跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 georgeha 於 07-11-6 11:48 發表
My daughter is afternoon class! But I want to change to morning class? any chance??

http://fbclmckg.school.hk/system/tool/webpage/index.php?charset=big5&netroom_id=1&channel=campus&tool_id=3045

我個囡都係, 不過我唔係咁鍾意下午班, 因為驚攪亂佢的生活!!!

別墅

原文章由 tsyefung 於 07-11-6 14:36 發表
My colleague's son also could not get a place. :-( :-( :-(

She really feels disappointed, and wants to know if any chance remained?

佢叫快D寫信去做後備啦,
我已經寫左, 不過要親身拎去.......

別墅

原文章由 georgeha 於 07-11-6 11:48 發表
My daughter is afternoon class! But I want to change to morning class? any chance??

http://fbclmckg.school.hk/system/tool/webpage/index.php?charset=big5&netroom_id=1&channel=campus&tool_id=3045

你有冇寫信去做後補生呀, 越快越好!

別墅

原文章由 masiuling1218 於 07-11-6 15:05 發表

已經寫好咗...今日放工即刻攞去....希望下午班會收啦....

快呀, 佢地收4點......
GOOD LUCK!

別墅

原文章由 joey122 於 07-11-6 19:59 發表
唉,果日阿囡表現真係超水準tim呀!!
佢平時坐唔定,又成日話人曳曳,果日乖到我都覺得邪呀!!
佢講野唔叻,但老師果日問咩佢都答倒,唉~
都唔收呀....今日睇完呂明才個結果,真係唉.........
都唔知點解.....><
4百幾人,得 ...

joey122,

女兒盡了力, 而你又覺得佢有超水準表現, 已經係最大回報了!!
你住邊區呀, 雍盛苑何袁惠琼都好好的, 佢地已經收左生, 係去問問啦!

另外, 你快d寫信比呂明才做下午班後補生啦, 祝你成功!

chan1209

別墅

原文章由 desserty 於 07-11-7 08:35 發表
Georgeha n Chan1209 :

我想問吓兩位關於考LMC ,只是好奇而已 .

你們是否基督徒?
小朋友是大仔/女定個仔/女?
有小朋友曾讀此校嗎?

Hope you both can change to morning class.

...

desserty,

1.我兩公婆都唔係教徙(屋企冇一個係)
2. 亞囡係05年8月尾出世
3. 沒有哥哥姐姐讀緊此校

thanks
chan1209

別墅

原文章由 patmini 於 07-11-7 10:14 發表
Thank so much!
That means 你同小朋友表現好好 .Bcoz I always think they's like 基督徒之類.

patmini,

我唔成認我地個日in得好好! (你地唔好誤會呀!)
不過呢樣野真係要講下運氣.........

我一路只係同你地講呂明才, 但係我就冇講過粉郎召, 因為個日亞囡in粉神召一般, 加上我feel到個老師對亞囡個印象麻麻地, 我諗佢直頭冇機!

希望你地唔好唔開心啦, 希望在明天!

chan1209

別墅

原文章由 patmini 於 07-11-7 10:14 發表
Thank so much!
That means 你同小朋友表現好好 .Bcoz I always think they's like 基督徒之類.

patmini,

e.....睇到你個囝張相, 你係咪都有去何袁惠琼同粉神召in呀?
好熟面口!!

chan1209

別墅

原文章由 georgeha 於 07-11-7 11:17 發表
desserty,
1.我兩公婆都唔係教徙(屋企冇一個係)
2. 亞囡係05年5月出世,
3. 沒有哥哥姐姐讀緊此校
Thanks!
George
thanks

georgeha

你交左信未呀?
唔知要等幾耐先有消息呢??

chan1209

別墅

原文章由 georgeha 於 07-11-7 11:29 發表
chan1209

I have send the letter & paid HK$600. Now, just wait for news. Hope have goods new soon!
I think LMC prefer Christian in morning class. Hope we can have chance to change to morning class la! ...

georgeha,

我仲未交錢, 不過琴日叫人第一時間去排上午班後補生!
我想等埋今日, 睇下粉神召點先算!!

chan1209

別墅

原文章由 hbsbb 於 07-11-7 12:10 發表
我都覺得運氣同緣份都係因素黎ge.

我之前都冇乜信心囝囝可以考到, 因為佢係12月出世加上勁怕羞, 不過都諗住試吓la, 點知interview前1晚番到屋企先發現囝囝發燒, 即刻同佢去睇醫生, 醫生話佢喉嚨發炎高燒103度, 囝囝 ...

hbsbb,

而家亞囝點呀?加油努力!!
你亞囝好叻.......

chan1209

別墅

原文章由 patmini 於 07-11-7 12:56 發表
o甘都認得?
係呀,之前in 過何袁惠琼 ,3/11 咪走兩場o羅 ,依家唯有等粉神召消息 .

patmini,

呢兩間你都係自己帶個囝去in嗎?

chan1209

別墅

原文章由 joey122 於 07-11-7 12:58 發表

chan1209,
哈哈,我都冇咩野o既,佢同我都盡左力啦~
之後果d,睇彩數了!!!唔得都冇計~~
好似你話你囡囡果日唔係in得好好,但都收了.
所以我信要睇埋運氣,幾百人in,抽籤都要講運氣啦~haha!

我唔排後補生喇~已經決定讀 ...

joey122,

係呀, 運氣真係好緊要!
我同你相反, in左神召會先in呂明才, 咁可能warm up左會好d!

咁你快d去報鳳溪啦, 我前個星期聽playgoup有個媽咪講, 都好似
full左 (我聽only, 唔sure), 你快d去check下啦!

chan1209

別墅

原文章由 翁心怡 於 07-11-7 12:52 發表
chan1209,

我個囝都係收讀下午班....
我想今次實fail, 因我個囝與隔鄰小朋友爭玩具玩, 我對個囝講, 你同小朋友講, "可唔可以一齊玩呀", 我個囝便對個小朋友講同一番說話, 但個小朋友答"唔可以", 而佢媽咪坐在隔鄰但 ...

我諗學校好睇家長點同子女溝通, 你做得好好!
大家都係為人父母, 得閑交流下心得啦

別墅

原文章由 patmini 於 07-11-7 13:34 發表

Sure.
I really want to know who are you!

哈哈, 如果我冇認錯你個囝, 10月27號個日, 我個囡係何袁惠琼同你個囝係度玩d帳篷車, 你個囝唔肯呢.......之後你仲比左個氣球我個囡.........

我上星期六一去到神召會就認得你, 不過見你冇乜反應, 可以唔認得我了........
哈哈

別墅

原文章由 hbsbb 於 07-11-7 13:34 發表
chan1209
多謝關心同鼓勵
囝囝食左4日藥, 而家冇燒, 好番好多la, Thanks!
希望大家既小朋友都健康快樂!

比佢飲多d水......

別墅

原文章由 patmini 於 07-11-7 14:00 發表
chan1209
何袁惠琼收左到上午 or 下午.
你有good choice唔揀佢,我就等埋粉神召,如落選就要去何袁惠琼報名.

patmini,

何袁惠琼有冇收你個囝呀?
佢都收左亞囡讀上午班, 我而家仲心大心細, 始終呂明才係下午班, 都仲未決定........

chan1209

別墅

原文章由 patmini 於 07-11-7 13:57 發表

Sorry 呀,因為阿仔太自我,成日爭o野玩,我怕佢蝦其他小朋友,所以我foucs 成日係佢度.

你住邊的?
不如你同個囝報下playgroup啦, 我住彩蒲苑, 亞囡每個星期六都去彩園村白普理上playgroup的, 比佢學多d同人相處.......

別墅

原文章由 patmini 於 07-11-7 14:09 發表
已收到神召會信.All mothers pls pay attention!!!

點呀?????

別墅

原文章由 patmini 於 07-11-7 14:21 發表

粉神召 afternoon class
何袁惠琼 morning class

I perfer 粉神召 have outdoor playground,but afternoon class....:cry: :cry:
I already called 粉神召 ,佢地話係13-14/11 註册日 ,當日可遞信waiting for mo ...

喂, 恭喜晒喎, 都算係咁啦!

首頁

尾頁

跳至