,咁自己都覺得呢一間比較適合自己所以就keep住繼續去。
我係一直都搵同一個治療師㗎! 呢樣野我都覺得重要㗎, 出面好多美容院流失率好高,成日轉美容師,但係我去咗呢幾年,發現佢哋真係冇乜流失率。

男爵府

花花b 發表於 20-1-14 20:31
睇書講反白侜最差既一種情況 好難救到 係咪?

好多人就唔介意反白因為冇咁明顯,但係治療師就同我講其實反白仲麻煩過反黑。因為反黑其實擦醫生處方藥膏就會好返,但反白係冇得醫㗎!

男爵府

babyjjj 發表於 20-2-7 15:39
我覺得連鎖店都係中意sell plan ,其實買plan 唔係問題,做得好的話,我以前也在尖沙咀一間買plan ,但買 ...

我當初搵單次都係同一個原因。就係就算蝕錢都係一次,做得唔好以後唔使返去。而且做得逐次收費嘅都係用效果去留住客人再返去,感覺比較有保證, 寧願俾貴少少

男爵府

花花b 發表於 20-2-15 13:39
多人講又打手多
少人講又擔心黑店
真係唔知點揀

都係果句啦! 逐次收費, 你去一次唔啱以後唔再去, 唔知咁樣可以有幾多打手引到你上去又呃到錢囉
其實細心睇,來來去去話佢哋打手嘅都係果幾個人,又話啲打手係新手戶口,但係佢哋自己都係新手戶口喎,但係讚嘅呢就好多都係舊戶口,咁當然舊戶口都可以有打手嘅,但係新手戶抹黑人哋嘅機會率又高唔高呢,就自己諗下啦!

男爵府

333s 發表於 20-2-16 23:08
逐次收費 最最好。佢話2星期見效。就待2周后見效后。再去做。

but, 有的醫美需要療程, 3次才見效。 那 ...

咁就算好似打班咁, 其實我去嗰間逐次收費佢都會同我講三次會見到明顯效果。
咁去咗第一次見佢做得正正常常咪去埋第二次第三次囉!
但係如果第一次已經態度唔好, hea做嘅手勢唔好就唔會再去第二次啦!

男爵府

333s 發表於 20-2-16 23:29
是, 我做 facial 好似你的方法。 態度好, 手勢好, 我會比你再多几次机會。 (改過)

但是, 醫美 用机 ...

咁當然大前提你係已經做過research, 知道佢哋用嘅儀器係有一定級數先去做啦!

首頁

尾頁

跳至