跳至

首頁

尾頁

大宅

我都會係qe 生, 第一胎一生完幾個鐘都可以上2等房, 希望今次都得啦...

我都好怕第2胎會生得好快, 上次我有做"無痛", 希望今次都夠時間做到啦...

唔知有冇機會見到你地

大宅

shuetma
無痛係要係背部打針, 要唔知開到幾多度之下先可以打, 如開得太快唔打得架, 所以一入院我就同姑娘講安排無痛, 因為佢地要call 痳醉醫生, 要等既...

打完真係唔痛架, 好舒服, 有人話生個時會減藥力, 會痛等你知用力, 不過我上次唔知點解又冇喎, 到生時都唔係好痛呀... 無痛都可以陪產架, 你放心..

原文章由 shuetma 於 08-7-27 20:54 發表
我都想知做無痛係點? 會唔會冇晒感覺, 葯力過咗會唔會突然間好痛? 同埋無痛可唔可以陪產? 好似好多問題, 唔該了....

大宅

我想問下, 第2胎你開得快唔快 ? 我好怕痛架, 怕到時開得太快, 打唔到無痛....... 而家好緊張, 日 日睇住有冇見紅, 如果見紅先, 就會多d時間去醫院...

原文章由 Wongpuinok 於 08-7-28 11:12 發表

我上兩次都有做無痛.. (去年 七 月及 2003 年)

一入院我就同姑娘講安排無痛, 因為佢地要call 痳醉醫生, 要等既 x 2

打完真係唔痛架, 好舒服, 有人話生個時會減藥力 --> 麻醉醫生會俾個圓形制您, 可以噤個制加藥 ...

大宅

係啦, 真係次次唔同, 希望大家都順利啦

原文章由 Wongpuinok 於 08-7-28 16:32 發表

我兩胎都係見紅催生, 第一胎遲一個星期出世 (見紅兩日幾穿水,但未開度數,之後推入產房, 0900 時打催生針催生, 下午大約兩點出世), 第二胎早一日出世 (見紅幾日, 無穿水, 陰道塞催生藥, 無開度數無穿水, 之後推入產 ...

首頁

尾頁

跳至