婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

外人係出面買左野,一車加兩環保袋。

一返黎就聽到想食野,自己咁得閒又唔出去買,屋企大把零食又嫌三嫌四?我出左去2次,唔係想我又出去呀?
一陣接補習係我,晚餐出去買比小朋友又係我?

你個仔做少少野好似好慘咁?
同埋佢整野都係佢自己野。我出去全部都係買比佢仔食!

我仔晚上唔食人哋嫲嫲既野,我無意見。因為我都覺得好油膩同唔好食(個重要成日問人好唔好食

蒸魚味道無問題,但都係勁多油!晚上扮話自己唔食菜,我就擺明唔食。唔明佢做乜要整咁多!

侯爵府

2018年我係大病一場,之後佢哋幾個跟住病!

咁都可以屈我係中過covid,正確黎講係搞到你哋全部中過 covid係2019年尾既事,咁都可以屈到我中咗連累你地。

最出奇係今日講出嚟,唔知咩居心。

侯爵府

「好似狗竇咁」

第一,人哋既野關你鬼事?

同埋話外係狗可理解,話自己個孫係狗?

侯爵府

回覆樓主:

問你洗唔洗買飯,又要答埋其他野,講咩我掃左地抹左地?又係要做比人哋睇!

自己買成3-4個煲唔用,又要用外人買既野,用我買既唔緊要,但佢自己d寶貝又要留咁多係到。

人哋次次覆診,都係要外人請假,又唔見叫佢個寶貝仔請?

我放假真心痛苦過返工,第時仔大啲,一定搵兼職返埋星期六日,唔洗睇人面色。

侯爵府

手冊無寫要做既野,都可以屈外人無同人哋個孫對功課!

要罵唔係罵個孫,係罵個孫既母親!

侯爵府

早兩日買哈蜜瓜回家

人哋即講轆康買$18咋。我去邊買關人咩事?又唔見買你要食既榴連會去惠康買?要去本灣買?
我即左放雪櫃,食唔緊要,但幾次都蓋唔返實個蓋

廁所要整,有野就係房同佢個仔講。之後去仔係廁所,見到我第一句講「好貴」 無理真接出街!

侯爵府

等佢個仔唔在場,係到自言自語講「無生果食」

有自己買既蘋果唔係生果?想外人買咪直接d,唔明次次都係佢在仔唔在場先識講野!

侯爵府

人哋個仔叫佢母親睇醫生,咩轉介睇私家,講好貴唔睇!

乜人哋唔係好有錢架咩?

侯爵府

真心痴線,人地個仔發脾氣,係到講人哋個仔暈暈地。唔食野係佢個人選擇,唔好以為外人會求佢!

星期一會搵房屋處申請除名!

侯爵府

居心叵測!

平時早入自己房,今日自己關左電視都要坐係廳!想食花生呀?

侯爵府

賭得大,輸錢唔關其他人事架喎!

只顧自己要食咩!唔洗就下其他人!

嫌棄人哋煮既野難食!佢覺得自己煮野好好食?

侯爵府

簡直公主癌

成日講到自己幾有錢,自己要用既野都唔捨得自己比錢買?

就算$5包既濕紙巾都要叫人買!

唔好再扮上等人

侯爵府

回覆樓主:

諗住講兩句就有人買嘢,屈外人比錢?

萬寧咁方便唔好扮唔識買,又講得出要邊款,唔貴唔用

自己個孫送野唔洗周圍問人靚唔靚喎!
你唔係我母親,你罵完我 我唔會理你架喎!唔好諗住第時我會照顧你

首頁

尾頁

跳至