自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:原帖由+fungwongphie+於+14-05-11+發

原帖由 fungwongphie 於 14-05-11 發表
我之後睇過既其他兒科專科醫生又唔見係咁就算唔係醫院嗰D,人哋D姑娘會分流架嘛,點會一D時間都唔 ...
真係急就要睇急症,一個醫生滿就去睇第二位啦,點靠姑娘係電話同你分流呀,D病人一聽到話今日滿哂就個個都話急,距住都話滿就發爛渣,我d姑娘都好怕接電話㗎,尤其假期前後,plan緊book滿晒就電話留言唔接電話啦

Tiffany1212  不能同意更多  發表於 14-5-12 00:10

子爵府

引用:Quote:原帖由+alicemic+於+14-05-11+發表我

原帖由 fungwongphie 於 14-05-11 發表
正常囉。我睇過個婦產科專科,預約了等了4個鐘,因為醫生突然有急症。呢D情況可以了解。

不過已經話BB高燒 ...
話急症比佢插睇,咁插隊就梗要等啦,點知等得耐又嘈;排緊嗰d比個急症打咗尖,自然又等耐咗啦,又嘈話預約咗都安等... 好人難做呀,真係唔想診所日日嘈嘈閉

子爵府

引用:Quote:原帖由+nama+於+14-05-11+發表真係急

我唔知你係我添,可以估話我同你想象中既'一聽到話今日滿哂就個個都話急'既病人一樣喎。不過,我強調一點 ...
睇唔睇急症唔係鼓勵或唔鼓勵就得,病人或家人絕對係可以選擇,私院亦有急症同門診之分,唔使以為下下去公立濫用,亦冇咁多時間等候。
私家診所睇唔到Dr A,可以睇Dr B,我哋全部即日早上book, 滿晒睇唔到就話唔好意思,冇話叫你明日後日之類,唔拖廷病人時間

子爵府

回覆:fungwongphie 的帖子

自己睇開邊位合適就ok啦,大把醫生亦有好多病人,係咪

子爵府

回覆:fungwongphie 的帖子

Anyway 太有感而發而離咗post題目,在此希望張氏夫婦有一個公平公開公正的結果

首頁

尾頁

跳至