樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛簽咗臨約,心情好大起伏,希望無買錯。

大宅

回覆:sweetieyuki 的帖子

太湖花園,低層,向西北,實400呎,420萬。人生第一次買樓,所以心情起伏囉。

大宅

回覆:5R2H 的帖子

多謝你地比信心我呀!
其實我睇咗兩年樓,難得一間自已一入去就鍾意,唔使裝修,又包全屋傢俬電器。人生第一次買樓,真係好多嘢諗,出面又吹兩邊風,所以搞到心情起伏囉。

大宅

回覆:nobletree 的帖子

我就係蒲呢度決定買架,之前真係等下一年又一年,見咁多高見話自住唔怕,都交咗咁多年租,連我老公之前唔太願意買,都話幫人供不如供比自己喇。。。

大宅

回覆:shanx2tracy 的帖子

想問下你地會唔會用Agent介紹既律師呀?佢話費用$5800。

大宅

回覆:vickling 的帖子

請教下律師費要包咩架?

大宅

回覆:nobletree 的帖子

剛剛Agent律師打比我,話$5800包哂以上所有嘢喎。

大宅

回覆:yellowmama 的帖子

有問題問好呀,我都學緊嘢

大宅

回覆:katmy0221 的帖子

我最終無用agent 果律師, 用返自己識既, 係貴d, 但睇返其他jm經驗, 都係唔好貪平. 好彩咋, 因為簽臨約既係我老公, 但想間屋淨係我名, 問搵按揭既agent得唔得 (佢都有介紹律師), agent 查完話無問題, 簽正式約係我簽就得, 點知我一同自己律師講, 比佢少到彩虹, 話千萬唔好, 之前有個case一樣, 佢地講到牙血出埋, 政府唔信, 會打爛沙盤, 要好多文件, 分分鐘要比雙重印花, 一係我要重新簽過臨約, 仲話若果咁樣, 佢地唔接呢種case。

首頁

尾頁

跳至