自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

原帖由 莎莎莉莉 於 10-6-25 00:09 發表

實情我無住過, 不過我鍾意天晴多一點.
俊宏軒同天恆俾我感覺好入.
唔似天晴, 巴士出來都快D

天恆邨好 d..有巴士總站,有個商場街市,濕地公園就係隔離,空氣清新,而且行去俊宏軒好快,吾怕搵吾到咩食,而且有條休憩徑,一直行可以去到天耀果邊,做運動做好,有好多幼稚園,而小學同中學吾係多,但都ok ga.起碼吾會因為學校多而令村好嘈..
而天晴,個人就覺得吾好,得個新字,雖然有好多巴士都會有中途站,但好多時都會無位坐,落車時又要行一條路先返到村口,萬一落雨同打風時就煩,另外學校多村又細,會好嘈同好復"習",買野吾方便 (但吾知新果邊有無街市),無地方食野好似得一間美 x
最後,俊宏軒都好過天晴,但吾夠天恆好,但野食多,另外佢吾係私樓黎 ga ..佢都係公屋黎ga,係政府同發展商夾份起(點解就吾知)..但肯定間隔無天恆咁好
天恆村都有分兩款.近巴士站同商場果d一早政府起時都係公屋,而另一邊綠色果d 樓本來係居屋黎ga,但政府突然話停居屋出售,就變左公屋..但令好多,,all 居屋間隔,而且用ge 材料吾同,個洗手盤同廁所令好多,而且廚房有埋廚櫃,有d 間隔 ge 睡房有埋個細衣帽間tin

男爵府

我未結婚時住天恆,,三房2 廳...最大果個單位,間隔好好用,間間房都有window..其中一間有房仲係對流window..廚有2 個大window..屋入面空氣一定好流通,,大window對住大陸d 樓同個海..日日都有夜景同大海景睇,樓同樓之間又吾近,(俊宏軒果度D 單位同對面單位好鬼近)

講真,如果係私人樓,依d 單位都好貴..

男爵府

原帖由 kitty0502 於 10-6-25 00:55 發表
其實中單位都好大,
4人一定夠住,我覺得和諧式個廳好用,新十字型就實用

我媽屋企就係新十字型,真係好好用..起碼吾使錢搵人間房

男爵府

原帖由 kitty0502 於 10-6-25 00:57 發表
我都住過恆運,都望到大陸,31樓

住恆輝.35 樓..平日對面海有激光睇新年仲有煙花睇tin
依d 樓邊度有得買 ar !!!

男爵府

原帖由 Heiki媽咪 於 10-6-25 00:52 發表

可唔可以話比我知係邊幾座呀?

天恆綠色果d 樓就係居屋貨..正好多

男爵府

原帖由 Heiki媽咪 於 10-6-25 01:04 發表

幾樓以上先有咁好景架

我果棵大部份向海果邊都會睇到..因為後面無其他樓.得消防局

男爵府

晚安 la..我要訓la..老公岩岩放工要打online game

男爵府

原帖由 petpetmaggie 於 10-6-25 13:01 發表

5係呀嘛, 睇到GE 咩? 天恆5係對住條河咩?

係對住個海

男爵府

原帖由 littlepigstores 於 10-6-25 11:20 發表
俊宏軒原是私人參建居屋,但果排政府話唔再賣居屋,而改為公屋的 (跟油塘油麗村一樣)。

樓主,有時間自己入去睇吓最好,BK 都好多媽咪是估估吓就話唔好,問佢點解就 "總之係唔好,區內有問題"。

記得之前有個 POST 就係問要東 ...

講得岩...講真天水圍真係好過東涌..起碼附近有元朗, 門
去上水都好快..吾會話好似東涌咁去邊都遠..
講真大6 人..到到都會有 GA LA..出到去旺角果D 地方咪一樣通街都係...

首頁

尾頁

跳至