興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:moonlight9198 的帖子

moonlight9198    發表於 14-9-18 07:16

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:型媽,尖咀爭鮮摺埋左

原帖由 琛媽 於 14-09-19 發表
型媽,尖咀爭鮮摺埋左
我呢邊間爭鮮都摺左,租約期滿,人流比地產講既少,個老闆話搬去另一個地區,等到宜家都未開番。

珍珠宮

引用:+

原帖由 琛媽 於 14-09-19 發表
紅卜卜靚桃

珍珠宮

引用:Quote:moonlight9198+發表於+14-9-22+10:37

原帖由 尼古丁 於 14-09-22 發表
巧高深喎?!

我淨係記得, 啊lemon當年話條路唔知點走下去, 講到好慘咁, 老婆同人影張相啫
阿媽得一個,老婆可以換。

珍珠宮

引用:服左屋企個不加思索+

原帖由 溋溋 於 14-10-12 發表
服左屋企個不加思索
哈哈,佢插圖跟番題目架喎!

珍珠宮

引用:Just+come+to+say+hi!++How+are+you,+my+fr

原帖由 ho_mama 於 14-10-10 發表
Just come to say hi! How are you, my friends?
好耐無見啦

珍珠宮

引用:回覆+moonlight9198+的帖子有無人睇左今期,

原帖由 尼古丁 於 14-10-10 發表
回覆 moonlight9198 的帖子

有無人睇左今期, 啊go ling紅泳衣照呀?
無睇到添

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+sfmeow+於+14-10-13+發表好耐

原帖由 ho_mama 於 14-10-13 發表
Meow meow , how are u?
皓媽你地幾好嗎?我好好呀 thank you

珍珠宮

引用:Quote:sfmeow+發表於+14-10-13+17:52+皓媽

原帖由 尼古丁 於 14-10-13 發表
貓仔我想問西人點睇啊許蛇D 英文?

好自信好好咩, 出邊煲到啊蛇上天花, 恰巧德德B個look
我呢邊d 鬼唔介意accent 同grammar,美國本土都有唔同口音、用字有分別。情況似香港同廣州既廣東話咁,睇戲:睇電影,聯絡:聯繫等等。

我遇過d 印度、大陸、日本移民,講英文都好重口音,好有自信,呢邊buy 架。d 鬼唔識咩叫謙虛,無自信即係做唔到野。

珍珠宮

引用:Quote:sfmeow+發表於+14-10-13+17:52+皓媽

原帖由 尼古丁 於 14-10-13 發表
貓仔我想問西人點睇啊許蛇D 英文?

好自信好好咩, 出邊煲到啊蛇上天花, 恰巧德德B個look
口語上兩句都o岩,now I will recap, I will now recap, I will recap now 都有人講,呢邊無所謂。除非同醫生開會,先會好注重文法同用詞。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+sfmeow+於+14-10-13+發表皓媽

原帖由 ho_mama 於 14-10-13 發表
我超忙,公私兩忙!
忙d 咩呀?加油呀!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+JChan+於+14-10-15+發表我懷

原帖由 moonlight9198 於 14-10-15 發表
都唔係架,每個人感受同睇法都唔同,唔駛不停地解釋,但一次半次都要解釋下。明就唔會有誤會啦。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+moonlight9198+於+14-10-15+

原帖由 teatea15 於 14-10-15 發表
其實我大致上都唔係好記得講啲咩啦
唔緊要啦,再講過,大家都有興趣睇。

我細個都見過UFO

珍珠宮

引用:+本帖最後由+moonlight9198+於+14-10-23+23

原帖由 moonlight9198 於 14-10-23 發表
相嗌唔好口,唔好嘈咯,討論區大家都係幫手提下意見,傾得開開心心先好,唔好唔開心。

人鬼殊途係真既,我以前遇到差唔多情況,先人捉捉探左我一年有多,遇到高人都係咁教我同先人講,問先人做咩唔上天堂,是否有心願未了,然後先人就無再揾我喇。

hikiko999  Agree   發表於 14-10-25 00:22

珍珠宮

回覆:hikiko999 的帖子

hello hiki

hikiko999  Hi Hi, How's your recently?  發表於 14-10-25 00:14

珍珠宮

引用:尼古丁++係孽障唔係業障丁丁,+我之前都以為

原帖由 琛媽 於 14-10-24 發表
尼古丁 係孽障唔係業障

丁丁, 我之前都以為係哩個孽至啱, 但睇啲佛教書又見全部都係用哩個業, 我都想知係 ...
我初初以為係翻譯問題,令到有業同孽兩個字。我自己理解,業係中性字,包含好同唔好,而孽就係唔好既。共業、作業、業障,係一班人、一個人做好事或壞事同後果有無阻住修行。而作孽同孽障就一定係唔好既事妨礙修行既。

hikiko999    發表於 14-10-25 18:30

珍珠宮

引用:+本帖最後由+happywl+於+14-10-24+11:56+編

原帖由 happywl 於 14-10-24 發表

家世好的女孩,會有爸媽鋪好華麗的金磚大道;相貌好的女孩 ...
令我諗起d 人話「成功需父幹」

珍珠宮

引用:看清一個人何必去揭穿;討厭一個人又何必去

原帖由 happywl 於 14-10-24 發表
看清一個人何必去揭穿;討厭一個人又何必去翻臉。活著,總有看不慣的人,就如別人看不慣我們。活著,說簡單 ...
講得好,來說是非姐,便是是非人。全世界唔可以都鍾意自己,唔可以同全世界做晒朋友。

珍珠宮

回覆:moonlight9198 的帖子

大家方法都唔同,去問專人士係最好架喇。

珍珠宮

引用:萬物+皆有佛性例子1+我出街做完施食+隻貓囡

原帖由 phoenixho 於 14-10-28 發表
萬物 皆有佛性

例子1 我出街做完施食 隻貓囡會追住我話我好香 做迴向時又跟在側邊
你d 貓貓好乖 我隻貓最叻叫我一齊訓覺。

首頁

尾頁

跳至